Öğrenim durumu özründe yeni bir UMUT MU??

Kodla Büyü

aktasankara

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Danıştay 2. Dairesi, 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nun eğitim özrünü dışlayan hükümlerinin yürütmesini durdurdu.

Eğitim İş tarafından açılan davada, yürürlüğünün durdurulması istenen kararla ilgili olarak, daha önce Danıştay 2. Dairesinin 2012/8844 kararıyla yürürlüğü durdurma kararı verildiğine dikkat çekildi.

Danıştay kararında hem Anayasa hem de 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 49. maddesine atıfta bulunulmuş ve sadece 652 sayılı KHK'daki ifadeye bakarak kılavuzla bu hakın kaldırılmasının, normlar hiyerarşisine uygun olmadığı belirtilmiştir.

Karar eğitim özrü mağdurlarının yüzünü güldürecek, eğitim özrü mağdurlarının açtıkları ve halihazırda devam eden tüm davalara olumlu etki ederek bu davaları mağdurların kazanmalarına olanak sağlayacaktır.

Bunun yanında Danıştay, il emrine atanma hakkını ortadan kaldıran hükümlerin yürütmesini ise durdurmamıştır.

Kaynak: memurlat.net

Hocam habere bakmıştım ancak aklıma birşey takıldı. Daha önceki eğitim özrü tayinlerinde tez döneminde olan öğrencileri kapsamıyordu. Şimdiki düzeltmede tez dönemi öğrencilerini de kapsıyor.

Eğer şu haliyle hemen bir eğitim özrü atamaları açılırsa öyle güzel olur ki :++:

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam habere bakmıştım ancak aklıma birşey takıldı. Daha önceki eğitim özrü tayinlerinde tez döneminde olan öğrencileri kapsamıyordu. Şimdiki düzeltmede tez dönemi öğrencilerini de kapsıyor.

Eğer şu haliyle hemen bir eğitim özrü atamaları açılırsa öyle güzel olur ki :++:

Hocam önceki ile şimdiki farkı nerden kaynaklanıyor anlayamadım, öğrenim özründe değişme mi oldu?

Benim bildiğim kadarıyla bilimsel hazırlı ders ve tez dönemi diye geçiyordu hep :?

Hocam farkı mesajımda belirtmiştim.

Daha önceden öğrenci yüksek lisansta ders aldığı sürece tayin isteyebiliyordu. Dersler bitince yani tez dönemindeyken tayin isteyemiyordu. Şimdiki düzeltmede tez dönemi öğrencilerini de kapsıyor.

Bunu yazarken benim gibi dersleri bitirmiş ve tez döneminde olan arkadaşlar için çok iyi olacağını kastetmiştim. :)

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam farkı mesajımda belirtmiştim.

Daha önceden öğrenci yüksek lisansta ders aldığı sürece tayin isteyebiliyordu. Dersler bitince yani tez dönemindeyken tayin isteyemiyordu. Şimdiki düzeltmede tez dönemi öğrencilerini de kapsıyor.

Bunu yazarken benim gibi dersleri bitirmiş ve tez döneminde olan arkadaşlar için çok iyi olacağını kastetmiştim. :)

hocam onu anladım da herhangi bir düzenleme olmadı ki öğrenim özründe yada yönetmelikte düzeltme de olmadı.

Danıştayın iptal etmesi, Kılavuzlarda öğrenim özrüne yer verilmemesine dayalı bir iptal, öğrenim özründe bir düzenleme yok :)

aktasankara' Alıntı:
Danıştay 2. Dairesi, 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nun eğitim özrünü dışlayan hükümlerinin yürütmesini durdurdu.

Benzer bir karar Türk Eğitim-Sen'in açmış olduğu davada da verildi, birkaç gün önce sitelerinde yayınladılar.

http://www.turkegitimsen.org.tr/konsol/upload_doc/00_2012_y/00_a1/danistay_2daire_esas_2012_8768.pdf

Bu kararlara sevinirken dün bireysel olarak Sakarya 2. idare mahkemesine açtığım davanın sonucu açıklandı ve kaybettim. Danıştayın anayasanın öğrenim hakkı engellenemez maddesine atıfta bulunarak yürütmeyi durdurmasına rağmen Sakarya 2. İdare Meb'in çıkardığı Khk'ya atıfta bulundu ve öğrenim özrünü belirleme yetkisi bakanlığa aittir dedi.

Nasıl bir hukuk devletiyiz bilemiyorum, madem aynı davalarda farklı kararlar çıkacak neden yazılı bir anayasamız ve kanunlarımız var. İnşallah biran önce üst mahkeme danıştay kararları dikkate alınır ve öğrenim özrü tayinleri yapılır, hem biz hem de öğrencilerimiz mağdur olmaz.

demokay' Alıntı:
aktasankara' Alıntı:

Benzer bir karar Türk Eğitim-Sen'in açmış olduğu davada da verildi, birkaç gün önce sitelerinde yayınladılar.

http://www.turkegitimsen.org.tr/konsol/upload_doc/00_2012_y/00_a1/danistay_2daire_esas_2012_8768.pdf

Bu kararlara sevinirken dün bireysel olarak Sakarya 2. idare mahkemesine açtığım davanın sonucu açıklandı ve kaybettim. Danıştayın anayasanın öğrenim hakkı engellenemez maddesine atıfta bulunarak yürütmeyi durdurmasına rağmen Sakarya 2. İdare Meb'in çıkardığı Khk'ya atıfta bulundu ve öğrenim özrünü belirleme yetkisi bakanlığa aittir dedi.

Nasıl bir hukuk devletiyiz bilemiyorum, madem aynı davalarda farklı kararlar çıkacak neden yazılı bir anayasamız ve kanunlarımız var. İnşallah biran önce üst mahkeme danıştay kararları dikkate alınır ve öğrenim özrü tayinleri yapılır, hem biz hem de öğrencilerimiz mağdur olmaz.

Enteresan kararlar çıkıyor tabi ama bence bu karar diğer davaları da bağlayıcı olacaktır. Türk eğitim sen şubat kılavuzu için de danıştaya başvurmuştu.

Bugün sitelerine baktım MEBe yazı yazmışlar danıştaya kararının uygulanması yönünde

http://turkegitimsen.org.tr/konsol/uplo ... 022013.pdf

Arkadaşlar deminden beri ne kadar forum varsa inceledim. Hemen öğrenim özrü olacakmış gibi yorumlar var. Sizce hemen şubatta öğrenim özrü ataması açılır mı?

Geri