Önce il içi sonra ildışı

Kodla Büyü

idril42

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşim ile birlikte 4 senedir bir ilde çalışıyoruz. Bu sene ben önce il içi istersem ve tayinim çıkarsa,daha sonra eşim il dışından bir yer isterse bende özür grubundan tayin isteyebilir miyim ? İl içinde kaçırmak istemediğim bir okul var fakat il dışına güzel yerler açılırsa kaçırmak istemiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ?

iliçinden bi yere atanırsan, sonradan eş durumu ile gidebilirsin hocam rahat ol. Çünkü eş durumu özründen zaman kısıtlaması yok.

okanformula' Alıntı:
iliçinden bi yere atanırsan, sonradan eş durumu ile gidebilirsin hocam rahat ol. Çünkü eş durumu özründen zaman kısıtlaması yok.
Çok teşekkürler hocam içim rahatladı.

hocam il içi isteyip de bir yer gelirse ve sen ilişkini kesersen bulunduğun okuldan özür grubu atamalara başvuramıyorsun.
Geçen yılın özür grubu atama klavuzunu indir bi oku hocam

daha açmak gerekirse; siz il içi istediniz ve oldu. daha sonra il dışı tayin isteyeceğiniz zaman siz isteyemezsiniz. il dışı tayin de eşlerin beraber başvurması gerekiyor. yoksa 1 yıl ayrı kalırsınız. aman dikkat !!!!

Hocalarim arkadaşı yanlış yonlendiriyorsunuz. Arkadas il icine basvuracak eşi il dışına basvuracak. Bu nedenle ilici tayini olsa bile esi il dışına giderse es durumundan gidebilir hocam.

Arkadaşlar kafam karıştı şimdi :?
Ben il için isteyeceğim ve olacak kesin.
Daha sonra istediğimiz il dışı yerler açılırsa eşim isteyecek (normalde aynı anda istememiz lazım ama benim şartlarım tutmadığı için)
Ben de özür grubu isteyeceğim,eşim gittikten sonra Ağustos'ta..

Senaryo bu..Yanlış veya olmaz dediğiniz nokta hangisi,kafam tekrar karıştı valla..

Siz il içi istersniz. tayin çıkarsa il dışı isteyemezsiniz. Ancak eşinizin il dışı isteme hakkı var.
eşinizde il dışı ister ve tayini çıkarsa sizin için bu maddeye dayanarak özür oluşmuş sayılır ve ağustosta il dışı özürden isteyebilirsiniz.
http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosy ... yurusu.pdf
buradaki madde -10
10- İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamazlar. Ancak bunlardan il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra özürleri oluşanlar, özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

bu durumu özetliyor.

buarada sorun yok ancak il dışı klavuzu yayınlanmadı ama yayınlandığında

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_1.html

buradaki

(13) Aile bütünlüğünün bozulmaması için her ikisi de öğretmen olan eşler aynı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumları arasında tercihte bulunmak zorundadır. Bu şekilde tercihte bulunmalarına rağmen farklı yerleşim yerlerindeki tercihlerine atananlar, eşinin yanına yer değiştirmek isteyen eş görevinden ayrılmaması kaydıyla ataması iptal edildikten sonra özür grubu yer değiştirme döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

zorundadır ifadesi beraber isteyin diyor ama yukarıdaki gibi yaptığımızda birisi isteyemiyor. o zmaan ne olur orası kafa karıştırıyor.

il içi ve ildışı klavuzlar birbiriyle çelişiyor sanki :)

benim yorumum olur gibi geliyor. Sizcede böyle anlaşılmıyor mu?

Hacker' Alıntı:
Siz il içi istersniz. tayin çıkarsa il dışı isteyemezsiniz. Ancak eşinizin il dışı isteme hakkı var.
eşinizde il dışı ister ve tayini çıkarsa sizin için bu maddeye dayanarak özür oluşmuş sayılır ve ağustosta il dışı özürden isteyebilirsiniz.
http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosy ... yurusu.pdf
buradaki madde -10
10- İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamazlar. Ancak bunlardan il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra özürleri oluşanlar, özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

bu durumu özetliyor.

buarada sorun yok ancak il dışı klavuzu yayınlanmadı ama yayınlandığında

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_1.html

buradaki

(13) Aile bütünlüğünün bozulmaması için her ikisi de öğretmen olan eşler aynı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumları arasında tercihte bulunmak zorundadır. Bu şekilde tercihte bulunmalarına rağmen farklı yerleşim yerlerindeki tercihlerine atananlar, eşinin yanına yer değiştirmek isteyen eş görevinden ayrılmaması kaydıyla ataması iptal edildikten sonra özür grubu yer değiştirme döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

zorundadır ifadesi beraber isteyin diyor ama yukarıdaki gibi yaptığımızda birisi isteyemiyor. o zmaan ne olur orası kafa karıştırıyor.

il içi ve ildışı klavuzlar birbiriyle çelişiyor sanki :)

benim yorumum olur gibi geliyor. Sizcede böyle anlaşılmıyor mu?

bende sizin gibi yorumladım ve tercihleri kaydettim bakalım,nasip artık..Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar..

bizim arkadaşın geçen sene başına geleni anlatayım.

eşi il içi tayin isteyip il içi yer değiştirdi. bu yüzden il dışı istemedi. arkadaş il dışı isteyip il dışı tayini çıktı. ancak eşi il dışı istemediği için özür grubu isteyemez dendi. tayinini bakanlığa aile düzenim bozuluyor diyerek iptal ettirdi.

Geri