Öğretmene nöbet ücreti ..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
O ne hocam ya.
Yorumları okudum da ;
Millet ne kadar kıskançmış böyle.Yorumlara bak Yav daha dün mezun ettiklerimiz, bizden nefret eder olmuş.Gecenin köründe sabahın ayazında nefret kusmuşlar.
Halbuki maaşları ile bizi satın alır bu meslek sahipleri.Demekki kariyer meslek olunca bizi kıskanan çok oluyor.
NOT;
Arkadaşlardan üye olanlar varsa, yorumlarını esirgemesin şu kedilere. :P

bencede hocam..alıdığımız maaş onları yanında kuş gibi ama yaptıkları yoruma bak..eğitimcilere saygı nerde ..ey öğretmen arkadaşlar yorumlarınızı ve tıklanmada rekor kırmamız gerekir bu habere...

Sağolsun cevap veren bazı öğretmen arkadaşlar var.
Amma mübarek öğretmeni çekemeyen sel gibi bir nefret ordusu var.
Milletin pazar günü işi yok, havalarda soğuk ve yağışlı ya. Demek ki bu havada canlarıDa çekmiş olacak, öğretmen kebabı yapıyor. :-1: Sevenimiz çokmuş.

Moralim bozuldu ya hocam, nereden verdin bu linki,,,,,,Amma felaket öğretmen düşmanı varmış.
Polis asker mühendis laborant öğrenci gardiyan nüfus memuru adliye zabıt katibi
Hepsi toplanmış.
Sanki çanakkale harbi yaşanıyor.Her yandan her memurdan her yaştan ve her meslekten,
Bu kadar olur yani.Destek kuvvet lazım illaki
Üyeliği olan arkadaşlar lütfen yazsınlar.

dersimizvar' Alıntı:
ücret alacağız.
Ortada fol yok yumurta yok daha.Kimse de ücret vereceğiz diye söz vermedi.
Ama sendikal kararlılık var.
Bilindiği gibi sendikalar gücünü üyelerinden alırlar.Köşede bekleyen, pişirip önüme koysunlar diyen pasif üyelerden almazlar.Aktif ve katılımcı üyelerden alırlar.Sendikalarımız topu ayağımıza uzattılar ve iş her zamanki gibi bizlere düştü.
Bu haftanın son günü kurul toplantımızda açıklandı.Yalanım yok.Büyük denecek bir okuldayız.Katılım full sayılır.Sendikasız 2 ve EğitimBir-Sen li 3 arkadaş hariç.Ama onlarda destekliyorlar.Katılmayanlar ise, Özel öğretim öğretmenleri-Rehber öğretmenler-Okul öncesi öğretmenleri ve idarecilerin yanı sıra bir memurumuz ve hizmetliler.Onların da nöbet görevi yok zaten.
Ha bu durumdan memnun muyum?
Tabi ki değilim.Unutulduk ve hatırlanmak istiyoruz ve kendimizi hatırlatıyoruz.Umudum şudur ki;
Bizler büyüyen Türkiye de unutulmuş olan büyük olduğu kadar sorumluluğu da büyük bir gurubuz.Sesimiz duyulur ve belki gelirimiz artar, sıkıntılarımıza merhem olur. Ayrıca dost sohbetlerinde diğer çalışanların yanında maaşlarımız acınma konusu olmaz, Başımız dik olur.

Öyle seviyesiz yorumlar var ki cevap verip onları muhatap almaya bile gerek yok. İt ürür kervan yürür arkadaşlar. Varsa diğer memur kesimlerinin sıkıntıları versinler mücadelelerini kazansınlar haklarını...

EĞİTİMDEN BİHABER YORUMCUNUN YORUMU
Simdi ogretmenler nöbet ucreti almadigi icin mi cocuklar kotu aliskanliklar kazaniyor, uyusturucuya basliyor. Ücret aldiginda bunlarin hiç biri olmayacak mi. Yazik ki ne yazik.
ÖĞRETMENİMDEN CEVAP
Tebrikler. Hava ile çalışan günah keçisini, pardon otomobili keşfettiniz galiba.
:puhaha: Helal olsun.Böyle saça, böyle tarak.

http://www.memurlar.net/haber/501352/

yav arkadaş bu iş madem bu kadar kebap neden öğretmen olmak yerine diğer mesleklere giriyorlar sonra da bize imreniyorlar buyrun gelin bakalım kaç hafta dayanabileceksiniz yükselme imkanı yok, full ek ders alamıyorsan maaşta hayat yok, meb bakanı personeline sahip çıkmaz vs vs. biz neymişiz be mübarek...

Yorum attım bende.
Biz Türk milletinin çok meşhurdur bu özelliği.Bir taraf aşağıda bir taraf yukarıda görünüyorsa:Aşağıdaki yukarıdakinin elinden tutup aşağıya çeker.Yukarıdaki aşağıdakini çekmesi gerekirken.
Başka meslek grupları sıkıntılarını dile getirmek yerine öğretmenlerin haklı isteklerini ,bizimkiler olmuyor sizinkiler de olmasın mantığıyla yorumluyor.
Çok gelişmemiz lazım çok.
Ben nöbet tutmak istemiyorum,Parasını da istemiyorum.Öğretmen eğitimcidir,öğreticidir.Bu iki kelimenin dışına taşacak hiç bir görev ile muhatap olmasını istemem.
Bir gün kasa bozuldu ,açıp uğraşıyordum.Çocuğun bir tanesi geldi öğretmenim elleriniz tozlanmış siz ne uğraşıyorsunuz öğretmen değil misiniz ? Arayın servis halletsin demişti.
Balıkesir üniv. ilk mat. son sınıftayım.Bazı dersleri bilgisayar lab. işliyoruz.Sınıftaki bilgisayarların hepsi bir servis ile anlaşmalı.Hocalar karışmıyor.Sorun mu oldu.Al raporunu yaz.Gerisi servisin bileceği iş.Profesyonellik budur.Hoca dersine girer,işler ve işini yapar.Ne güzel.Sen 4 tane okul gez,gittiğin her okulda onda da sorun var bakıver şunun şusu çalışmıyor ilgileniverin,yapar mısın, bakar mısın.Artık sıkıldım.Öğretmen miyim,teknik eleman mı artık karar veremiyorum.

büyüyen Türkiyede 5 saatlik nöbet ücreti alacağız :alkis: :scared:

NÖBETE ÜCRET TALEBİMİZ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ
Eğitim-İş olarak nöbet görevinin ücretlendirilmesi talebiyle yaklaşık 2.5 yıldır sürdürdüğümüz “Nöbet Eylemi”miz CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter tarafından TBMM’ye taşındı. Serter, nöbet görevi verilen yönetici ve öğretmenlere, görevin karşılığı olarak altı saatlik ders ücreti ödenmesi için kanun teklifi verdi. . .
http://www.egitimis.org.tr/haber-arsiv/ ... OZbffmsUk0

her nöbete 6 saat verilsin bence biz haftada iki nöbet tutuyoruz..
ücret verirlerse teke düşürürler kesin :)

ücretde almasak nöbetde tutmasak gibi bir seçenek var mı?Zira ben ne ücret almak ne de nöbet tutmak istiyorum

nöbet görevi olmasa çok daha iyi olacak. yarın nöbet tuttuğunuz sırada iki çocuk kavga edecek, birisinin velisi dava açacak hop tazminat ödeyen nöbetçi öğretmen olacak. şimdi de durum çok farklı değil elbet. bu sebeple nöbet görevi doğrudan kalksın daha iyi.

Okulda bir arkadaş "Duyduğuma göre, öğretmenlerin bir gününü boşaltıp o güne nöbet yazmayı düşünüyor" dedi. Ama ne kadar doğrudur bilemem. İşin aslında yönetmelik de buna benzer şeyler söylüyor ama uygulamada pek öyle yapan okul yoktu. Şimdi ücret, işin içine girince olabilir mi?

keplir' Alıntı:
Okulda bir arkadaş "Duyduğuma göre, öğretmenlerin bir gününü boşaltıp o güne nöbet yazmayı düşünüyor" dedi. Ama ne kadar doğrudur bilemem. İşin aslında yönetmelik de buna benzer şeyler söylüyor ama uygulamada pek öyle yapan okul yoktu. Şimdi ücret, işin içine girince olabilir mi?
tabii ki bu şekilde uygulanacak. boş günde nöbet olacak, nöbetçi öğretmen dersi boş olan öğrencilerin dersine girecek onlarla ilgilenecek. Açıkçası sadece hergün dersi olanlar bundan fayda görecek gibi.

Geri