Öğretmenler odası PC Acil yardım :/

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bznesm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bznesm

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var sorun donanımsal olduğu için eksik kalıyorm. Öğretmenler odasında ki pc de bir sorun var kaç zamandır çözemedim, bilgisayarda normal işlem yapılırken bi anda kendini uyku moduna alıyor kasa da ışık var ama ekran da "power saving mode" yazıyor ekran gidiyor kendini durduk yere uyku moduna alıyor. büyük çay semaveri ile aynı prizden elektiriği alıyor ayrı kablo çektim yine sorun devam etti Labaratuardan ayrı çalışan kasa getirdim değiştirdim kasaları sorun yine devam etti sürekli kendini aniden uyku moduna almasından çok sıkıldım ve çözüm hala yok format atmaya korkuyorum o da yarıda kalırsa sorun daha da büyüyecek yardımlarınzı çok acele bekliyorum..!!

Öğretmenlerden birisi boşa çalışmasın diye sizden habersiz yapıyor olmasın, bi deepfreeze kurup deneyin

yok zannetmiyorum hocam stajyerim ama hepsi temiz insanlar gibi bide onlar oturuyor sürekli zaten işleri pat diye yarıda kalıyor olan bizim karizmaya eğitime oluyor :(

Power saving mode genelde ekran karti arizasinda cikiyor. Umarim aruza yoktur

OZOGUL' Alıntı:
Hocam zamanlanmis gorev olabilir mi?

zamanlanmış görev nedir hocam ne zaman kapanacağı belli olmuyor farklı zmanalarda pat diye gidiyor bazen bilgisayar açılır açılmaz gidiyor bazen 1 saat duruyor ama ben ksaları değiştirdim değiştirdiğim kasada da oldu mesela :( monitörden kaynaklı bişey olabilir mi ki

Pc kapanmiyor mu yani yeniden açtığınızda kaldığınız yerden devam etmiyorsa bilgisayar kapaniyordur islemci cok isiniyor olabilir

ekranda power sawing mode yazıyor ancak işlemler kaldığı yerden devam etmiyor hocalarım

Hocam o monitorun mesajı bilgisayar kapaniyor demek ki
Cesitli sebepleri olabilir ama bence en güçlü olasılık elektrik voltajinda sorun yoksa cpunun ısınması (termal macun olabilir sebebi) ya da ram sorunu olabilir

işlemcidir.. işlemci fanını kontrol edin hocam.fan çalışmıyo işlemci fazla ısınıyosa kapatır kendini pc

fakat farklı bi kasada denemişsiniz.elektiriksel gibi daha çok..başka bi priz çok uzaksa gerekirse üçlü prizleri ek yapa yapa başka bi priz deneyin.

Sebeb donanımsal. bosuna karizma meselesi yapmayın bir bilgisyar tamircisine iletilmesini sağlayın. Kafanıza takmayın 8)

hocalarım iki üçlü uzattım başka prizden de çektim elektiriği ilk gün tmm oldu dedim sonra yine aynı kapanıp açılmaya devam etti kasayı daha önce hiç açmadım açsam ne yapilirim onuda bilmiyorum gerçi nerden başlamalı bu işe acaba face de grupta monitörden kaynaklıdır dediler monitörü değiştir dediler monitörle bi alakası yoktur sanki dimi

İlk mesajınızdan anladığım kadarıyla, kasayı başka bir kasayla değiştirmenize rağmen sorun devam ediyor, doğru mu?
Eğer öyleyse monitörden kaynaklanabilir. Aynı zamanda bir de klavyeyi değiştirin. Klavye üzerindeki uyku modu düğmesine yanlışlıkla basılıyor olabilir.
İsterseniz, monitörü ve klavyeyi değiştirip, deneyin. Eğer sorun devam ederse elektrik hattından kaynaklı bir durum olabilir.

yakuphan' Alıntı:
İlk mesajınızdan anladığım kadarıyla, kasayı başka bir kasayla değiştirmenize rağmen sorun devam ediyor, doğru mu?
Eğer öyleyse monitörden kaynaklanabilir. Aynı zamanda bir de klavyeyi değiştirin. Klavye üzerindeki uyku modu düğmesine yanlışlıkla basılıyor olabilir.
İsterseniz, monitörü ve klavyeyi değiştirip, deneyin. Eğer sorun devam ederse elektrik hattından kaynaklı bir durum olabilir.

Evet hocam aynen öyle kasayı değiştirdim sorun yine devam etti ben tesisattan süpheleniyordum prize başka üçlülerle kablo çektim yine devam etti

Geri