Öğretmene güven tam.

Kodla Büyü

whitetiger0006

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
414
Öğretmene güven tam, yargıca ise az!
BAREM'in araştırmasına göre Türk halkı en çok öğretmene güveniyor. En az güvenilenler ise politikacılar. Yargıçlara güven ise çok düşük...
25 Eylül 2015 10:45
Öğretmene güven tam, yargıca ise az!
MERT İNAN İstanbul

Uluslararası araştırma şirketi WIN/Gallup International'ın 60 ülkede 61 binin üzerinde kişiyle görüşerek gerçekleştirdiği "Kime güveniyoruz" araştırmasının Türkiye ayağı sonuçları açıklandı. BAREM Araştırma'nın 1000 kişi ile yaptığı araştırmada, vatandaşlara yargıçlar, gazeteciler, politikacılar, işadamları, askerler, sağlık çalışanları, polisler, öğretmenler, bankacılar ve dini liderlere güven duyup duymadıkları soruldu. Araştırmanın sonuçları değerlendirilirken mesleklere "Güvenirim" diyenlerden "Güvenmem" diyenler çıkarıldı ve bu puan "Net Güven" olarak adlandırıldı. Türkiye'de net güven, bu meslek gruplarının toplamında yüzde 4 çıktı. Bu sonuç, neredeyse bu kişilere güvenenler kadar güvenmeyenlerin de olduğunu gösterdi.


Askerlere güven % 74

Türkiye'de öğretmenlere güven oranı yüzde 86 olurken, güvenmeyenler yalnızca yüzde 12 seviyesinde kaldı. Sağlık çalışanlarına güven ise yüzde 81 ile öğretmenlerin ardından geldi.

Araştırmada askeriyeye güven yüzde 74 olarak ölçülürken "Güvenmiyorum" diyenlerin oranı ise yüzde 23 olarak tespit edildi. Polislere güvenin yüzde 60 çıktığı araştırmaya katılanların yüzde 37 ise polislere güven duymadıklarını belirtti. Araştırmada en düşük güven ise politikacılar, yargıçlar, din adamları, bankacılar ve gazetecilere yönelik olarak tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 44'ü 'Yargıçlara Güveniyorum' görüşünü iletirken, yüzde 49'luk bir kesim de 'Yargıçlara güvenmiyorum' dedi. Türkiye'de dini liderlere güvenenlerin oranı yüzde 43, güvenmeyenler ise yüzde 51 olarak tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 62'si bankacılara, yüzde 63'ü gazetecilere, yüzde 65'i de iş adamlarına güvenmediklerini belirtti.

Politikacılar 10 meslek grubu içinde en az güvenilen grup çıkarken, güvenmeyenlerin oranı yüzde 78, güvenenler yalnızca yüzde 17 olarak tespit edildi.


http://www.memurlar.net/haber/538324/
 
"İnsanların güvenini kaybedeceğime para kaybetmeyi tercih ederim" diye düşünür öğretmenim... Zam mam yapmayın bunlara... Bu kadar yeter...
 
Mesleğimizin durumu oldukça ironik.
En fazla güvenilen ama ülkedeki okumuş-cahil her kesimden önüne gelenin çamur attığı, fiilen saldırdığı mesleğin üyeleriyiz.
%86 ile öğretmenlerin peşinden %81 ile sağlık çalışanları gelmiş .

Vatandaşın her fırsatta utanmadan hakaret ettiği gücünün yetip saldırdığı-öldürdüğü en düşük maaşa çalışan memurlara güveni yüksek.
işi düşünce gücü yetmeyip karşısında el pençe divan durduğu yargıç, bankacı ve polis gibi mesleklere ise az güvenmiş :puhaha:
 
intel4004' Alıntı:
Güvenle ücret arasındaki ters orantıya dikkat...
:++: zaten en cok iliskide olduklari biziz. O yuzdendir. Saglikcilara ben hic guvenmiyorum ilac sirketletinin katipleri gibiler. İyilerinden Allah razi olsun
 
intel4004' Alıntı:
Güvenle ücret arasındaki ters orantıya dikkat...
:++: zaten en cok iliskide olduklari biziz. O yuzdendir. Saglikcilara ben hic guvenmiyorum ilac sirketletinin katipleri gibiler. İyilerinden Allah razi olsun
 
Böyle şeyler paylaşmayın, bazılarının zoruna gidiyor. Toplumda öğretmenin itibarı itibarı yok diyen aslında kendinden pay biçiyor.
 
Re: Ynt: Öğretmene güven tam.

Hayatımdaki tek raporlu olduğum dönemimdir.Raporumun son günü olan 25 mayıs 2012 cuma günü sabahı haberlerde öğrendim.
Haftada 15 saat çalıştığımı.
 
Re: Ynt: Öğretmene güven tam.

Hiç şüphesiz, bu mesleğin en değerli yılları, 1985-1995 li yıllardır.
Reklamsız ciddi iyileştirmeler yapılırdı.Çoğunu ben bile duymaz, ama maaş aldığımda görürdüm.
Düz ve sade dilekçe ile ilk atamalar da yılda 2 dönem atanırdınız.
Devlet dairesinde ihtimam ve ilgi görürdünüz.İl, ilçe mem müdürü ile görüşmek için beklemez, işiniz ile ilgilenilir ve güleryüz ile karşılanırdınız.Gittiğiniz her ilçede her kaymakam kesin hoşgeldiniz diye sizi makamında misafir eder, halinizi derdinizi sorardı. Bizzat 4 ayrı ilçede şahidim.
Yeni göreve başlayan öğretmen ile doktor yaklaşık eşit maaş alırdı. (Kesin bilgidir, maaşını benimle mukayese eden doktorların şu anda biri çapa onk. prof, diğeri aile hekimidir halen görüşürüz)
Komiser hemşire mühendis gibi ünvanların maaş hiyerarşisinin üstündeydiniz.
O tarihlerde 2 yıllık y.okul diploması ile 19 yaşında göreve başlayan bir öğretmen olarak yazdım.Çünkü meslektaşlarımdan 4 yıllık mezunu sadece lise öğretmenleri idi.Meslek güzel ve çok itibarlı idi.

Ne zaman öğretmenler fakülteli oldu, işte o zaman büyü bozuldu ve sınavla öğretmen alındığını duydum.Diplomamız yükseldikçe maaş hiyerarşisi pike yaptı.
Günümüzde ise.
Uzman öğretmen dediler 150 tl fark
Uzman maliyeci dediler 1500 tl fark
Master yapsan bile ciddi bir artış yok.Zaten master yapanların yarısı Ankara yada Mersin e tayin için yapıyor.
Şimdiki aklım olsa.
Aynı puan ile rahatlıkla bir mühendis olur. Makamda bol kağıt evrak vs. imzalar, maaş, ek ders memlekete tayin isteme yada 147 gibi derdim olmazdı.
 
Geri
Üst