Öğretmenleri Ağlatmaya kimsenin hakkı yok!

Kodla Büyü

nereyegidiyorum

Aktif Üye
Kpss Sınavından 84 Puan alıyor ve hala atanamıyor.
4 yıl üniversite oku, öğretmen ol. Ondan sonra bir de Kpss çalış. Sonra dalga geçer gibi kontenjanlar belirlesinler.
Bunun hesabını nasıl verecekler bakalım

Atanamayan_felsefe_ogretmeni_Mecliste_gozyaslarina_boguldu_423.jpg

http://www.sendikahaberleri.com/Atanama ... etay/11670

öğretmeni gülmeyen bi millet gülemez, öğretmeni mutlu olmayan bi memlekette kimse mutlu olamaz.
çocukları gülmeyen bi millet gülemez, çocukları mutlu olamayan bi memlekette kimse mutlu olamaz.

Bence sorun birazda devletten ziyade atanamayacağını bile bile sırf puanı ona yettiği için önü kapalı bölümlere giderek mezun olduktan sonra atanma hakkı isteyen adaylarda. Kimse kusura bakmasın ama içlerinde benim de arkadaşlarım var atanamayacağını bile bile bu bölümlere gittiler. Devletinde istihdam politikası çok yanlış. Zaten öyle olmasa istihdama yönelik bölüm kontenjanları ayarlansa bu tür haberlerle karşılaşmayız ...

bölüm kontenjanları belirler düşürsüler en azından ihtiyaçtan dolayı atanamayan meslektaşlarımız biran önce göreve başlar.

otherm' Alıntı:
Bence sorun birazda devletten ziyade atanamayacağını bile bile sırf puanı ona yettiği için önü kapalı bölümlere giderek mezun olduktan sonra atanma hakkı isteyen adaylarda. Kimse kusura bakmasın ama içlerinde benim de arkadaşlarım var atanamayacağını bile bile bu bölümlere gittiler. Devletinde istihdam politikası çok yanlış. Zaten öyle olmasa istihdama yönelik bölüm kontenjanları ayarlansa bu tür haberlerle karşılaşmayız ...
Hocam bu 4 senede bu ülkede neler değişiyor ben 2006 mezunuyum 2004 mezunları 55 60 la atanıyordu şimdi 90lara çıkmış sanırım , matbaa öğrt. Alım yok diye arkadaş sınava girmedi bu seferde 75le atanan olmuş. Onu kestiremiyorsunki

otherm' Alıntı:
hocam ben size katılmıyorum.
örneğin bilişim teknolojileri normalde önü açık ya da açılmaya müsait bir bölüm.
ancak 2-3 sene ücretli öğretmenlik yapmak zorunda olan arkadaşlarımız oluyor.
ücretli yaptıklarına göre ihtiyaç var demek ki.
Devlet Ak saraylara harcayacağı paraları öğretmenine bütçe olarak ayırsa, bu problemlerin çoğu çözülür.

Ayrıca, Teogu her sene değiştirmeye vakti harcayan meb, onun yerine öğretmenlik yetiştirme ve yerleştirme konusunda kaliteli bir strateji geliştirse, tüm problem çözülecektir.

şiiiiişşşşttttttttttt çok ayıp ak saray kara saray ne oluyor bakim siyasete girmeyelim :++:
"Kulaklarımla duyduğum ve keske sağır olsamda duymasaydım bir meselede öğretmen demeyeceğim önünüde bir halbur samanı eksik herifin biri aynen şunu dedi malum parti ve sendikadan"

-----"Tabiki ak saraylar yapılacak devlet bize fazla bile ücret veriyor sabahtan aksama kadar 7 saat derse girmenin ne zorluğu var enayi bu devlet gözü görmüyor bu olayı dedi " şaka falan değilhaaa işin dahada kötüsü bunu diyen de tek maaşlı bi dangoz

2002 de ben 195 puan ile bilgisayar öğretmenliğine, başka bir arkadaşımda 135 puan ile fizik bölümüne gitti. 2006'da bizden herkes 60 puanla atanırken o 80 puan ile atanamadı, şimdi burada o atanamayan arkadaşımın suçu yok mu?

g_cetin hocam
o zatın gözü yükseklerde olduğu için yağcılığını icra ediyor - o saray önlerinde
kendince gayet mantıklı
:(

Formasyon alan Fen Edebiyat mezunları ile birlikte Eğitim Fakültesi çıkışlıların sayısı milyona yanaştı. Atama ümidi kalmadığı için önemli bir kısmı KPSS ye bile girmiyor.

MEB in uzun yıllardır alım sayıları ve ilan ettiği toplam ihtiyaç ortada. Okul çağına başlayacak nüfus da ortada. Bazı branşlardan ülkeye gelecek 50 yılda bile fazlasıyla yetecek sayıda mezun var.

YÖK mevcut işsiz sayısını 4-5 yıl daha az göstermek amacıyla dağa taşa üniversite açıp hala Eğitim ve Fen Edebiyat fakültesi kuruyor.

Fen edebiyatların tamamı, eğitim fakültelerinin ise atamalara hala açık olan bazı bölümler haricinde kalanları bir 15-20 yıllığına kapatılmalı.

otherm' Alıntı:
böyle demek kolaycılık olur. meselenin özünü irdelemek gerekir. bununla ilgili daha önceleri paylaşımlar yapmıştım. yeniden bulmam gerekecek!

Re: Ynt: Öğretmenleri Ağlatmaya kimsenin hakkı yok!

fahrican' Alıntı:
Formasyon alan Fen Edebiyat mezunları ile birlikte Eğitim Fakültesi çıkışlıların sayısı milyona yanaştı. Atama ümidi kalmadığı için önemli bir kısmı KPSS ye bile girmiyor.

MEB in uzun yıllardır alım sayıları ve ilan ettiği toplam ihtiyaç ortada. Okul çağına başlayacak nüfus da ortada. Bazı branşlardan ülkeye gelecek 50 yılda bile fazlasıyla yetecek sayıda mezun var.

YÖK mevcut işsiz sayısını 4-5 yıl daha az göstermek amacıyla dağa taşa üniversite açıp hala Eğitim ve Fen Edebiyat fakültesi kuruyor.

Fen edebiyatların tamamı, eğitim fakültelerinin ise atamalara hala açık olan bazı bölümler haricinde kalanları bir 15-20 yıllığına kapatılmalı.
Aynen +1

bu ülkede herkes ağlıyor ama ilginç olanı her 2 kişiden birisi bu iktidara oy veriyor. o zaman hem ağlayıp hemde oy vermeyeceksin. 350 bin atanamayn öğretmen var bunun yarısı yine bu hükümete oy vermiştir.

Kürşat_58' Alıntı:
bu ülkede herkes ağlıyor ama ilginç olanı her 2 kişiden birisi bu iktidara oy veriyor. o zaman hem ağlayıp hemde oy vermeyeceksin. 350 bin atanamayn öğretmen var bunun yarısı yine bu hükümete oy vermiştir.
Hem ağlayıp, hem gelin gidiyoz misali.

teksen' Alıntı:
“insana yapılan yatırımın, beşeri yatırımın” dünyada son 60 yıldan beridir fiziki yatırımdan daha önemli olduğu anlaşıldı.
Almanya’da İkinci Dünya savaşından sonra hızlı kalkınmaya “Erhart Mucizesi” denildi.

Eğitim planlaması ve insan gücü planlaması olmadığı için, Türkiye’de bazı dallarda ihtiyaçtan fazla, bazı dallarda da ihtiyaçtan daha az insan gücü yetişiyor. Söz gelimi Türkiye’de mühendis fazlası var ve fakat doktor ve hemşire eksiği var.
Bunun içindir ki yüksek öğrenim yapmış olanlar arasında işsizlik oranı daha yüksektir.
Ayrıca yüksek öğrenim görmüş gençlerin işsiz kalmasının da daha ağır maliyetleri vardır.
Her şeyden önce bir genci okutup, üniversite mezunu yaptıktan sonra, onu işsiz bırakmak kaynak israfıdır.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=28150
egitim-haberleri-f8/egitime-yapilan-yatirim-cope-gidiyor-t116927.html

teksen' Alıntı:
Ekonomi alanında, elli yıl önce üretimde, üretim faktörleri girdileri ile izah edilemeyen bir artışın olduğu ve bu artışın da eğitimden kaynaklandığı anlaşıldı. Bu keşiften sonra eğitimin insana yapılan bir yatırım olduğu da daha net olarak ortaya çıkmış oldu.

Elbise, ayakkabı gibi mallar yalnızca onları giyenlere fayda sağlar. Bu gibi mallara “özel mallar” denilir. Eğitim ve sağlık gibi bazı mallar (hizmetler) ise hem kullanana yani eğitilmiş insana, hem de topluma fayda sağlar.

Eğitim hizmeti topluma fayda sağladığı için, ister özel sektör tarafından yapılsın ister devlet tarafından yapılsın, tüm toplumu ilgilendiren bir hizmettir. Bu nedenle toplum tarafından eğitime ayrılan kaynakların en etkin şekilde kullanılması gerekir.

Eğitimin Özel Faydaları:
..
Eğitimin topluma sağladığı sosyal faydalar:
..
Osmanlı İmparatorluğunun 18. ve 19. asırlarda, dünyadaki gelişmelerden geri kalmış olması ve özellikle sanayi devrimini kaçırmış olmasının nedeni eğitimsizliktir.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/insan ... 8898yy.htm
egitim-haberleri-f8/insana-yapilan-yatirim-yerde-kalmasin-t124194.html

teksen' Alıntı:
Peki bu konuda tek kabahatli Milli Eğitim Bakanlığı mı?
Kesinlikle hayır.
Ortada ciddi bir kabahat var ve bu konuda hepimiz sorumluyuz.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdemir, bu konuda çok çarpıcı tespitlerde bulunmuş.
Bu tespitlerin hepsini değil ama konuyla ilgili olan bir bölümünü sizinle paylaşmak istiyorum:
* Türkiye’yi tüccarlar idare ediyor.
* ASO’nun 5 bin, ATO’nun 150 bin üyesi var.
* Siyasetçi kimi memnun ederse daha çok oy alırım hesabını yapıyor.
* Sanayicilerin hepsi gayrimenkulcü oldu.
* Bütün sermayeyi toprağa gömüyoruz. Bu sürdürülebilir bir şey değil
* Bankalar, sanayici yatırım için kredi talep etse, 40 dereden su getiriyor. Rezidans yapacağım ya da araba alacağım deyince tıkır tıkır veriyor.

http://gundem.milliyet.com.tr/ureten-de ... efault.htm
egitim-haberleri-f8/ureten-degil-tuketen-insan-yetistiriyoruz-t117786.html

İşid petrol rafinerilerinde kalifiye eleman bulamıyormuş en son bir ilan gördüm petrol mühendisi arıyorlar verecekleri maaş ayda 150.000$.

Geri