Öğretmenlik mi memurluk mu?

Kodla Büyü

study

Aktif Üye
Arkadaşlar özellikle tefli bayan arkadaşlar :oops: Bu sene kpss de iyi bir puan aldım inşallah atanıcam..Ama kafamda bazı soru işaretleri var, açıkçası branşıma bayıldığım söylenemez :? Sizce P3 puanıyla düz memurluk düşünmeli miyim? Meslek liselerinde çalışma şartları nasıl bir bayan için?

Meslek liseainden gözünüz korkmasın hocam. Düz memurlukla öğretmenliği kıyaslamayın bile. Öğretmenlik güzel meslek özellikle meslek lisesinde

Meslek lisesinde zorlanırsın hele de bransını sevmiyorsan...
Algı duzeyi dusuk
Veli beklentisi yok gibi

her türlü öğretmenlik, düz memurluktan daha iyidir. kıyaslanması bile yanlış.

agamuratcelebi' Alıntı:
ortaokul yaz hocam rahat edersin
Hocam bu sene hazırlanırken bir ortaokulda ücretli çalıştım açıkçası branşımı sevmesemde eğer öğretmenlikte devam edeceksem kendimi geliştirmek isterim ortaokulda bu çok mümkün görünmüyor 1 sene boyunca çok sıkıldım fare klavye anlatmak istemiyorum :-1:

cyln' Alıntı:
Meslek lisesinde zorlanırsın hele de bransını sevmiyorsan...
Algı duzeyi dusuk
Veli beklentisi yok gibi
Hocam ama en azından çoçuklar sürekli sormuyordur "hocam bu ders karneye geçiyor mu vs.. :) " diye ortaokulda çocuklar hala seçmeli ders sanıyor kitap yok birşey yok açıkçası öğretmenliğe devam ediceksem ortaokulu kesinlikle düşünmem :wink:

phpcoder' Alıntı:
Meslek liseainden gözünüz korkmasın hocam. Düz memurlukla öğretmenliği kıyaslamayın bile. Öğretmenlik güzel meslek özellikle meslek lisesinde
Zaten öğretmenliğe devam edicek olursam kesinlikle meslek lisesi hocam ortaokul deneyimim var stajımı da bir meslek lisesinde yapmıştım açıkçası biraz sıkıntılı bir süreçti o yüzden tereddütlerim :(

O sıkıntılar ilk zamanlar oluyor ama sonra öğrencilerle aranda karşılıklı çok güzel bir iletişim oluyor. Memurluk kesinlikle düşünmeyin. Kız meslek düşünebilirsiniz daha rahat edersiniz

Düzenleme:yazım hatası

study' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
Hocam kıyaslamak gerekirse peki :(
hocam ben de bayılmıyorum branşıma ama çok fark var arada.
kız meslek lisesine geçerseniz nereden baksanız 1000 tl civarı maaş farkı olur memurluğa göre, hem de rahat etmiş olursunuz
mesai saatleriniz daha düzenli olur
daha fazla tatil
memurluğa göre daha itibarlı
aile hayatına daha uygun bir yaşam
bilişimin tayini de rahat, istediğiniz ile geçmeniz mümkün
bazı memurluklar daha rahat, başka bir artısını göremiyorum memurluğun.

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
study' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
Hocam kıyaslamak gerekirse peki :(
hocam ben de bayılmıyorum branşıma ama çok fark var arada.
kız meslek lisesine geçerseniz nereden baksanız 1000 tl civarı maaş farkı olur memurluğa göre, hem de rahat etmiş olursunuz
mesai saatleriniz daha düzenli olur
daha fazla tatil
memurluğa göre daha itibarlı
aile hayatına daha uygun bir yaşam
bilişimin tayini de rahat, istediğiniz ile geçmeniz mümkün
bazı memurluklar daha rahat, başka bir artısını göremiyorum memurluğun.
Söylediklerinize bakınca artık bende göremiyorum teşekkürler :+1:

phpcoder' Alıntı:
O sıkıntılar ilk zamanlar oluyor ama sonra öğrencilerle aranda karşılıklı çok güzel bir iletişim oluyor. Memurluk kesinlikle düşünmeyin. Kız meslek düşünebilirsiniz daha rahat edersiniz

Düzenleme:yazım hatası
Tercihlerde bunu dikkate alıcam hocam teşekkürler..

evt
düz memurluktan iyidir öğretmenlik - her türlü itibarsızlaştırmaya rağmen

meslek liseleri hakkında çok fazla yazıp şevkinizi kırmak istemem ama benim tavsiyem de meslek lisesi yazacaksanız kız meslek yazmanızdan yana.

Geri