Önemli. Nöbetle ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm değerli hocalarım sadece kendi okulumda fbtr yim. 6 saat dersimin olduğu gün nöbet tutuyordum. ama şimdi içime bir şüphe düştü. bu şartlarda yeğitek tutamazsın diyor idarecilerim tut diyor. kul hakkına girmekten korkuyorum. ikiside amirimiz hangisini dinleyeceğiz?

Hocam bence diğer günlerin birinde okulda 1 saat daha fazla kalırsanız problem çözülür.

egitimci34' Alıntı:
nöbet in günlük ders saati ile ilgisini anlayamadım :?
Görevlendirilen öğretmenlere Fatih Projesi BT rehberliği görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde için Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. (Kaynak: Yegitek 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazının 7. maddesi)

hocam okulda öğretmen ihtiyacı olması durumunda nöbet görevi verilebilir. Diğer durumlarda okul FBTR ve Rehber öğretmenlerine görev verilemez.

diaboluss' Alıntı:
hocam okulda öğretmen ihtiyacı olması durumunda nöbet görevi verilebilir. Diğer durumlarda okul FBTR ve Rehber öğretmenlerine görev verilemez.

mesele ücretini alabilir mi?

buyey' Alıntı:
Selamün aleyküm değerli hocalarım sadece kendi okulumda fbtr yim. 6 saat dersimin olduğu gün nöbet tutuyordum. ama şimdi içime bir şüphe düştü. bu şartlarda yeğitek tutamazsın diyor idarecilerim tut diyor. kul hakkına girmekten korkuyorum. ikiside amirimiz hangisini dinleyeceğiz?
Yegitekin tutamazsın demesinin sebebi nedir hocam açıklama var mı...ben de 6 saat dersimin olduğu gün nöbet tutmak istedim müdür imkansız dedi şuan tutamıyorum... başka okullarda tutanlar varmış nasıl tutuyorlar anlamadım...

Hocam tüm mesele btr olduğunuz ders saatlerini ders programında belirtmeniz.Yani şöyleki günde 6 saatten 5 gün 30 saat ders yapar sizde tüm derslerinizi ders programında bir güne toplarsınız ve diğer kalan saatlerdede btr olduğunuzu ders programına eklersiniz...nöbet tuutuğunuz günde btr olmamış olursunuz böylece ...

birolgenc' Alıntı:
Hocam tüm mesele btr olduğunuz ders saatlerini ders programında belirtmeniz.Yani şöyleki günde 6 saatten 5 gün 30 saat ders yapar sizde tüm derslerinizi ders programında bir güne toplarsınız ve diğer kalan saatlerdede btr olduğunuzu ders programına eklersiniz...nöbet tuutuğunuz günde btr olmamış olursunuz böylece ...
mantıklı ama bu sefer de okulun giriş çıkış saatleri uyma gibi birşey vardı onu bahane ederler...

7 saatlik programda bir güne derslerini toplarsa 1 saat FBTR kalır o zamanda yazıya ters olmaz mı ?

Görevlendirilen öğretmenlere Fatih Projesi BT rehberliği görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde için Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. (Kaynak: Yegitek 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazının 7. maddesi)

1 BT
2 BT
3 BT
4 BT
5 BT
6 BT
7 FBTR

olmaz mı bence yazıya göre hiçbir şekilde nöbet tutulamaz .

Metehan' Alıntı:
7 saatlik programda bir güne derslerini toplarsa 1 saat FBTR kalır o zamanda yazıya ters olmaz mı ?

1 BT
2 BT
3 BT
4 BT
5 BT
6 BT
7 FBTR

olmaz mı bence yazıya göre hiçbir şekilde nöbet tutulamaz .
aynen öyle hocam yöneticilerden farklı açıklama yapanlar var tutabilirsin diyenler var. yeğitek in yazısına göre sizin belirttiğiniz günde tutamıyoruz. benim anladığım bu. ilk dönem bende 6 saat dersimin olduğu gün nöbet tuttum bunu belirteyim...

Ders saatlerimiz tek saat olp dersleri tek güne toplayamayacağımıza göre nöbet yegitek yazısına göre asla tutulamaz

diaboluss' Alıntı:
gkhankz' Alıntı:
diaboluss' Alıntı:

mesele ücretini alabilir mi?

nöbet görevi verildiyse ücreti de alınır hocam problem yok o konuda.
Sayın hocam bunu ne ye dayanarak söyleyebiliyorsunuz. Ne nöbet ne de ücret verilir hocam bu görevlendirme klavuznda açık bir şekilde belirtiliyor. BTR olan öğretemene mesai saatleri içinde ücret alabileceği ya da alamayacağı hiç bir görev verileemez. Sayın hocam nöbet ücretini sizden ilerde tekrar alırlar bilginiz olsun.

Ben lisede görev yapıyorum. okulda nöbet ihtiyacı var. derslerimi bir güne toplayıp idare bana nöbet görevi verdi bende tutacağım. zaten lisede mesai 40 saat ilköğretim de daha az. Nerede doğru bir uygulama var ki.

liselerde birgünde 8 saat hocam belk dersleri güne toplamanız mümkün ama ortaokullarda bu imkansız

Metehan' Alıntı:
liselerde birgünde 8 saat hocam belk dersleri güne toplamanız mümkün ama ortaokullarda bu imkansız
dersin bir tanesini bölsek olmaz mı bazı bazı okullar dersleri 1+1 diye bölüyor...

tek bir standart olmalı ya tamamen verilsin ya da hiç verilmesin...2 saat derse girdiği gün nöbet tutup ücret alan var 6 saat derse girdiğim gün olmaz deniliyor aynı ilde çalışıyoruz çok tuhaf...

Bende şöyle düşünüyorum
haftalık 30 saat üzerinden ekders alıyorum ben ve her gün ilk 6 saat okulda bulunuyorum derslerimde buna dahil ve bir günede 6 saat ders yazıldıığında tutulabilir bence. Yok illa 7 saat girecem ben dersenizde örn 5A sınıfını 1+1 olarak ayarlattırın programda bir günede 7 saat verilir. Ama bu mantıkla gidileceksede sen tenefüslerdede fpbtr olabilirsin o yüzden hiç verilemez. Sadece başka okulda fpbtr kendi okulundada derslerine girenler kendi okullarında nöbetlerini tutabilirler.

ben sabahçı fbtr oldum bu dönem. öğlen 6 saat dersimin olduğu gün 5. dersim boş. o gün nöbet tutmayı planlıyordum. şimdi kafam karıştı. :lol: :?

METEHAN hocamın söylediği herşeye katılıyorum. İşin garip tarafı hiç unutmuyorum yeni FPBTR çıktığında Necdet hocam nöbet işini çözdük diye açıklama yapmıştı. Sonra yazıyı inceledim sadece kendi okulu dışında fpbtr ler kendi okulunda nöbet tutabilir, diye anlam çıkardım. Sağolsun arkadaşlar herşeyde aman bulandırmayın ortalığı vs.. Diyip sorunun çozımu için hiç çaba sarfetmiyor. Nöbet ücreti alan arkdaşlar hepsini faiziyle odeyecek emin olun. Yeğitek net yazı yazmadan ben tutmayacam.

Şimdi arkadaşlar aslında bu konu önemli. Okul rehber öğretmenleri de nöbet tutmuyorlar ve ücret almıyorlar. Bu durum gibi değerlendirilirse ve ödenen ücretler bir süre sonra faiziyle alınırsa sıkıntısını yine biz çekeriz. Bu işin sağlam bir noktaya bağlanması lazım

Bugün konuyla ilgili ilçe koordinatörlerimiz ile görüştüm o da şu şekilde yorumladı.
18 saat ek dersi 30 saate göre hesaplanan bir miktar yani 15 maas 15 ek ders +3 te planlama ve hazırlıktan geliyor.
Resmi yazılarda dersinin olmadığı zamanlar özellikle belirtilmiş btr olduğu saatler yazılacak diye. Eğer boş kalan tüm saatler BTR olacaksak niye yazılsın. İşte yukarıda tartıştığımız kısımları çözmek için. Yani 30 saat olarak btr ler dahil gösterilmesi lazım.
Mesela ortaokullarda 35 saat ders var ve örneğin bir güne 6 saat olsun ve o güne nöbet verilsin. Ders programında ayni diger öğretmenler gibi boş bırakılıp diher günlere 30 saat olacak sekilde yazilirsa bir sorun kalmayacağını söylediler.
1.ders 1.btr
2.ders 2.ders
3.bos 3.btr
4.ders 4.btr
5.ders 5.bos
6.ders 6.ders
7.ders 7.btr

Gibi gibi :)

bugün edremitte bizim koordinatör dedi ki bizim müdürü arayıp bi güne 6 saat ders koyun ve nöbet yazın
diğer günleri de boş günü ve boş derslerini 15 saat btr olarak yazın
ama dedi nöbet yazın ve ücret ödeyin

Benim bir günde 8 saat dersim ve nöbetim var. Okula gelen bakanlık müfettişine durumu sorduk bu şekilde olur dedi ve ilçe MEM bu şekilde sorun çıkarmadı. Fakat ileride ne olur bilemem. Ders programında BTR saatlerini belirtiyoruz, teneffüs öğretmenin dinlenme zamanıdır, nöbet dışında öğretmen teneffüste görev yapmıyor. Bence teneffüslerde BTR görevimiz yok. Ücret yokken sen de öğretmensin, nöbet verilir tavırları iş ücrete binince 180 derece dönüyor tabi. Maalesef MEB yazıları hiçbir zaman net değil. İlerde bir yamuk yapıp ücretleri geri de isteyebilirler. Bu sefer de fiilen tuttumuğuz nöbetler boşa gidecektir, hatta zarar da edeceğiz. Ama bu şekilde birçok kişinin nöbet tuttuğunu biliyorum.

Orta okuldayım ve 6 saat derse girdiğim gün nöbet tutuyorum. Ücretini de alıyorum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Milli eğitimin bu kadar basit bir sorunu çözememesi içler acısı bir durum.

LostParadise' Alıntı:
Bugün konuyla ilgili ilçe koordinatörlerimiz ile görüştüm o da şu şekilde yorumladı.
18 saat ek dersi 30 saate göre hesaplanan bir miktar yani 15 maas 15 ek ders +3 te planlama ve hazırlıktan geliyor.
Resmi yazılarda dersinin olmadığı zamanlar özellikle belirtilmiş btr olduğu saatler yazılacak diye. Eğer boş kalan tüm saatler BTR olacaksak niye yazılsın. İşte yukarıda tartıştığımız kısımları çözmek için. Yani 30 saat olarak btr ler dahil gösterilmesi lazım.
Mesela ortaokullarda 35 saat ders var ve örneğin bir güne 6 saat olsun ve o güne nöbet verilsin. Ders programında ayni diger öğretmenler gibi boş bırakılıp diher günlere 30 saat olacak sekilde yazilirsa bir sorun kalmayacağını söylediler.
1.ders 1.btr
2.ders 2.ders
3.bos 3.btr
4.ders 4.btr
5.ders 5.bos
6.ders 6.ders
7.ders 7.btr

Gibi gibi :)

Hocam 18 saat ekders 15+3 ten gelmiyor yönetmelik maddesinde göre direk 18 saat veriliyor size. y6 saat bt dersi koydun yegitek yazısına öre 30 saat denmiyor yegitek yazıya göre haftalık ders saati diyor ki buda 35 eder. haliyle 6 saat ders koyduğunuz bir güne 7. saat olarak btr koymak zorundasınız.
ortaokullarda nöbet tutmak yegitek yazısı ile imkansız şekilde.

18 saat ekders almamızın dayanak maddesi

(2) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

Geri