Öğretmen derse geç girerse ne olur?

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün ilk dersime 10 dk. geç geldim. Durumu gelmeden önce müd. yrd. sına telefonla bildirdim. Müd. başyard.sı ile takıştık biraz sonra konuşuruz dedim çıktım dersime. Nasıl bir tavır takınabilir/takınabilirim? Sinirliyim...

Müdür savunmanızı isterse uyarı cezası alırsınız. Başkaca da birşey olmaz.

Olay müdüre kalmaz sadece müd. başyard.sı ile aramda olacak şeyler. Nöbet defterine yaz diyecem..

Direk git müdürle konuş durumu. Zati o konuşmuştur şimdiye kadar ama sinirlenmeden, sakince, şikayet eder gibi söylemeden git bir konuş, durumu bir de senin dilinden dinlesin. Eğer ceza verecekse dediği gibi en fazla uyarı cezası verebilir...

tşk ederm hocam başyrd. ile konuştuk işte bi daha olmasın şöyle böyle. bende üstelemedim çok

insanlık öldü mü ? 10 dk idare ediversinler. Bir şey olmaz hocam. Telefonla durumu bildirdim dersiniz.

zafer_can' Alıntı:
Arkadaşlar bugün ilk dersime 10 dk. geç geldim. Durumu gelmeden önce müd. yrd. sına telefonla bildirdim. Müd. başyard.sı ile takıştık biraz sonra konuşuruz dedim çıktım dersime. Nasıl bir tavır takınabilir/takınabilirim? Sinirliyim...
Yorum ve tavsiyelerin faydası oldu mu?

bote67' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:
Yorum ve tavsiyelerin faydası oldu mu?

oldu. karşı atak bekledim gelmeyince durumu akışına bıraktım

:+1: Sabırlı ve sakin olup kendi bilgi ve deneyimlerinize güvenmeniz en iyi sonucu getirir. 8)

ilk çalışmaya başladığım yillarda(2004) erdek te saat 14:30 daki derse geç kalmiştim...Müdür aradi geliyon mu diye dedim geliyom...Okula gittim derse girecekken "gel lan gel kahve içelim ben aldim onlari içeri(gülerek)" demişti...çok iyi adamdi... :puhaha:

göreve başladığım ilk yıl okula geç kalmıştım. daha doğrusu uyuyakalmışım. telefon sesine uyandım. md, yardımcısı arıyor. dedi ki "nerde kaldınız, ilçe milli eğitim müdürü geldi sizi bekliyor". apar topar gittim okula. gerçekten de ilçe milli eğitim müdürü beni bekliyor. işe giderken okula uğramış, kendisi bilgisayar meraklısıdır, web sayfası yapımı ile ilgili bişeyler soracakmış bana. uyuyakaldığım için geç kaldığımı öğrenince "bakarlıkta olur böyle şeyler" dedi.

hocam hepimiz en az bir kez geç kalmışızdır.. bu da şunu gösterir idareyle aramız hep iyi olacak... uyarı cezası alırsınız... ama o durma kalmadan uygun dille özür dileyin. konu kapansın.. idareciler geç kalır bir şey olmaz siz kalırsanız problem olur. fark burda

hocam haber vemenize rağmen 10 dakika geç kalmışsınız ne var ki bunda? Çok ayıp etmiş müdür yard.

Bizim neden devamsızlık hakkımız yok ki ya :P

Hocam haber vermişsiniz.
Aslında tartışmaya gerek yoktu.Tabi olaylar nasıl gelişti bilmiyorum.
Bu olay sürekli olsa ceza alırsınız.
Ama sehven gerçekleşmiş bir olay,arayıp haber verilmiş.Bu durumda bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Fazla ses çıkarmayın sinirlerinizi yatıştırıp konuşun.
Atışmak,kavga etmek,ceza almak-vermek kurum kültürüne zarar verir.
Tabi sizinde olan keyfiniz kaçar.

suferi' Alıntı:
Hocam haber vermişsiniz.
Aslında tartışmaya gerek yoktu.Tabi olaylar nasıl gelişti bilmiyorum.
Bu olay sürekli olsa ceza alırsınız.
Ama sehven gerçekleşmiş bir olay,arayıp haber verilmiş.Bu durumda bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Fazla ses çıkarmayın sinirlerinizi yatıştırıp konuşun.
Atışmak,kavga etmek,ceza almak-vermek kurum kültürüne zarar verir.
Tabi sizinde olan keyfiniz kaçar.
sayın hocam aklımdan geçeni okudunuz?
Müdür her geç kalışa ceza vermez, personel arasında huzursuzluk çıkar, tedirgin olurlar.
Geç kalma, alışkanlık halini almış ise o zaman ceza alır.
bir kerede ceza vermeye kalkışılırsa, bilin ki o müdür acemi, veya sadece idareci (idare eden).

Bizim ilimizdeki il milli eğitim müdürü haber vermeden okullara geliyormuş. Ama öyle suçüstü yapmak falan için değil, öğretmen yanlısı bir insan ben henüz kendisini görmedim bir arkadaş anlatmıştı. Gittiği yerde birkaç ders saati kalıyor tüm öğretmenlerle sohbet ediyor enerji dolu bir insan. Tabii ki habersiz geldiği için idarecilerin pekçoğu okula geç geliyor, il milli eğitim müdürünün okulda olduğunu öğrenince gidip rapor alıyor :)
Adam tabi durumu bildiği için gülerek öğretmenlere şöyle diyormuş; "ya benim ayaklar ne kadar uğurluysa hangi okula gitsem idareciler hastalanıyor". Anlayışlı olmak hakikaten güzel bir şey bazen en gergin anlar bir gülümseme ile geçiştirilebilir. Bir kıvılcımdan bir orman yanar da bir damla su o kıvılcımı söndürüverir.

Stres yapmaya gerek yok böyle şeyleri, hepimiz insanız arada sırada olur. Hassasiyeti olan insan bunu bir şekilde telafi etme yoluna gider. Bu inceliğe sahip olmayana da kırk tane soruşturma açsan da bildiğini okur.

Öğretmen derse geç girerse ne olur?
Çok basit Sınıf mevcudux10= ... dakika hakka girer. Müdürden korkma haktan kork hocam. İdari açıdan bir şey olmaz.

Geri