Öğretmenler Emeklilik Sisteninden Çıka Bilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erden60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

erden60

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğretmenler emeklilik sisteninden çıkıp ,sadece kendilerine ait emeklilik sistemi kuramazmı? 800.000 personele sahip olan Milli Eğitim Camiası diğer devlet memurlarının isteyipde bulamadığı rakam bence! Emekli tazminatı nasıl oluyorda 35.000tl oluyor bu sistemde? bence kendi sistemini kurarsa öğretmenler daha fazla emekli ikramiyesi ve maaşı alabilirler..Astsubay ve subaylar şuan emeki olsa 150.000tl alıyorlar, 30bin nere 150bin tl nere!! pek bilgim yok ama bir yanlışlık var bu işde!!150bin ikramiye alabilmen için emeklik keseneğinizin 1250tl olması gerekiyor bizim emekli sandığında :) oyak desen 50tl kesiliyormuş,sınıfçılardada ilksan var ama emeki olunca 5bintl alıyorlar fazladan :)

merak ettim bilgisi olan aydınlatsın.....

Hocam emekli olma umudunuz mu var? benim hiç yok açıkçası. 60 yasında emekli olacağım ve bu meslek simdiden bitirdi beni. Kesin o yaslarda sonda ile girerim derse ve öğrenciler patlatmak için yarışır(disiplin gittikçe azalıyor)

eyolcu' Alıntı:
Hocam emekli olma umudunuz mu var? benim hiç yok açıkçası. 60 yasında emekli olacağım ve bu meslek simdiden bitirdi beni. Kesin o yaslarda sonda ile girerim derse ve öğrenciler patlatmak için yarışır(disiplin gittikçe azalıyor)
yasa gerekiyor hocam benim okulda en genç benim ve diğerleri 27-32 senesinde! Anadolu lisesi. 20seneyi geçen öğretmenleri zorunlu emekli etmek şart.

erden60' Alıntı:
eyolcu' Alıntı:
yasa gerekiyor hocam benim okulda en genç benim ve diğerleri 27-32 senesinde! Anadolu lisesi. 20seneyi geçen öğretmenleri zorunlu emekli etmek şart.
..
sende coşmuşsun hocam.
ben öğretmenliğe 21 yaşında başladım senin hesabınla 41 yaşında emekli olucam. ne kadar mantıklı sence!

her yerde üreten değil tüketen toplum olduk diye veryansın ediyoruz sen gelip en üretken çağındaki adamları emekli edip tüketen konumuna çeviriyorsun. bir önermede bulunurken bari MANTIK SINIRLARI İÇİNDE olmasına dikkat edin..

hocam haklısınız ama 65 yas çok yüksek değil mi? bence ülke sartlarımızda 50-55 idealdir...

Çok güzel bir düşünce ama benim yönetimdekilere hiç güvenim yok o para bize düşmez yiyen biri çıkar.
Key ödemelerini düşünün o para da zamanında çalışanlara konut edindirmek için kesilmişti, sonra konut olması gereken paralar noldu kuş oldu :)
Bence emeklilik için kendi yollarımızı aramalıyız bireysel emeklilik sistemleri olabilir yada en basiti her ay düzenli para biriktirmek.

80 lerde doğan bizim nesil şansız. Liseye girerken de üniversiteye girerken de iş ararken de düşük kontenjanlara karşılık sayımız çok fazla idi. Şu an ise nüfus artışı yavaşladı. Yaşarsak 65+ yaşlarımızda da ülkedeki en kalabalık grup olacağız. Çalışıp prim kesilen nüfusa karşılık oranımız yüksek olacağı için bugünkü emeklilerin yararlandığı oranda maaş ve sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağız.

Oyak kendi üyelerine çok iyi sahip çıkıyor. Üyelerinden aldığı primleri yatırımlarda değerlendirip yüksek kar payı ile geri dağıtıyor. Emekli sandığından fazla ikramiye veriyor.

Çalışan ve emekli olan öğretmenleri ve meb bünyesindeki diğer memurları dikkate aldığımızda sayımız çok daha kalabalık. Oyak benzeri bir yapılanmanın meb çalışanları için de olmasını isterim ama okul aile birliği bütçesindeki bir kaç kuruşu bile özel işlerinde harcamaktan utanmayan müdürleri düşününce bu işe hiç girişilmese daha iyi.

fahrican' Alıntı:
80 lerde doğan bizim nesil şansız. Liseye girerken de üniversiteye girerken de iş ararken de düşük kontenjanlara karşılık sayımız çok fazla idi. Şu an ise nüfus artışı yavaşladı. Yaşarsak 65+ yaşlarımızda da ülkedeki en kalabalık grup olacağız. Çalışıp prim kesilen nüfusa karşılık oranımız yüksek olacağı için bugünkü emeklilerin yararlandığı oranda maaş ve sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağız.

Oyak kendi üyelerine çok iyi sahip çıkıyor. Üyelerinden aldığı primleri yatırımlarda değerlendirip yüksek kar payı ile geri dağıtıyor. Emekli sandığından fazla ikramiye veriyor.

Çalışan ve emekli olan öğretmenleri ve meb bünyesindeki diğer memurları dikkate aldığımızda sayımız çok daha kalabalık. Oyak benzeri bir yapılanmanın meb çalışanları için de olmasını isterim ama okul aile birliği bütçesindeki bir kaç kuruşu bile özel işlerinde harcamaktan utanmayan müdürleri düşününce bu işe hiç girişilmese daha iyi.
çok iyi demişsin....askaerler bizden dürüstmü yani, ola bilir bence.

Geri