Öğretmen Bilgisayarları CD-ROM CD RW görmüyo?

Kodla Büyü

bas_kan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar zamanında okulumuza gönderilen 5+1 ve 20+1 2 tane laboratuarımız var öğrenci bilgisayarları çat pat gidiyo oluşan problemleride hallediyoruz kullanılır halde laboratuarımız çok şükür..
neyse uzatmayım benim problemim öğretmen bilgisayarlarında ikiside artık cd rom ve rw görmüyo.. kablolarını değiştirdim cd rom ları değiştirdim sadece birini bağladım yine problem ortadan kalkmadı.. bilgisayarlarda virüs var artık görev yöneticisi yada güvenli moda girişede izin vermiyo format atmak istiyorum cd yok kaldım böyle yardım edebilecek yada başına daha önceden böyle birşey gelen varsa yardımlarınızı bekliyorum..
Şimdiden teşekkür ediyorum.. iyi akşamlar..

cdyı takarak bır cd den boot etmeyı deneyın bakalım cdrom degıstırdınız kablo degıstırdınız okumadı ve gormedı ıse jumper ayarlarında sıkıntı var dıyecegım onuda yapmıssınızdır sanırım eger cd den boot edebılıyorsan ne ala olmazsa forumda aratırsan bulabılırsın usbdeb wındows krulumu onu denemek zorunda kalcaksın

CD rom u hiç görmüyo hocam.. C ve D yi görüyo E ve F önceden vardı şimdi yok işte ne windowsta ne biosta..

Hocam bir tane external DVD al. Olay bitsin. Ben öyle yaptım. Böyle bir sorun kalmadı. Ödünç alsan da olur. Çünkü fiyatı 160 TL civarı.

Bir diğer alternatif de HDD'yi başka bir bilgisayarda kur hocam. Sürücüleri tanımadan hemen çıkar kendi kasasına tak. Denemedim ama olabilir diyorum.

hocam bu yolda olmadı çünkü bilgisayardaki virüs kayıt defterine girmemi engelliyo..
başka bilgisayara takıncada CD Rom u görmedi... sanırım son şans usbden denemek..
teşekkür ediyorum ilginizden dolayı..

dünden bu yana benim öğretmen bilgisayarı da aynı sıkıntıyı vermeye başladı. Birkaç gündür usbleri hiç görmezken kendiliğinden usbler geldi cd ve dvd okuyucula gitti.Hergün "acaba yarın ne çıkacak " demeye başladım.Çözüm buldunuzmu arkadaşlar, bu sorunu yaşayanlar. Çözüm konusunda yardım ederseniz sevinirm.

ne yazıkki arkadaşların bütün çözüm yollarınıda yemedi bilgisayar :(
işin ilginci 2 bilgisayarın 2sindede aynı problemin olması..

Hocam ozaman online virüs taraması veya portable virüs programlarını bir deneyin.Yada sorunlu hdd yi başka bir kasaya ikinci hdd olarak takıp virüs taraması yapmayı deneyin

Geri