Öğretmen bilgisayarı Harddisk'i görmüyor acil yardım!!!!!

Kodla Büyü

zeyneparac

Üye
arkadaşlar öğretmen bilgisayarı hddi görmüyor hdd başka bilgisayara takıyorum hdd çalışıyor taktığım bilgisayarda öğretmen bilgisayarına başka hdd takıyorum çalışmıyor siyah bi ekranda kalıyor ide kablosunu değiştirdim yine çalışmadı sorun ne olabilir acaba ve nasıl halledebilirm bu sorunu lütfen yardım arkadaşlar????? :( :(

BIOS ayarlarını sıfırlamayı ve BIOS güncelemeyi deneyin hocam... BIOS ayarlarını anakrt üzerindeki pili çıkartıp ters takarak sıfırlayabilirsiniz.. denemeizde fayda var

biraz araştırdım daha önce hiç yapmadığım için tehlikeli deneyimli biriyle yapın gibi mesajlar vardı o yüzden yapmadım acaba düzelir mi güncelleştirme yapılınca

Hocam bendede daha önce buna benzer ir durum söz konusu olmuştu BIOS güncellemesi yaptığımda sorun düzelmişti. BIOS güncellemesi riskli bir iş ama çokta fazla riski yok hocam çok rahatlıkla yapabileceğiniz bir işlem. anakartın marka ve modelini yazarsanız güncel BIOS dosyası konusunda yardımcı olabilirim..

hocam laboratuarda bir bilgisayarda da dediğiniz gibi bir sıkıntı oluşmuştu. O gün öğrencileri korkutmak için bir müdahalede bulunmadım, bozdunuz işte falan diye :P ertesi gün bir bakayım dedim soruna. fakat düzelmişti. Zannederim bizdeki problem elektrik kesintisinden kaynaklanmıştı. Bir süre elektriğini kesin bekleyin. Hocalarımın dediği gibi bios pilini sökün 5 - 10 dakika müdahale etmeyin sonra takın. Elektriği verin bir de öyle deneyin. İnşallah bu şekilde çözülür. Diğer türlü hdd MBR'de belki sıkıntı vardır. Onu da kurtaran programlar var, forumda bahsi geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. Kolay gelsin, geçmiş olsun.

hocam anakartım gigabyte ga-8I945p-g-rh güncelleştirmeyi deneyim birde hocam yardımcı olunda.bilgisayar bir kaç aydır harddiskini başka bilgisayara taktım o boşta duruyodu bugün tekrar bakıyım dedim ama yok arda bir başka hardiskler taktım olmadı bios pili binlerce kez çıkarttım elektriği kestim yok olmadı hocam başka fikriniz varsa lütfen yardımcı olun :( :(

hdd de yi biosyan sata olarak seçin. bende de bazen oluyor. elektrik gitmesinden hdd ayarı ata ta dönüşüyor. oayarı sata yada ata + sata olarak değiştirin. bir bakaın belki budur sorun.

yok hocam olmuyor ne yaptıysam olmuyor çıldırmak üzereyim artık başka bir hard diskte daha bir sorun çıktı hocam bir yardımcı olun lütfen halledemedim bir türlü_?

durup dururken mi görmemeyebaşladı ben sorunu tam anlayamadım. yoksa işletim sistemi mi yüklemeye çalışıyorsunuz? raid sürücüsü falan yüklemeniz gerekiyor olmasın.

en başta bilgisayar kendisine sürekli reset atıyordu bir türlü başlamıyordu bende format atayım dedim format attım ve artık görmemeye başladı o harddiski başka bilgisayara taktım hiç bir sorun yok harddisk gayet güzel çalışıyor o bilgisayara çalışan başka bir harddisk taktım onuda görmüyor sorun ne olabilir nasıl çözülebilir hiç bilmiyorum bulamıyorum lütfen yardım edin bana

sata girişli harddiskim... ama başka bir bilgisayarda çalışıyor harddisk oda sata hem o bilgisayara onun dışında başka harddisk takıyorum onuda görmüyor harddiske imaj atmıştım nasıl olacak yardımcı olun arkadaşım ltfen çok acil çünkü_? :( :cry:

çalışan bi bilgisayarın ramlerini al harddiski görmeyen bilgisayara tak ve o harddiske windows kurmaya çalış.

yarın birde bu yöntemi deneyeceğim hocam çok tşk ederim acaba güç kaynağında problem olabilir mi?yarın bide güç kaynağını değiştirmeyi deneyeceğim artık aklıma başka hiç bir şey gelmiyor bunları denedikten sonre yine olmazsa sizleri tekrar rahasız edeceğim çok sağolun

Geri