Önemli..!! Zorunlu hizmet tamamlama durumu...

Kodla Büyü

egemrah

Site Gezgini
Zorunlu hizmetim eylül ayında tamamlanacak olmasına rağmen beni il dışında zorunlu hizmet okullarını seçmeye mahkum ediyorlar. Tabi bu bazı illere gidememek demek. Halbuki aşağıda yazan yönetmeliğe göre süresi 6 aydan az kalanlar zorunlu hizmetini tamamlamış sayılır yazıyor. Zaten 6 aydan az kalanları il dışı duyurusunda rotasyondan muaf tutmuşlar. Milli eğitimi aradım biz yapamayız diyor. Bu durumda olanlar ne yapıyor veya ne yaptı acaba....???

Zorunlu çalışma yükümlülüğü

MADDE 24- (1) Bakanlık kadrolarına 11/6/2000 tarihinden sonra öğretmen olarak atananlar;
a) Üçüncü Hizmet Bölgesi içindeki illerde en az üç yıl,
b) İkinci Hizmet Bölgesi içindeki illerde en az dört yıl,
c) Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde en az beş yıl
veya her üç bölgede toplam dört yıl çalışmakla yükümlüdürler.
(2) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler bu yükümlülüklerini, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet bölgelerine dâhil illerden birinde yerine getirebilecekleri gibi, birden fazla ilde veya ilçede de yerine getirebilirler. Ancak, bu bölünme sonucu her hizmet bölgesinde veya içindeki illerde ya da ilçelerde geçirilmesi gereken çalışma süresi iki yıldan az olamaz .
(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan az olan öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır.

Hocam benim bildiğim bu madde direkt olarak böyle geçmiyor benim bildiğim..

"Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerden dolayı 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dikkate alınır."

özür durumları için geçerli bir madde bu anladığım kadarıyla..

loperselim' Alıntı:
Hocam benim bildiğim bu madde direkt olarak böyle geçmiyor benim bildiğim..

"Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerden dolayı 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dikkate alınır."

özür durumları için geçerli bir madde bu anladığım kadarıyla..
Dogrusu bu hocamsenin baktigin yonetmelik eskisi 6 mayis 2010 yonetmeligine bak.

Geri