Öğretmenler Taşeron Üzerinden Çalışabilir

Kodla Büyü

mustafatoker

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Devlet Planlama Başkanlığı Öğretmenlerin taşeron üzerinden çalışmalarında engel olmadığını bildirdi

http://www.kamudanhaber.com/egitim/ogre ... 78325.html

ANAYASAMIZDAN 128. MADDE ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILIYOR, İŞGÜVENCEMİZ ELİMİZDEN ALINACAK, OKULLAR VE ÖĞRETMENLER YEREL YÖNETİMLERE VE TAŞERON FİRMALARA DEVREDİLECEK. AMA BUNA RAĞMEN HALA BENİM ÖĞRETMENİM VE DEĞERLİ KAMU ÇALIŞANLARI BU SİSTEMİ GETİRMEYE ÇALIŞANLARA DESTEK OLMUYORLAR MI? BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!

niye ki hocam anlaşılmayacak nesi var bu durumun. destekleyen arkadaşlar için çok daha iyi olacak işte sistem. çünkü destekleyenler destek görecek ve taşeron firmaların başına yönetimine getirilecek bizler de işlerine gelirse onların çalışan köleleri olacağız( şayet kendimi dahil etmiyorum 1 dk durmam zaten o sistemin içinde gider piyasada çalışır ekmeğimi kazanırım. bilişim işi olmak zorunda bile değil).

bir de böyle bakın olaya anlarsınız.

bizim ülkemizde okumayan nesiller yetiştikçe( daha doğrusu kişisel irade geliştirecek doğruyu yanlışı kendisi tespit edebilecek başkalarını acaba doğru hangisi diye dinlemeyecek okumayı gerçekleştirmedikçe) daha çok güden olur başımızda.

dün tekel işçileri ayklandığında kimse onları ciddiye almadı ama tekel işçilerinin devlete gücü yetmedi tekel ABD şirketlerine satılı verdi işçilerde asgari ücrete talim. sırada ptt de var. ptt ninde satılmasına karar verildi. ptt işçileride ayaklanıyor ama nafile dün birlik olmazsan yarın senin başınada gelir. işçilerin işini bitiren hükümet önce hastaneleri sonra okulları satacak satılmayan okul ve hastaneler belediyelere devredilecek. işte o gün çok geç kalınmış olacak.

ey öğretmen arkadaşım mesleğine sahip çık

128 maddeyi anayasa ile referandumda çaktırmadan geçirecekler hocam ayrıca memurun taşeronlaştırılması vatandaşın hiç umurunda değil yani bu malesef geçer :x

çalışma bakanı özellikle yaptığı her toplanıtda memur ifadesinin kalkacağından bahsediyor yani ismi çalışan olacak. aslında işçi demek istiyorda bunu yanlış anlarlar diye söyleyemiyor.

şimdi bu formda bunu kimse umursamaz ama başına geldiğinde hükümete dediğinide bırakmaz o olsa yine iyi birde oy verir yetmez ama sendikasına üye olur. bilişimcilerin hali ortada zamanında birlik olup tepki veremedik yarın daha kötü olacak.

bununla ilgili sosyal medyada topluluklar kurulmaya başlanılmalıdır bir an önce..

Walla olabilir bugün EBS'li bir öğretmen arkadaşla konuşuyorduk; Arkadaş çok gereksiz öğretmenlerin olduğunu ve sözleşmeli olursa iyi olacağını öğretmenlerin daha iyi çalışacağını söylüyordu. Şok oldum, kaldım.
Bunu söyleyen öğretmen olduktan sonra adamlar yapar mı yapar... (Tabi bunu söyleyenin Milletvekili akrabası var ve hükümetin çalışmalarınıda çok beğeniyormuş kendisi)

andariel' Alıntı:
Walla olabilir bugün EBS'li bir öğretmen arkadaşla konuşuyorduk; Arkadaş çok gereksiz öğretmenlerin olduğunu ve sözleşmeli olursa iyi olacağını öğretmenlerin daha iyi çalışacağını söylüyordu. Şok oldum, kaldım.
Bunu söyleyen öğretmen olduktan sonra adamlar yapar mı yapar... (Tabi bunu söyleyenin Milletvekili akrabası var ve hükümetin çalışmalarınıda çok beğeniyormuş kendisi)

İktidar yalakalarına selam olsun. Milletvekili akraba acaba hep milletveili mi kalacakmış. Kimler geldi kimler geçti o koltuklardan. Ömer Dinçer esti gürledi bir gecede koltuğunu devretti.

Yalnız aklım almıyor bu ülke bu hale nasıl geldi:(

doktoru - öğretmeni köleleştirip açlığa talim edecek;tasmasını da kavrayacak ki gıkları çıkmasın... :alkis: müstehaktır...

Çalışmayan işini savsaklayan öğretmen var diye bütün bir sistem değiştirilmez ki.. Çok saçma.. Kuru ağaçlardan kurtulmak için ormanı yakmak gibi birşey..
İşini aksatan kişi kimse onunla ilgili yaptırım olmalı bunu desteklerim ama bütün bir kamu personeli sisteminin değiştirilmesi bence "Vatana ihanettir"

Böyle ne idüğü belirsiz haber sitelerinden alınan kaynaksız aslı astarı olmayan haberleri burda yayılanmayın kardeşim. Zaten Bil tek öğretmenleri olarak burnumuzdan soluyoz. :verymad: :verymad: :verymad: :verymad:

uzun zamandır var olan bir şey, astarı da var yakında yüzü de olacak.

dost, akraba ilişkileri daha da kuvvetlenecek.

Yeni getirilmesi düşünülen sistemde acaba herkes tam olarak çalışacak mı, yok eş, dost , akraba mı olacak çalışanlar.

Bir eğitim çalışanın ne kadar iyi olduğuna Belediye başkanımı karar verecek,

Veya iyi çalışmayan, işlerini savsaklayanlar bu şekilde mi, ayıklanacak,

iş güvencesiz, 1 yıl çalıştın gelecek yıl ne olacak,

seçicilerin, velilerin ve öğrencilerin soytarısı olacağız. onurumuzdan, kendimizden ve hatta karakterimizden ödünler vereceğiz.

Eğitimde kalite arttırımı için bulabildikleri en iyi yok bu mu? sorun sadece öğretmen mi? Yoksa, sözüm ona devlet bütçesi mi dengelenmeye çalışılıyor. Bütçede malum delikler var (yolsuzluklar, ihaleler?, seçkin personel giderleri...), fazla verse bu delik daha da büyür. bu sefer ne yapılacak?

Amaç ne?
Dikkat ettiyseniz ortada o yok. Diğer bazı reformlarda(?) da önce üst düzey memurlar birkaç laf ortaya atıp, daha sonra diğerleri bunu yasallaştırdı. Benzer durum gene yaşanıyor.

Taşeronluk olayı gelirse, zaten birleşemeyen öğretmen camiası tümden birbirinden kopacak, çünkü birbirimizi rakip göreceğiz.
işe ya ben yerleştirilirim, ya da sen. keskin sınırlar belirecek, paylaşım, anlayış, hoşgörü azalacak.

Geri