Öğretmenlere Kurs Ücreti Verecek Paramız Yok

Kodla Büyü

ernestososa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Nabi Avcı “Öğretmenlere Kurs Ücreti Verecek Paramız Yok!“

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gündeme dair yaptığı bugünkü konuşmada bir çok açıklamalarda bulundu.

Okullarda takviye kurs öğretmenler merakla takviye kurslara yapılan zammın ne zaman gerçekleşeceğini beklerken Nabi Avcı çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak kurs ücretleri konusunda hiç niyeti olmadığını gösterdi.

Takviye kurslarına, 2 milyonun üzerinde öğrencinin yararlandığını belirten Bakan Avcı, buralarda 100 binin üzerinde öğretmenin de gönüllü ve üstelik düşük ücretlerle çalıştığını dile getirdi ve Bakan Avcı, bu kurslarda fedakarca hafta sonlarını veren öğretmenlere teşekkür etti.
Bu takviye kurslarda görev alan öğretmenlerin talebi olmamasına rağmen deniliyor ki öğretmenlerin talepleri de vardı yasa de onaylandı ama halen ücret artışının adı bile yok.

Öğretmenlere daha fazla ücret vermeyi istediklerini belirten Bakan Nabi Avcı, "Bunu yapamıyoruz ama bu kurslara katılan öğretmenlerimizin, hizmet puanlarına, paramız yoksa da onları taltif edecek ve kendi branşlarındaki öğretmenlerle yarıştıkları her ortamda onlar bir puan, bir iki adım önde gidecekler" diye konuşarak kurs ücretlerinde artışın yapılmayacağı daha doğrusu Bakanlığın ne zaman ve ne şekilde yapacağı veya gerekirse yapmayacağı konusunda olumsuz bir tablo ortaya koydu.

Sözler Bakan’a aittir ve herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Alıntıdır: http://www.kpsshaberleri.net/

Kurs ücretlerini 2 katına çıkardık diyen başbakana yalancı demek benim terbiyeme ve devlete olan saygıma yakışmaz

şaka gibi...
birileri diyordu ki 2000 yıllarda devlet memurun maaşını bile zor ödüyordu diyordu. şimdi de ödeyemiyor.

para yok, ben hizmet puanı da istemiyorum. ben en iyisi kutuma gideyim sayın bakan sen kutuyu aç. :puhaha:

:) gecenin bi yarısı güldüm ha... Ya arkadaş ahanda devletin hali mecali budur. . . kimse kalkıp daha da hükümeti savunmasın. mangalda kül bırakmayanlar sanırım kömür almaya gittiler.

Hafta sonu kurslarını iki katına çıkardık diyen başbakana yazık. Sayın bakan çok iyi niyetli olabilir, söz ağızdan bi kere çıkacak sayın bakanım, milyonlarca insanı ilgilendiren kurumun başında ki insana yakışmıyor. Ben ücretin derdinde değilim. Benim düşüncem komple tüm ekders ücretinin arttırılmasıydı ki bu artık ütopya oldu. nirvanaya ulaşmak gibi bişey bizim için. ne diyelim, alan memnun veren memnun kimsenin sei çıkmazsa koyun gibi güden çok olur...

Bide hizmet puanı ne la? ne yani akşam ekmeği alırken abi 2 hizmet puanı versem olur mu diyecez?

bizim bakan dört gözle okullar bitse de şu kursların parasından kurtulsak diye bekliyordur ama sayılı gün zor geçer.

SEneye kurs murs açtırmazlarsa şaşırmayalım... Sonra vay efendim dersaneler raa...rroooo..rööö

bu kurs bir geçiş dönemi. Seneye bence de kurs murs yok arkadaşlar amaç dershaneleri kapatmak..

birde bu GÖNÜLLÜ KURS VERİYORLAR lafı yokmu... vallahi 9 buçuk lira için 1 saat kursun hesabını yapan öğretmenler var benim okulumda. neyin gönüllüsü??? kurs veren öğretmenlerin %10'u belki gönüllü geliyordur. başımızın üstünde yerleri var. ama diğer öğretmenlerimizin tamamı para için geliyor ve kurs ücreti artmayınca kursu bırakan öğretmenlerimizde oldu.

şimdi 2 katına çıkarsa okullarda çıkacak tantanayı ne siz soruuuunn ne ben söyleyeyim :)...

Bende kursları parası için veriyorum. Ücret iki katına çıkmayınca bırakmayacağım. Çünkü kursun ne kadar faydalı olduğunu gözlerimle gördüm. Sınıfta geri kalanlar kursta hızlı ilerleme katetti. Öğretmenler için dan dun laf konuşanlar haftada 7 gün çalışmak kolay bişey değil. Haftasonu tatil yapmayınca insanın nevri dönüyor. Geçen kalktığımda pazartesini salı sanıyordum.
İnsan söz verince sözünde durmalı. Yoksa yalancı olur. Dünyanın en kutsal mesleğini yapıyoruz. Ama iki kuruş hakettiğimizi isteyince materyalist oluyoruz. Bir ev aldım kredi ile iki senedir borç ödeyecem diye saçlarım ağardı. Almazsan ev sahiplerinin triplerinden bıktım usandım. Zor geçiniyorum.
Allah'a şükür düze çıkmama az kaldı.
Hakim savcılara 1158 TL
Emekli vekile 758 TL
Doktora bilmem kaç TL verirken para var. Ama bize gelince yok. 12 senedir eğitimde yapılan yanlışların haddi hesabı yok. Hangi yenilik yapılırken bize danışılıyor???
ALLAH'IN VERDİĞİ NİMETE NANKÖRLÜK ETMİYOR ŞÜKREDİYORUM ELHAMDÜLİLLAH
Ama yalan söylemeyin.

biltek01' Alıntı:
Benim kursum yok ama, bu ay 18 tl üzerinden alacağız dediler arkadaşlar, kesin bilgim yok, hatta mart ayında bile 18 tl üzerinden almış bazı okullar. Arkadaşlar konuşuyorlardı.

tes li arkadaş atlamış hemen, boşuna sevinme verecekler 18 tl yi, hemde sizin gibi deprem paraları ve imf borçları ile değil. Milletin parasını hiç ettiniz, ancak tuhaf smiley kullanarak kendini tatmin edersin, kumda oynamayı da deneyebilirsin 8)

Hem atlamış diyosun hem de kendin atlıyosun be kardeşim. 18 lira almışlar deyip, bi de kesin bilgim yok dedikten sonra, "verecekler 18 tl'yi" gibi bir kesin ifade kullanarak, ne kadar konuya hakim olduğunu da belli ediyorsun :)

2001

Ha, şu deprem paraları ve IMF borçlarına gelince. Depremden sonraki vergiler, yardımlar dersen. Deprem paraları duble yollara gitti diyen, bu Maliye Bakanı'ydı hatırlatırım. Bir de depremden sonra gelen (12/06/2002 tarihli resmi gazete) ÖTV vardı. O noldu sahi? Onun paraları nereye gidiyor? Geçici değil miydi bu ÖTV?

IMF kısmı daha da enteresan. Krizlerle boğuşurken, tek bir devlet varlığını satmadan, ekonomiyi rayına oturtan bir ekonomi yönetimi. Limanları, kağıt fabrikalarını, şeker fabrikalarını, arazileri, yalıları satıp "IMF'ye borç veriyoruz" geyiği yapmak çok komik :)

Alacağız bal gibi merak etmeyin. Yasa çıktı iş bitti kim ne derse desin..... Hiç kimse yasa ve yönetmeliğe aykırı hareket edemez...

Milli Eğitim bakanının dediği doğru ek ders 2 katına çıkmayacak Cumhurbaşkanı torba yasayı onayladı ve içerisinde ek ders artırma yok

afsinbey' Alıntı:
biltek01' Alıntı:
Benim kursum yok ama, bu ay 18 tl üzerinden alacağız dediler arkadaşlar, kesin bilgim yok, hatta mart ayında bile 18 tl üzerinden almış bazı okullar. Arkadaşlar konuşuyorlardı.

tes li arkadaş atlamış hemen, boşuna sevinme verecekler 18 tl yi, hemde sizin gibi deprem paraları ve imf borçları ile değil. Milletin parasını hiç ettiniz, ancak tuhaf smiley kullanarak kendini tatmin edersin, kumda oynamayı da deneyebilirsin 8)

Hem atlamış diyosun hem de kendin atlıyosun be kardeşim. 18 lira almışlar deyip, bi de kesin bilgim yok dedikten sonra, "verecekler 18 tl'yi" gibi bir kesin ifade kullanarak, ne kadar konuya hakim olduğunu da belli ediyorsun :)

2001

Ha, şu deprem paraları ve IMF borçlarına gelince. Depremden sonraki vergiler, yardımlar dersen. Deprem paraları duble yollara gitti diyen, bu Maliye Bakanı'ydı hatırlatırım. Bir de depremden sonra gelen (12/06/2002 tarihli resmi gazete) ÖTV vardı. O noldu sahi? Onun paraları nereye gidiyor? Geçici değil miydi bu ÖTV?

IMF kısmı daha da enteresan. Krizlerle boğuşurken, tek bir devlet varlığını satmadan, ekonomiyi rayına oturtan bir ekonomi yönetimi. Limanları, kağıt fabrikalarını, şeker fabrikalarını, arazileri, yalıları satıp "IMF'ye borç veriyoruz" geyiği yapmak çok komik :)

Çok iyi hatırlıyorum, 2002 seçimleri öncesi Kemal Derviş şunu demişti. Seçimden sonra hangi parti iktidara gelirse gelsin, ekonomik programı değiştiremez. İmf ile yapılan anlaşmalar sonucunda 10 yıl içerisinde Türkiyenin imf'ye olan borcu bitecek ve ekonomik krizin etkileri bitecek dedi. Ama satılan onca devlet malına rağmen borcumuz 2012 yılında bitti ancak hala bakanımız ayda 100-200 milyon liralık bir ödemenin yapılamayacağını söylüyor ilginç...

ancak haziranda yani seçime bir hafta kala yayınlanır o zamana kadar da hiç bir kurs kalmaz. öğretmenler resmen kullanıldı.

Yav bu kurslara 2 kat ücreti kim söz verdi ise ondan isteyin arkadaşlar.
Üzülüyor bazı masumlar. Eski zamanları yad edip Kahroluyorlar

o değilde bu formdaki akp yalakaları nerde. hani 2000 li yıllarda hükümet memurun parasını zor ödüyormuş muş. şimdi siz hiç ödeyemiyorsunuz. para bitmiş. hani kasanız parayla doluydu. hani şöyle böyle ekonomimiz vardı.

TORBA YASA YASALAŞTI SIRA MEB 'de

6639 Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

MADDE 9 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir.”

http://www.turkiyeegitim.com/bir-torba- ... 65305h.htm

Geri