Öğretmenlik mi Kamuda Mühendislik mi ?

Kodla Büyü

buzozgur

Aktif Üye
başlığı açacak bölüm bulamadığım için buraya açtım, görüşlerinizi merak ediyorum. 2014 yılında atanmış bir teknik öğretmenim. atandıktan sonra bilgisayar mühendisliğini bitirdim. 2016/1 atamasında 2014 kpss puanım geçerli. p3 puanım yüksek istediğim takdirde yüksek ihtimal atanabiliyorum. Sizce öğretmenlik mi kamuda mühendislik mi ?

Teşekkürler

Halen devlet memuru iseniz tekrardan kpss ile atanmak için başvuru yapamazsınız diye biliyorum. Ancak kurumlar arası nakil yaparsınız . Onun için de MEBin ve gideceğiniz kurumun muvafakat vermesi lazım.
Şahsen Teknik öğretmenliği kamuda mühendisliğe tercih ederim. Maaş+Ek ders mühendisten fazla alırsın.

Azminizden dolayı tebrik ederim. Zor bir tercih aşamasında olduğunuz açık. Böyle bir imkanı bir daha bulmanız da zor. Bence kariyer imkanı varmı, çalışma saatleri nasil, maddi acıdan fark ne, hangi bakanlık, çalışma şartları nasıl vb. soruların cevaplarını net olarak bulmalısınız. O zaman yapmak zorunda olduğunuz secimin sonucu kendiliğinden çıkar ortaya. Mühendislik imkânınız varken bence bunu iyi degerlendirin.

ebfo45' Alıntı:
Halen devlet memuru iseniz tekrardan kpss ile atanmak için başvuru yapamazsınız diye biliyorum. Ancak kurumlar arası nakil yaparsınız . Onun için de MEBin ve gideceğiniz kurumun muvafakat vermesi lazım.
Şahsen Teknik öğretmenliği kamuda mühendisliğe tercih ederim. Maaş+Ek ders mühendisten fazla alırsın.

Kamu personeli olmanın KPSS'ye girme ve atanma konusunda bir problem teşkil etmediğini duydum. Kaldıki kpss ye başvururken Kamuda Çalışıyorum ibaresi var ve bunu seçtim. Teşekkür ederim görüşünüz için.

MEB'den muafakat alıp başka bir kamu işine geçebilirsin.
Mühendislik daha yorucu bir iş bence. Ben ğretmenliği tercih ederdim. Sosyal statü maaş vb. konularını düşün. hangisini istiyorsan onu yap bence.

Uzman, uzman yardımcığı falan düşünürdüm senin yerinde olsam yoksa pek farkeden birşey olmaz tabi senin iş doyumunla alakalı bi durum

hocam hayırlı olsun tebrik ederim öncelikle.
kamuda çalışıyorsan başka bir ünvan olduğu için istifa edip 6 ay sonra tekrar sınavla atanman gerek
istifa etmeden kurum değişikliği ile istersen onda da meb de ünvan değişikliği sınavında mühendislik kadrosunu aldıktan sonra geçmek istediğiniz kurum kabul ederse meb de izin verirse o şekilde olur.
bu şekilde biliyorum yanlışsa kusura bakma.tekrar hayırlı olsun

hocam mühendisliğe geçerseniz nasıl bir yol izleyerek geçtiğinizi de paylaşırsanız aydınlanmış oluruz. :wink:

Hocam BT Öğretmenlerinin büyük çoğunluğu üniversite yerleştirmelerinde rahatlıkla mühendisliğe girebilirlerdi ama herkes öğretmenlik yazdı..
O yüzden cevabı net olan bir soru ve bu soruya yıllar önce cevap vermiştik.. :)

İyi bir aile şirketi olursa olur.Dayıoğlu şirketin lojmanında bedava kalıyor arabasını kullanıyor üstüne yemek ve ayda 5bin maaşı var.Kendisine pasaport çıkarttılar 2 ülkeye deneyim için gitti.Özelde öğrendiği tecrübe büyük.Şimdilik devlet daha iyi.İlerde erken emeklilik filan çıkar özele geçilebilir.

ordinaryus' Alıntı:
Hocam BT Öğretmenlerinin büyük çoğunluğu üniversite yerleştirmelerinde rahatlıkla mühendisliğe girebilirlerdi ama herkes öğretmenlik yazdı..
O yüzden cevabı net olan bir soru ve bu soruya yıllar önce cevap vermiştik.. :)
:+1:

buzozgur' Alıntı:
arkadaşlar tercih dönemi, biraz yardımcı olur musunuz
Bu konuda ancak böyle tecrübesi olan biri sana gerçekten yardımcı olur. Biz dışardan ne söylesek boş...

Bir de kamuda mühendislik demişsin, bu çok geniş bir kavram. Hangi kamuda, hangi bakanlığın hangi biriminde, hangi şehirde vs. öğretmenlikte zorunlu hizmet mecburiyetin var mı yok mu? bir sürü değıişken var. Direkt şu iyidir ya da bu iyidir diye kesin yargı bildirilemez. Öğrencilerle zaman geçirmeyi sevip sevmemek bile kişiden kişiye değişir mesela.

Tercih dönemi de geçmiş heralde, umarım hayırlısını seçmişsindir :)

Her ikiside kamu da iş maddi olarak hangisi kazançlı ise ona bak hocam ben olsam mühendislik derdim artık eskisi gibi değil öğretmenlik değer açısından kafan dağa rahat olur muhendislikte

Geri