Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmelik taslağı (Güncel)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mnn

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
GÜNCEL OLAN YÖNETMELİK TASLAĞI!!!

İl içinde her türlü görev tayin istemeye esas teşkil edecek.

Özür grubu atamaların sadece yaz döneminde olacağı KHK'dan sonra yönetmelikle de düzenlenmiş

"(4) isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerden;

a) İl içinde yer degiştirme isteğinde bulunacak Öğretmenlerin yer değiştirmeleri için gerekli olan bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken üç yıllık sürenin hesabında, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda fiilen öğretmen olarak görev yaptıktan süreler ile kadrolarının bulunduğu eğitip, kurumu dışında il içindeki diğer eğitim kurumlarında öğretmen ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınır. Bakanlık merkez ya da taşra teşkilatında veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenlerin buralarda geçirmiş oldukları süreler yer değiştirmeye esas hizmet sürelerinin hesabında dikkate alınmaz. Ancak bunlardan Bakanlık merkez ya da taşra teşkilatında veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmeden önce kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda en az üç yıl süreyle çalışmış olanlar, il içinde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Bakanlık kadrolannda öğretmen olarak görevli iken askerlik görevini yerine getirmek üzere ayrılanlardan askerlik görevini askere gitmeden önce öğretmen olarak kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda ya da aynı il içindeki diğer eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin temel askerlik eğitimi hariç askerlikte geçirdikleri süreleri il içi yer değiştirmelerde esas alınan sürelerin hesabında dikkate alınır.

bu yönetmelik bizleri başka okullarda görevlendirme formatör iken , görev yaptığımız süreyi il içi tayin istemede geçerli sayıyor. herkesein gözü aydın... :)

Geri