ÖNEMLİ!! Norm için müdürlerle konuşalım.

Kodla Büyü

volkantb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar çoğumuzun idarecilerle arası iyidir, hzır norm düzenleme işlemi yapılırken dersimizin gelecek senede seçilmiş gibi gösterip ders sayımızı arttıralım.

Biliyorsunuz bizlerin normu bölge normuna göre ayarlanıyor.Fazladan yazdıracağımız bir ders bile bir arkadaşımızın norm fazlası durumuna düşmemesini sağlayabilir.

Örneğin benim okulumda üç şube var .8ve 7lerde normal seçmeli 6 saat 5lerde bu sene seçmeli vardı +6 saat gelecek seneki beşlerde de dersimizin seçildiğini yazdırırsak +6saat yani toplam 18 saat ders oluyor.

Burda bireysel değil toplu hareket etmemiz gerekiyor.yazılan 1saat fazladan ders 1/15 BT Öğretmeni normu demektir.

Köylerde yada bölgesinde tek olan arkadaşlardan ziyade merkezlerde ilçelerde çalışan arkadaşlarımızın en azından idarecilerine bi ricada bulunmaları gerekir diye düşünüyorum.

zaten millette 8-10 saat ders var. fazla fazla yazdırsak kaç saat yazacaklar hocam. hatır gönül norm fazlası olmayacak şekilde yaparlar. hele aran iyi değilse onu kökten unut.

Şu an norm güncellemeleri önümüzdeki seneki durumu kestirebilmek için yapılmakta.
Ekim gibi tekrar günceleme istenecektir ama yeni gelen 5. sınıflarla beraber dersin artacak oması yeni sınıflar açılacak olması bazı okullarda kinci normu sağlayacaktır. bazı okul müdürleri bt öğretmenim var diye düşünebilir oysa o okulda birden fazla norm olabilir?

Ekim'de güncelleme olsa bile en azından norm bir müddet korunur öğretmen görevlendirme idare eder ya da btr olarak kendi okulunda kalma şansı olur diye düşünüyorum. Hatta bazı müdürlerin seçmeli ders için çok fazla sayı grebileceklerine inanıyorum!

üç kişi beş saat fazla yazdırsa bi arkadaşımızı kurtaracaz.Bende norm fazlasından zorunlu atandım başkası yaşamasın bari diye en azından bi gidip konuşmak gerekiyor.

hiç bir müdür zannetmem ki bizim ricamızla ders saatini fazla yazsın. böyle birşey teklif etmemizde hukuki temeli olmayan bir durum. bende norm fazlası oluyorum okulum ilkokula dönüştü ancak bt sınıfı var. bt öğretmenleri okul dönüşümlerinde yerinde kalacak diye tahmin ediyorum yoksa her okulda BT kaosu yaşanacak. İdarecilerde bunun farkında zaten.

Bizimki mevzuat düşkünü, yapmaz. Şimdi konuştum 2 saat seçilmiş. 9. sınıflara istemeden, eleştiri almasın diye dini bilgiler dersini seçmiş. Sosyal etkinlikten 1 saat alalım dedim, tek saat olmaz dedi. Tek saat sosyal etkinlik dersi olmaz mı? Yine sıkıntı yine sıkıntı.

ne olucaksa olsun hiç umurumda değil..nereye gönderirlerse göndersinler..iyice burnumdan geldi artık..bu mesleğe de üniversite tercihlerimi yaptığım o güne de lanet olsun..

volkantb' Alıntı:
Arkadaşlar çoğumuzun idarecilerle arası iyidir, hzır norm düzenleme işlemi yapılırken dersimizin gelecek senede seçilmiş gibi gösterip ders sayımızı arttıralım.

Biliyorsunuz bizlerin normu bölge normuna göre ayarlanıyor.Fazladan yazdıracağımız bir ders bile bir arkadaşımızın norm fazlası durumuna düşmemesini sağlayabilir.

Örneğin benim okulumda üç şube var .8ve 7lerde normal seçmeli 6 saat 5lerde bu sene seçmeli vardı +6 saat gelecek seneki beşlerde de dersimizin seçildiğini yazdırırsak +6saat yani toplam 18 saat ders oluyor.

Burda bireysel değil toplu hareket etmemiz gerekiyor.yazılan 1saat fazladan ders 1/15 BT Öğretmeni normu demektir.

Köylerde yada bölgesinde tek olan arkadaşlardan ziyade merkezlerde ilçelerde çalışan arkadaşlarımızın en azından idarecilerine bi ricada bulunmaları gerekir diye düşünüyorum.
Arkadaş haala anlaşılmamış. Önümüzdeki sene 5 ler ve 6 lar kendileri seçecek. ANCAK tüm 5ler ve 6lar seçse dahai toplam 4 gurup 8 saat girebilirsiniz. Yeni sistemde bir öğretmen en fazla 8 saat seçmeli derse girebilir. 7-8 lerden de 6 saat gelir (kurulda seçildiğini kabul ediyorum) toplam 14 saat eder. 4 sene sonra eğer ki bu sistem değişmezse tüm okul seçse dahi yine en fazla 8 ders saati olacak. Alternatif var mı? var. Bence seçmeliler bu sene iyice çıkmaza girecek ve en kötü 2 sene sonra diyecekler ki, seçmeli derslere 5ler 6 lar 7 ler ortak girmesin. Örneğin 6 lardan 10 kişi olunca bir grurup açılsın. Ve 5 ler için 1 gün 6 7 8 ler için ayrı ayrı birer gün seçmeli ders olsun. Böylelikle her kademeden 2 şer gurup bile çıksa 16 saat ders yapar...

volkantb' Alıntı:
Afaki konuşmalardan tartışmalardansa elde olanı değerlendirmek lazım

elde olan bişey varsa buyrun siz değerlendirin...eğer bizi gerçekten istiyorsa bi idareci zaten kaybetmemek için elinden geleni yapar..asla gidip yalvaramam norm fazlası yapmayın beni diye..

supervisor_52' Alıntı:
hiç bir müdür zannetmem ki bizim ricamızla ders saatini fazla yazsın. böyle birşey teklif etmemizde hukuki temeli olmayan bir durum. bende norm fazlası oluyorum okulum ilkokula dönüştü ancak bt sınıfı var. bt öğretmenleri okul dönüşümlerinde yerinde kalacak diye tahmin ediyorum yoksa her okulda BT kaosu yaşanacak. İdarecilerde bunun farkında zaten.

ben de aynı durumdayım hocam,okulum ilkokul oldu
md yardımcısıyla konuştum bugün
burda ders olmaz herhalde seneye dedi( daha bt dersi olacak mı olmayacak mı bilmiyo)

(Bizim okuldaki branşçılar toplu geçiş yapacak yakındaki bir okula)
sen de oraya geçersin ne olacak dedi

orda bt öğretmeni var dedim
puanı fazla olan kalırmış orda da :?

Kimsenin yalvardığı felan yok.Ben elimdeki şartları değerlendirdim.Okulumda seçilebilecek 18 saat ders vardı ve hepsini seçtirdim.Hem kendim için hemde diğer BT Öğretmenleri için.
Okul vardır seçtiğrebileceği ders sayısı 8 dir.Okul var seçtirebileceği ders sayısı 28dir.Ne kadar çok ders seçilirse BT Öğretmenleri için o kadar iyidir.Seçtirmezsek ne mi olur aa norm fazlası olmuşum niye böyle oldu şimdi diye gelip forumda ağlamaya başlarız.
Bizim köyde çeşmeye su getirmeye giden çocuğa testi verilir bir de tokat atılır,testi kırılmasın diye.Testi kırıldıktan sonra tokat atmanın da konuşmanın da anlamı yoktur.
Benimkisi sadece bir öneridir isteyen gider konuşur isteyen bana dokunmayan yılan bin yaşasın der.Neticesini de eninde sonunda görür

Ya bu 9. sınıflar çizelgede görünmüyor. Onlara ders seçilebiliyor mu? Bende 2 saat oldu şimdi, 6 saat olaydı bari.

Bende müdür beyle konuştum hocam seneye 8.sınıflara ders seçmeyin iyice yalama oldu bu ders dedim. O da hocam ona göre kitap istedik seçmemiz lazım artık dedi. Olmaz olsun böyle ders.

volkantb' Alıntı:
Kimsenin yalvardığı felan yok.Ben elimdeki şartları değerlendirdim.Okulumda seçilebilecek 18 saat ders vardı ve hepsini seçtirdim.Hem kendim için hemde diğer BT Öğretmenleri için.
Okul vardır seçtiğrebileceği ders sayısı 8 dir.Okul var seçtirebileceği ders sayısı 28dir.Ne kadar çok ders seçilirse BT Öğretmenleri için o kadar iyidir.Seçtirmezsek ne mi olur aa norm fazlası olmuşum niye böyle oldu şimdi diye gelip forumda ağlamaya başlarız.
Bizim köyde çeşmeye su getirmeye giden çocuğa testi verilir bir de tokat atılır,testi kırılmasın diye.Testi kırıldıktan sonra tokat atmanın da konuşmanın da anlamı yoktur.
Benimkisi sadece bir öneridir isteyen gider konuşur isteyen bana dokunmayan yılan bin yaşasın der.Neticesini de eninde sonunda görür

bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında değilim..zaten müdür bana seneye norm fazlası olucaksın diyo okula geldiğim günden beri..ben de ne olucaksa olsun diyorum bu saatten sonra felsefem budur!!!

volkantb' Alıntı:
...çoğumuzun idarecilerle arası iyidir, hzır norm düzenleme işlemi yapılırken dersimizin gelecek senede seçilmiş gibi gösterip ders sayımızı arttıralım.
...
İdareciler şu anda (21 hazirana kadar) ders saati sayılarını hesaplıyorlar.
İfadenizdeki "seçilmiş gibi gösterip " bu nasıl olacak, diğer derslerden birisini seçilmemiş göstermeleri gerekir. Gelecek yıl için bu yılın ders dağılımını yanlış göstermek işi, işlemleri yaptırtmak imkansız.
Bunu yaptırtamayız.

Ben bu sene gidiciyim bulunduğum yerden (eş durumu) ama yine de müdürüme dersleri açtırdım normu düşürtmedim. En azından birileri tayin olur sevinir, yada atanamayan arkadaşlardan birileri gelir sevinir diye. Herkes bu şekilde davransa eminim bir nebze de olsa rahatlarız.

Bi ağız tadıyla öğretmenlik yapamadım 5 senedir... sözleşmeliye döndük... sürgün yiyecez korkusu ile kaç yıl daha sabredilir. :x
sene başından beridir 3. okulum bu bir yerde norm fazlası oldum başka okula geçici görevlenrirme gittim 3 ay çalıştım lab kurdum tam yerleştim derken ordan norm yok dediler 2. dönem başka okula. burdada labı baştan yaptım adam ettim .....bu nedir ya :verymad:

bir tane mutlu bt öğretmeni yok. okullarda bt dersi seçilir ki bt öğretmeni olsun. bt öğretmeni olsun istenir ki okulun teknik ameleliğini yapsın. ders falan boş. artık girdiğim dersten de, yaptığım işten de nefret ediyorum. ders falan seçmesinler, lanet olsun dersleri. hepimiz norm fazlası olalım atsınlar başka branşlara. zaten ders olsa bile asli görevimiz teknik amelelik olmuş bizim.

yemin ediyorum uğraşmaya değmez labla bilgisayarlarla filan..biz ne kadar yapsak da göze görünmüyo, yapmadığım ya da yapamadığım ya da yetiştiremediğim, yorulduğum ve zaman zaman öf püf dediğim anlarda 6 saat derse girip 24 saat oturduğum ( ! ) söyleniyor herkesin içinde..bunun üzerine norm fazlası da olsam umurumda değil..

Hocam doğru söylüyorsun da valla bende bıkkınlık geldi seneye 5 lerde 6 saat seçmeli 6 larda 6 saat seçmeli olduğundan müdüre ben dedim 7 ve 8 lerde girmek istemiyorum dedim o da sen nasıl istersen onu seçelim dedi.
Bir çok arkadaş da böyle yapıyor dersler iyice sıkıntı yaratmaya başladı hocam.

varmı yaa itiraf ediyorum oturuyorum yaa 24 saat oturuyorum... site site gezyorum. arada face ye takılıp kafa dağıtıyorum. gidiyorum herkes dersteyken çayımı sessiz sakin yudumluyorum... ...
bizi kıskananlara söylüyorum...
LAF SÖYLEMEKLE OLMUYOR AZ DAHA KAFANIZI ÇALIŞTIRSAYDINIZ DA SİZLERDE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ OLSAYDINIZ.
MADEM Kİ BU KADAR RAHATTAYIZ... !!!! :!:

hcrturk' Alıntı:
varmı yaa itiraf ediyorum oturuyorum yaa 24 saat oturuyorum... site site gezyorum. arada face ye takılıp kafa dağıtıyorum. gidiyorum herkes dersteyken çayımı sessiz sakin yudumluyorum... ...
bizi kıskananlara söylüyorum...
LAF SÖYLEMEKLE OLMUYOR AZ DAHA KAFANIZI ÇALIŞTIRSAYDINIZ DA SİZLERDE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ OLSAYDINIZ.
MADEM Kİ BU KADAR RAHATTAYIZ... !!!! :!:

ya tabii ki oturduğum anlar oluyo benim de..ama tenefüsümüz bile yok, çocukların çıktısıyla uğraş, format at, program yükle, davetiye hazırla vs. yanii bunlar kolay işler mi sanki.. kolaysa kendileri yapsın.. :verymad:

legender' Alıntı:
Hocam doğru söylüyorsun da valla bende bıkkınlık geldi seneye 5 lerde 6 saat seçmeli 6 larda 6 saat seçmeli olduğundan müdüre ben dedim 7 ve 8 lerde girmek istemiyorum dedim o da sen nasıl istersen onu seçelim dedi.
Bir çok arkadaş da böyle yapıyor dersler iyice sıkıntı yaratmaya başladı hocam.
Ya ben yanlış biliyorum ya sizin okul farklı uyguluyor. Seneye 5 lerde ve 6 larda, 6 şar saat nasıl ders seçebiliyomuşsunuz bir anlatırmısınız? toplam 12 saat eder. Seçmeli dersler haftanın 1 gününe konsa en fazla 8 saat girebilirsiniz. Haftanın 4 günü son saat koysalar yine en fazla 8 saat. Ne ara gireceksiniz 12 sat seçmeli derse? (Seneye 5 ve 6 lar için).
Ha her sınıf için bir ders seçerseniz, sınıfları karıştırmazsanız 5 ABC yi, ya da seneye 6AB 5C karışık bi gurup yapmazsanız eskisi gibi haftanın günlerine dağıtırsanız, aynı sınıfa aynı dersleri seçtirirseniz o zaman olur... Ki bu da yönetmeliğe aykırıdır.

11.senemi çalışıyorum sınıf arkadaşlarımdan üniversitede kalanlar oldu,biraz önce durum ne alemde öğrenci sayıları nasıl vs sormak için aradım öğrenci mevcudu az yakında kapatılacak bölüm diyo ,ee dedim sizin haliniz nolcak bizim tuzumuz kuru doktoramızı yapmışız zaten başka bölüme geçeriz deddi eee mezunlar atanamayanlar ne olacak ,geçenlerde eğitek başkanı geldi yüzyüze birebir konuştuk size baya bi iyileştirme yapmışlar bt rehber öğretmen olmuşsunuz dedi evet dedim ,eğitek başkanı sahadaki öğretmenler hiç memnun değil başkaldırıyolar sürekli yapılanları da beğenmiyolar demiş onlarda hak vermiş,bende sizin tuzunuz kuru ondan hak vermişsiniz dedim tlfnda ne anlatılabilirse anlattım ama anlayana herkes kendini düşünüyo ,eylem şart bance..

az önce kendim yaptım norm güncellemesini tüm kademelerde seçtim 12 şubeye 18 saat ders ve 1 norm oluşturdum... tabi müdür yardımcısı olmanın avantajını kullandım :)

Geri