Öğretmen Her Gün Okulda Olacak

Kodla Büyü

ahmetfx

Süper Üye
Süper Üye
Mardin valiliğinin aldığı bir kararla, öğretmenlerin tüm programı haftanın 5 gününe yayılacak. 15 saat dersi olan öğretmen dahi hergün okulda olacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

öğretmen mevcut sistemde fazlalık olarak görülmeye başlandı. Yarım gün çalışan, uzun süren tatil süreleri olan maaşlarına hemen hergün zam gelen (!) bir meslek. Zannediyorum, öğretmenin şartlarının ağırlaştırılmasıyla bir nevi tatmin duygusu oluşturulacak diğer mesleklere göre. fakat yoğunluk açısından verimlilik açısından değerlendirmeye tabi tutan yok. bu şekilde olsa çok mu kötü olur ? Aslında 8 - 17.00 saatleri arasında mesaiye öğretmenler alıştırılmaya çalıştırılıyor bence. Bana uyar mı evet 22 saat ders için iki okula gidiyorum branşım olmayan derslere giriyorum maksat eğer belli saatler arasında okulda bulunmaksa ve bunun karşılığını devletim bana ödeyecek ise yaz tatillerinin 1 aya indirilmesine yarı yıl tatilinin 1 haftaya indirilmesine şahsım adına razıyım. Vatandaş çocuğunu okula gönderdikten sonra tatilin yaz olmasında da ısrarcı değilim. Ama diyorum ya verimlilik nasıl olacak? Ben otururum o okulda da o öğrenciye ne faydam olacak okuldan sonra dershaneye veya etüde giden çocukların ayarlaması nasıl yapılacak ben paramı bilirim. 24 saat okulda durup 3 gün tatil olmasına da razıyım. Ama her sene bir bahane ile öğretmenlerin fazlalık olarak gösterilmesine razı değilim. yani açıkçası demogoji yapıldığını düşünüyorum. bağcının dövülmeye çalışıldığını düşünüyorum. yoksa bir faydası olacağını pek zannetmiyorum.

nihatbal' Alıntı:
Ahmet hocam ne zaman geldi bu yazı ben midyattayım haberim yok
Hocam müdür yardımcımız sendikların baskı yaptığını fakat sonucun olumsuz çıkacağını söyledi. Mardin yine Türkiye'de bir ilke imza atacak. Yani her gün okula 3-4 saat gelsem ne olacak, bunun ne gibi bir artısı olacak anlamış değilim. Resmi yazı var gibi bişeyler dedi ama Kurumnet'te göremedim. Müdür bey Vali ile yapılan toplantıda bunun söylendiğini belirtti. Ne zaman resmileşir bilemiyorum.

o zaman 15 saat dersi olana da sanki 30 saat derse girmiş gibi ücret versinler. Hala öğretmenin eve iş götürdüğünü anlamak istemeyenler var. Sendikalar ne güne duruyor, eğitim-sen ne iş yapıyor açsın davasını. Bu mobbingtir desin.

İlla insanı nefret ettirecekler gayrı meşruya yönlendireckler. Çok olmak bazen zararlı bir araya gelinemiyor. Doktorlar eczacılar avukatlar hepsi istediğini yaptırabiliyor sorun bizde...

Arkadaşlar resmi yazı da geldi Mardin'de olup ders programı değiştirilen kimse var mı? Bizim tüm öğretmen arkadaşların programı 5 güne yayıldı. Amaç ne anlamadım hala. Dersim bitince yine çıkar giderim.

Bütün öğretmenlerin anlamsız ve işlevini yerine getiremeyen hiçbir şekilde gıkı çıkmayan sendikalardan istifa etmesi gerekir bence.

Geri