Öldükten sonra internet hesaplarınız ne olacak!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Dün haberlerde izledim insanlar öldükten sonra internet hesapları açık kalıyor. Örneğin facebook, yakınları bu hesapları gördükçe üzülüp psikolojileri bozula biliyormuş.

Bunu dün izleyince cidden büyük sıkıntı dedim kendi kendime.

Yorum yapan kişi bunun için yasal bir düzenlemenin olması gerektiğini söylüyordu. Kendisine hak verdim doğrusu.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Haklısınız hocam. Trafik kazasında geçen sene hayatını kaybeden bir arkadaşım vardı, facebook hesabı öylece duruyor. Çok üzücü.

Aslında mynetin güzel bir sistemi vardı 1 ay boyunca hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız siliniyordu. Bunun gibi bir sistem olursa gereksiz hesaplar ve bu gibi olumsuz durumların önüne geçilebilir diye düşünüyorum. Tabi bir çoğumuz siteler üye oluyor ve işimiz düşmedikçe bu siteleri ziyaret etmiyoruz. Buda başka bir soruna neden olacak bu sitelere işimiz düştüğünde her seferinde üye olmayı gerektirecek buda ayrı bir konu. Fakat üye olurken bir seçenek olarak eklenebilir eğer hesaba 6 ay boyunca giriş yapmazsam hesabımın silinmesini kabul ediyorum şeklinde. Böyle yapılırsa bürokratik engellerde aşılmış olacak. Sistem kendi kendini yenilemiş olur.

Geri