ÖDDK/disiplin kurulu süreci nasıl işletiir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ofkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ofkar

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar ben yeni müdür yardımcısı olduğum için süreci tam olarak bilmiyorum. Okulumuzda problemli öğrencileri disipline etmek için öğrenci davranışları değerlendirme kurulu(ÖDDK) çalıştırmak istiyoruz. Bunun için sırasıyla öğrenciye hangi işlemleri yapmamız gerekir?

Bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Hocam kurumlar yönetmeliğinde hangi davranışa ne tür ceza vermen gerektiği yazıyor.
Uyarı, kınama ve okul değişikliği cezaları var. Uyarı sözle uyarma ve öğrenciye sözleşme imzalatma ile halledilebilir. Kınama da olayın içeriğine göre, şahitlerin ifadesi, öğrencinin savunması yazdırılır, ÖDDK karar tutanağı doldurulur, Veliye kınama cezası verildiğini tebliğ etmek gerekir.
Okul değiştirmede, kınama cezası almış veya yönetmelikteki o suçlardan birini işlemiş öğrenci için şahitlerin ifadesi, öğrencinin savunması, veli ve öğrenci sözleşmeleri, karar tutanağı, rehber öğretmenin görüşü gibi evraklar doldurulup ilçeye üst yazı ile gönderilir. okul değiştirmeye ilçe karar verir.
Bunlar benim bildiklerim, kolay gelsin:)

Sayın hocam,
Öncelikle her suçta disiplin kurulunu çalıştırmak sizi yoracaktır. Hafif suçlarda hocamın da bahsettiği gibi uyarmak, sonrasında sözleşme imzalamak iyi olacaktır.
Ağır suçlarda ise öncelikle rehberlik servisine öğrenciyi göndermek, rehberlik servisi gerekli görürse size sevkedecektir. Ondan sonraki aşamalarda şahitlerin ifadelerini yazılı olarak alırsınız. Aldığınız ifadelerdeki delilleri kullanarak suçlu öğrencinin ifadesini ve savunmasını alırsınız. Sonunda mevzuata uygun olarak gerekli cezayı verirsiniz. Bunu hem öğrenciye hem de velisine yazılı olarak tebliğ edersiniz.

hocam öncelikle her öğretmene örnek öğrenci sözleşmelerinden dağıtmak ve bilgilendirmek lazım.problem yaratan öğrenci ile öğretmen arasında bir sözleşme yapıldıktan sonra sözleşmeyi öğrenci bozduğu taktirde öddk değerlendirme yapar karar alır. yani öddk nın karar almasından önce bir kaç tane evrak kürek doldurup öğrencinin problemli olduğunu belgelemek lazım.

Geri