Öğrenciye yerli tablet verilecek

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Fatih Projesi kapsamında öğrencilere verilecek olan tablet bilgisayarların ihalesini alacak olan firmaya, üretimin Türkiye'de yapılması zorunluluğu getirdi

2584.png

benim anladığım, mebde firmaya göre proje üretiliyor neden mi cünkü projeler hicbir işe yaramıyor sadece firma para kazanıyor, devlet zarara uğratılıyor, boş kitap dağıtım projesinden tutunda okullara gönderilern adobe lara kadar mebe ne faydası oldu bunların, boş kitapları cocuklar daha kötü kullanıp yırtıp attılar herkesin gözü önünde para vermediklerinden kıymet bilmediler, adobe paketini anlatmaya gerek yok herkes biliyor çalışacak bilgisayar yok cd yolluyolar :) komik adamlar :) bunuda kime göre yaptılar allah bilir ve tabi firma sahibide biliyodur

devletin malı deniz...teknoloji cart curt derken memleketin parası heba oluyor...çocuklar o tabletleri götürüp satacak olanından tutun, "beleş" olduğu için boks antremanı yapacak,yetmezse kalemle üzerini çizecek...yani bu don bize büyük gelir...maalesef gerçekler böyle

ha şu olur; sen sınıf derecesine göre ilk 10 a girene verirsin üzerine zimmetlersin götürsün evde çalışsın oynasın ...

firma olayı da yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır..yada hayal idi gerçek oldu...gibi özlü sözlerle eski ihaleler kimlere verilmiş bakılabilir...

özetle bize daha çok tamir edilecek malzeme çıkacağı kesin:)

Okulumda 1700 bilgisayar ve 25 projeksiyon, 65 öğretmen ve bir tek ben düşünemiyorum bile. OKULLARDAKİ PC ÖĞRETMENİ NORM KADROLARI DERS SAATİ YA DA HER OKULDA BİR BİLİŞİMCİ ŞEKLİNDE DEĞİL DE OKULDAKİ PC SAYISI KADAR OLMALI. Yanlış mıyım?

işlerine gelince bütçe yok diye öğretmen atamıyorlar ama işlerine geldi mi 7.5 milyar doları bir çırpıda harcayabiliyorlar!! ben böyle adaletin içine edeyim!!

gececiler' Alıntı:
benim anladığım, mebde firmaya göre proje üretiliyor neden mi cünkü projeler hicbir işe yaramıyor sadece firma para kazanıyor, devlet zarara uğratılıyor, boş kitap dağıtım projesinden tutunda okullara gönderilern adobe lara kadar mebe ne faydası oldu bunların, boş kitapları cocuklar daha kötü kullanıp yırtıp attılar herkesin gözü önünde para vermediklerinden kıymet bilmediler, adobe paketini anlatmaya gerek yok herkes biliyor çalışacak bilgisayar yok cd yolluyolar :) komik adamlar :) bunuda kime göre yaptılar allah bilir ve tabi firma sahibide biliyodur
kardeşim herşeye böyle ters açıdan bakma... O zaman senin görüşüne göre okullara bilgisayarda gönderilmemeliydi.. Ve sen bilgidsayar öğretmeni olmamalıydın. değil mi? şimdi bilgisayarlar boşa mı gönderilmiş oldu? sen kullanmazsan boşa olur tabi... Benim öğrencilerim kitaplarını düzgünce kullandılar ve geri dönüşüm projesinde hepsini geri topladım.. Bu sizin dediğiniz öğretmene göre değişiyor... Öğretmen olun da yırttırmayın kardeşimm. Ben ce her proje kıymetlidir. yeterki uygulayabilecek öğretmenler olsun...

gececiler' Alıntı:

sayın hocam kitap dağıtım milli eğitim en iyi projesidir bence. köylerdeki pek çok çocuk kitap alamıyordu tüm sene öyle geçiyordu. bazı okullarda sınıf öğretmeninin cebinden çıkıyordu öğrenciler kitapsız kalmasın die öğretmen kendi alıyordu kitapları.

adobe dediğiniz yazılımlar zaten dünya bankasının hibe ettiği parayla tamamı 17 milyon dolar gibi ufak bir rakama gelmiştir. eğer alınmasaydı zaten hibe parası geri gidecekti. neredeyse her okulda adobe programlarını çalıştıracak bilgisayar var. olmayanlarda zaten bt öğretmenlerine teslim edildiği için kendi kişisel bilgisayarına kurup çalıştırabilir. eğer bt öğretmenininde bilgisayarı adobe cs3 leri çalıştırmıyorsa öğretmen kendini sorgulamalı bence. açıkçası ben bu programların çok büyük faydasını gördüm. sürekli kullanıyorum.
zaten milli eğitimde tektük doğru uygulamalar yapılıyor onlarıda kötülemeyelim destekleyelim lütfen

Kocaeli ilimizde bildiğim kadarı ile 2 yıldır sene başında 6. sınıftaki tüm öğrencilere netbook dağıtılıyor.
Kocaelide görev yapan arkadaşlarımız; öğrencilerin bu pc lere ne ölçüde sahip çıktığı ve verimli kullandığını anlatırsa tablet pclerin başına geleceği de az çok tahmin ederiz.

Tablet pc lerin de önce bazı pilot yerlerde denenip verimli olacağını kesinleşirse tüm öğrencilere dağıtılması taraftarıyım. 15-17 milyon adet gibi devasa rakamlarda dağıtılacak cihazdan sağlanacak rant birilerinin rüyalarını süslüyor. İnşallah ölü yatırım yapıp milletin parasını çar çur etmezler. 7,5 milyar dolar Türkiyede kalacak, ama kimlerin cebini dolduracak :?: :!:

Birkaç gün önce kocaelindeydim, orada görev yapan .kaf-kef. hocam ve bir başka bilişim öğretmeni arkadaşımızla yaptığımız sohbette bu konuyu konuşmuştuk. Dağıtılan netbook'ların durumu, verimi ve yeni tablet projesi...Kocaelinde iki yıldır dağıtılıyor sanırım, benim dinlediklerim eksileriyle artılarıyla beraber verimli olmadığı.

Fakat tablet projesi için .kaf-kef. kardeşimin yaptığı şu yoruma katılmamak elde değil. 6-7-8 lere verildiğini düşünelim. Çocuklara verilen kitapların maliyeti, verilen testler, fotokopiler kaynak kitapların maliyeti, kitapların fonksiyonel olmaması yanlışlık olduğunda, ilave yapılmak istendiğinde kitaplarda değişiklik yapıldığında yeni baskı maliyeti, kitapların görsel destekten yoksun olması ve zaman kayıpları, iş gücü kaybı hesaplandığında tablet bunlardan çok daha ucuza bile çıkıyor olabilir.

Tabi herşeyden önce pilot olarak denenip, sistemin oturtulması, eksiklerin çıkarılıp düzeltilerek genele daha sonra yayılması gerekli diye düşünüyorum.
Ama bu projede biz ne halde olacağız düşünmesi bile korkulu rüya gibi, ilçeler bünyesine myo mezunları için bilişim teknikerliği kadrosu açılmasını, cihazlar için düzgün hızlı çalışan servis ağı hayal etmek istiyorum ama hayaline bile inanmıyorum...

Arkadaşlar

Ben matematik öğretmeniyim, diğer branştaki arkadaşlar adına da şunu söyleyebilirim. Ders çalışan bir öğrencinin elinde basılı bir kitap olması kesinlikle gerekir. Çünkü bu kitapta öğrenci not olacak, Kitapta sorulan bir soruyu kitap üzerinde çözecek.. tablet bilgisayarlar bence eğitim öğretimde olabilir. olmaz demiyorum ama kitabın yerini hiç bir şey tutmaz diyorum.

ders kitaplarını elektronik olarak vermeleri bana mantıklı gelmiyor..

Anlaşıldı anlaşıldı. Yine kimbilir hangi yandaşının oğlu voleyi vuracak bu işten. O tabletler de iki günlük olacak buraya da yazdım kalıbımı da altına bastım. Yazık milletin parasına puluna.

BBNET
Geri