Öğretmen miyim, İnsan mı?

Kodla Büyü

ozgurgitarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bir çok okulda çalıştım,
görevini layığıyla yapan, emektar öğretmenlerimizi ayrı tutarak bu yazıyı kaleme alıyorum...
ancak şunu da belirtmek istiyorum, sayıları oldukça az...

yazdıklarıma, kendimi de dahil ediyorum...
yazı uzun, bize, yaptıklarımıza ve yapamadıklarımıza yazdım...

bam teline dokunacaktır...beni bbnet'ten attırabilir örneğin...

http://www.bardakadam.com/ogretmenim-ben/

eğer delikanlıyım diyorsa bir insan önce çuvaldızı kendisine batırmalı, sizin yaptığınız gibi. ben katılıyorum size hocam. elinize yüreğinize sağlık ...

ozgurgitarim hocam, yazdıklarınız doğru. hepsine katılıyorum. insanın en önce kendini eleştirmesi ve sorgulaması cesaret isteyen bi tavırdır. mamafiğ başkalarının kendisi hakkındaki eleştirilerini önemsemek ve dikkate almak da öyle. bu tavır, hem olgun bir kişiliğin göstergesidir hem de işine verdiği değerin, önemin ve aynı şekilde o kişinin ahlâkının en azından iş ahlâkının bi göstergesidir.
ayrıca eleştiriyi dikkate almak, mesleki gelişimini önemseyen bi insanın takınacağı olumlu bi tavırdır. eleştiriyi önemseyen kişi, kendini geliştirmek ve yetiştirmek için eleştiriyi bi vesile olarak değerlendirir.

bizim ülkemizde genel bi anlayıştır; memleketi ben mi kurtaracağım! ben enayi miyim niye yapayım, bana ne! vb. gibi patolojik yaklaşımlar. finlandiya demişsiniz. bi ekleme yapayım; benim bildiğim kadarıyla finlandiya'da öğretmenlerin iş güvencesi var.

son olarak; bi zincir en zayıf halkası kadar sağlamdır. eğitim sistemimiz içinde de aksaklık, yanlışlık adına ne derseniz deyin işleyişte çok çeşitli sebeplerden kaynaklanan bir çok düzeltilmesi gereken halkalar var. bunlardan biri de dediğiniz gibi (hepsi değil) öğretmenlerin tavır, davranış ve tutumları.

ama dediğim gibi, konuya daha geniş bi bakış açısı ile yaklaşacak olursak, sistemi oluşturan unsurlar içinde değiştirilmesi, düzeltilmesi ya da kaldırılması ve ya revize edilmesi gereken çok zayıf, kusurlu halkalar var.

öğretmenler ile ilgili olanlar sistem içinde, işimizin doğası gereği en önemli olanlar ve örnekleriniz kanımca doğru.

Teşekkürler Hocam..
Yüreğine sagli. YazDiklarinin altına imzami atarim... Maalesef biraz kendimden biraz arkadaşlarımdan birşeyler gördüm inşallah daha iyi bir insan! Daha iyi bir Öğretmen! Olmak için daha çok cabalariz,...

Spor, Siyaset birde çay vardı... iyi değildi...ama en azından karşıdakinin gözüne bakabiliyorduk...şimdi daha kötüsü herkesin elinde telefon çayda yarım kalıyor sohbette :)

Yazıyı baştan sonra kadar okudum. Ses kaydı yaptım hocam... Teşekkürlerimle...Kalemine sağlık. Özgürkerbela diye diye ekledim...
...
Maalesef hakkını vererek çalışmıyoruz... Maalesef... ÖZELLİKLE ŞÜKRETMİYORUZ...

geçen aylarda bir seminer'de çok etkili bir konuşmacı şunları söylemişti :

Finlandiya eğitim sistemine vesairesine özenip dururuz...
alkolizmin, intiharın, uyuşturucu batağının en çok olduğu ülkelerden de birisi aynı zamanda Finlandiya...

ozgurgitarim' Alıntı:

alkolizmin, intiharın, uyuşturucu batağının en çok olduğu ülkelerden de birisi aynı zamanda Finlandiya...
İnsanın kendisinde olmayınca başkasına özenmesi normaldir, keşke kendi eğitim sistemimiz olsaydı.

ozgurgitarim' Alıntı:

İçimizdeki İrlandalılar a kapak olur buda.
Bize uyduruk tarih anlattılar, tarihimizi 1923 ten başlattılar, mesele budur.

Hiç rapor almamışım ancak girdiğim 40 dakkanın 20-25 dakkasını fasa fiso şeylere harcamışım... Rapor alsam daha iyi...
Seminerler... Bugune kadar katıldıgım ve çevremdekilerin katıldıgı seminerlerde genel anlamda boş beleş şeyler. İster mesaide olsun ister dışında mecbur değilsem gitmem. Neden? Hep kitapvari cümleler... Arkadas kafayı bi çıkar dışarı bak bi gercekleri gör hele. Gercekler esliğinde anlat bu seminer konularını basım gözüm üstüne...
Zümrelerle toplan. Toplanalım da arkadasım donem sonunda senin bakanlığın elli takla attırıyor sana öğrenci kalmasın diye. Basit bir öğrencinin basit bir notu için milletvekili arıyor şube müdürü arıyor bilmem kim arıyor.. Ağzınla kuş tutsan ne olacak. Olan kimsesi olmayan garibana oluyor.
Ben nasilki antalyama izmirime samsunuma gitmek istiyorsam şırnağına hakkarisine ağrısına gelmek isteyen de var. Ora sana nasıl gurbetse bura da bana oyle gurbet. Haa ben kendi memleketimde yada gönlümün istediği yerde en verimli halimi sergilerim diyorsan git arkadas ama gittiğin yerde de salla basını al maasınıcı tavır sergiliyorsan da senden adisi yok.

Netice itibariyle yazı gereksiz yere öğretmen camiasına yüklenilmiş bir imaj barındırıyor

güzel yazı, elinize sağlık hocam... Özeleştiri kültürü yerleşse ülkemizde, belki çok daha güzel bir yer olurdu...

:alkis: size yakışır bir yazı olmuş. biz de arkadaşımızla doğumdan sonraki rapor durumunu tartışıyorduk...

alsKomsu.jpg

çok uzaktan çektim bugün resmini...
oturduk uzun bir süre sohbet ettik aslında...

als hastası...
yaş 47...
eşi kanserden vefat etmiş...
bakımını 12 yaşındaki oğlu, yemeğini 76 yaşındaki babası yapıyor...

yatağa düşmesinin an meselesi olduğunu söyledi...
son belli zaten...

Allah Razı Olsun bu akülü sandelyeyi bulanlardan diye bir dua ediyor...

bunları, acı işportacılığı için yazmıyorum...

farkında olmak iyidir...psikolojik farkındalık diri tutar adamı...

yürümek, görmek, koklamak, sevmek, bir bardak tavşan kanı çayı, serin bir akşamda güzel bir manzarada içmek iyidir...

içemiyordu çünkü, resimdeki abi, pipetle içiyordu...

Geri