Önerilerinize İhtiyacım Var Bisiklet Arıyorum

Kodla Büyü

boteakif

Süper Üye
Süper Üye
Hocam bisiklet önermeyeceğim ama mutlaka kask takın. Bisiklet de olsa kask kullanmanızı tavsiye ediyorum.

classfire' Alıntı:
Akşamları 2 3 saat dolanmak için bir bisiklete ihtiyacım var. Genellikle asfalt yollarda kullanacağım bisikleti. Varsa önereceğiniz bisikletlerin linkleri veya kendi bisikletiniz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim dostlar.

Hocam öncelikle bende yeni başladım pedallamaya...

Bisiklet süren arkadaşlarımdan edindiğim bilgi öncelikle dağ bisikleti almak yönünde oldu. Scott marka 750 serisi bir dağ bisikleti aldım 29 jant... Hem arazide hem düz yolda rahatlıkla kullanılıyor. Dağda ormanlık arazide şehir içinde rahatlıkla kullanılıyor. Tekerlekleri kalın. Rahat sürüş sağlayabiliyorsun...

Fakat biz haftasonları da grup halinde çıkıyoruz. Düz asfalt yolda biraz hızlı olsun diyorsan Yol bisikleti al derim. Yol bisikletleri asfalt yolda kullanımı daha bir güzel oluyor. Tekerlekleri ince ve bisiklet hafif. Açıkçası bende almayı düşünüyorum.

Hocam bütçene göre bisiklete bakmalısın. Açıkçası bende pedallamaya başlamadan "bir bisiklet en fazla ne kadar olabilirki diye düşünüyordum?" ama gerçekten çok kaliteli çok güzel markalı bisikletler var... Yani araba modelleri gibi... Bir Şahin var Bir de Mercedes var gibi...

Alacağın bisikletin hem markasına bakmalısın hemde üzerinde setlere... İyi bir marka alayım dersen Scott, Cube, Merida, lapierre, Ghost,
Mosso, Specialized vs. markalara bakabilirsin. Eğer Türk yapımı dersen Salcano, Sedona, Kron vs. markalara bakabilirsin...

Bisiklet gerçekten güzel bir spor... Özellikle grupla çıkarsan daha eğlenceli oluyor... Youtube'da İki Teker bir adam ve Asla Durma kanalları takip edebilirsin. Özellikle İki teker bir adam kanalı çok bilgilendirici.

Şimdiden İyi Pedallamalar...

bende araştırıyorum hocam bende alacağım bir tane ama bütçem 500-750 tl arası tavsiyelere açığım

bulduğum bisiklet salcano ng650 modeli onun haricinde başka modellerede bakıyorum gelecek hafta almayı düşünüyorum yardıma açığım bende

classfire bütçe önemli ne kadarlık alacaksın onu yaz ona göre önerelim.
bilisimweb o fiyata ben olsam rockrider 340 alırdım decathlondan. 1000 e çıkarsan ng650 nin hd versiyonunu al.

sadece şehir içinde kullanacam demişsin o zaman yol bisikleti al. O fiyata sıfır yol bisikleti yok yalnız sayın hocam

Eğer yol bisikleti alacaksan 1600 e felan triban 500 başlangıç için iyidir. O bütçeyle şehir bisikleti alabilirsin . Mesela Ümit velocityhttp://www.hepsiburada.com/umit-velocity-m-28-jant-bisiklet-2830-p-SPORKG019352 boyuna uygun ölçüde kodro tercih etmeyi unutma. Yukarıda hocamız yazmış iki teker bir adam youtube kanalında bisiklet seçimi ile ilgili videolar vardı. Onları izlersen bir fikir sahibi olmana yardımcı olur.

hocam yıllardır ara verdiğim bisiklete tekrar başladım =) yeni bisikletimi alırken de epey araştırma yaptım. şimdi uzun yol (70-80 km.) gidiyorum izmirde (bornova-sasalı)
tavsiyelerim şunlar;
asfaltta süreceksen ki büyük ihtimalle şehir içi kullanacaksın , kesinlikle şehir bisikleti al. dağ bisikletlerinden uzak dur. hele arkası amortisörlü bisikletlere yaklaşma. çok hantal olurlar. ayrıca kalın teker olduğu için sürtünmesi yüksek oluyor, çok efor harcatır sana. yorar adamı, bisikletten zevk almazsın
bianchi m727 aldım. çok memnunum. fren olarak hidrolik fren tavsiye ederim. benimki önden amortisörlü kilitlenebilir maşa. 27 vites. orta seviye için uygun bir bisiklet. 28 jant al. dağ bisikletleri genelde 26 jant oluyor.
bisiklet kadro boyu seçimin önemli. kadro bacak arasında olacak şekilde ayakta dur. arada 3-4 parmak mesafe kalacak şekilde olmalı.
ekipman olarak kask, çanta, ön aydınlatma, arka çakar, pompa, bisiklet boyunluğu, iyi bir kilit, suluk ve kışın süreceksen çamurluk şart. gerekirse pedli taytlardan alırsın ileride.
biraz düzgün bisikletler 1000 tl'den başlıyor. liste fiyatı 1560 olan bisikleti 1300 tl'ye almıştım 2 ay önce. bu mevsimde indirim bulmak da zor...

ince tekerli çamurluklu ön arka ışıklandırması olan aliminyum kadro ince büyük tekerli bir bisiklet almalısın.

classfire' Alıntı:
xendryx' Alıntı:
classfire' Alıntı:
Akşamları 2 3 saat dolanmak için bir bisiklete ihtiyacım var. Genellikle asfalt yollarda kullanacağım bisikleti. Varsa önereceğiniz bisikletlerin linkleri veya kendi bisikletiniz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim dostlar.

Hocam öncelikle bende yeni başladım pedallamaya...

Bisiklet süren arkadaşlarımdan edindiğim bilgi öncelikle dağ bisikleti almak yönünde oldu. Scott marka 750 serisi bir dağ bisikleti aldım 29 jant... Hem arazide hem düz yolda rahatlıkla kullanılıyor. Dağda ormanlık arazide şehir içinde rahatlıkla kullanılıyor. Tekerlekleri kalın. Rahat sürüş sağlayabiliyorsun...

Fakat biz haftasonları da grup halinde çıkıyoruz. Düz asfalt yolda biraz hızlı olsun diyorsan Yol bisikleti al derim. Yol bisikletleri asfalt yolda kullanımı daha bir güzel oluyor. Tekerlekleri ince ve bisiklet hafif. Açıkçası bende almayı düşünüyorum.

Hocam bütçene göre bisiklete bakmalısın. Açıkçası bende pedallamaya başlamadan "bir bisiklet en fazla ne kadar olabilirki diye düşünüyordum?" ama gerçekten çok kaliteli çok güzel markalı bisikletler var... Yani araba modelleri gibi... Bir Şahin var Bir de Mercedes var gibi...

Alacağın bisikletin hem markasına bakmalısın hemde üzerinde setlere... İyi bir marka alayım dersen Scott, Cube, Merida, lapierre, Ghost,
Mosso, Specialized vs. markalara bakabilirsin. Eğer Türk yapımı dersen Salcano, Sedona, Kron vs. markalara bakabilirsin...

Bisiklet gerçekten güzel bir spor... Özellikle grupla çıkarsan daha eğlenceli oluyor... Youtube'da İki Teker bir adam ve Asla Durma kanalları takip edebilirsin. Özellikle İki teker bir adam kanalı çok bilgilendirici.

Şimdiden İyi Pedallamalar...

Teşekkür ederim hocam Güzel bir bilgilendirme yapmışsın şehir bisikletiyle yokuş çıkmak vesaire daha mı zor olur yani alan daralacağı için tutuş azalacak ne gibi bir durum olur az bir toprak gibi yerden geçerken kaymak gibi sıkıntılar yaşar mıyım ? hızlı bir şekilde giderken frenleme sistemi iyi çalışır mı ?

Hocam yokuş her halükarda insanı yorar mutlaka bir efor sarfetmelisin... Çıkarken mecburen vitesi yumuşattığınız için fazla pedalla çıkış yaparsınız. Tabiki ince teker ve hafif bir bisikletle çıkış daha kolaydır. Mutlaka ince tekerin toprakta kalın tekere göre dezavantajı vardır. Ama çokta problem olacağını düşünmüyorum. Frenleme konusunda da Hidrolik disk frenler daha iyidir ama V frenler de kötü değil. Sadece durma mesafesi Hidrolik disk frenlerde daha iyidir. Tamamen bütçeye bakıyor yani...

Benim şahsi düşüncem; eğer pedallamayı spor ve gezme olarak düşünüyorsan iki tane bisikletin olacak. Bir Dağ bisikleti, diğeri de Yol Bisikleti...
Hepsinin sürüş zevki ayrı hocam...

Ayrıca Güvenliğe de çok önem verin hocam... Mutlaka Kaskınız olsun, Ön ve Arka aydınlatmanız olsun, ayrıca gece sürüşleri içinde üzerinde fosforlu giysi yada yelek olsun. Görünürlük çok önemli...

Hangi bisikleti önerirsiniz diyorsanız; önce kafanızda bütçe ve bisiklet türü belirleyip ilinizde bu işi profesyonel yapan 2-3 bisikletçi dolaşıp, satıcılarında fikirlerini alıp görünüşü ve özelliği hoşunuza giden bir bisiklet alıp bir an önce pedallamaya başlamanız. Yoksa bu iş çok karışıyor ben ilk zamanlar öyle olmuştum :D :++:

profesyonel bir bisikletci olarak sana tavsiyem şudur.
Shimanonun Deore serisi vites gurubu donanımli bir bisiklet alman.

Bunları dağ ve yol bisikletlerinde kullanılan vites sistemleri olarak 2' ye ayırabiliriz.
Bu vitesler arasındaki kalite farklılıkları bariz fark yaratıyor.
düşükten yükseğe doğru sıralama bu şekilde.
Dağ bisikletlerinde;
Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore(8 ve 9' lu), Deore LX, Deore SLX, Deore XT ve XTR ile birlikte en üst seviyeyi Saint oluşturmakta.

Yol bisikletlerinde ise,
Sora, Tiagra, 105, Ultegra ve Dura-Ace vites sistemi kullanılıyor.

Kadrosu hafif tercih etmen en doğrusu. Paran varsa karbondan şaşma.

Lastik maşa vb detaya girmiyorum

Boyun 1.80 civarlarındaysa bunu
http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdo ... 818-2357-0

170 civarlarındaysa bunu al
http://urun.n11.com/dag-bisikleti/salca ... %22+(46+CM)&cid=604001&gclid=CNDp8p25sNQCFUG4GwodzzcIBQ&gclsrc=aw.ds

Bu emsallerdeki aliminyum kadroları tercih edebilirsin fazla kasmana gerek yok.
İnce teker istersende bu emsallerde bisikletler mevcut.Alimünyum kadro olup önde amertisör olması ve vites grubunun shimano olması bunlara dikkat et hocam.Markaya çok takılma sedona bianchi kron carrora hepsi olur.Aşağı yukarı fiyatlar aynı.
http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdo ... -276047823

merida matts tfs 100v var bende. küçük bir tamirata ihtiyacı var. pedal boş dönüyor. sanırım sorun arka göbekte. ben motosiklet kullanıyorum. üşendiğim için ve binmediğim için kullanmıyorum. o yüzden tamir etmedim. her parçası orjinal. fren pabuçları dahi hiç bir şeyi değişmedi. uzun zamandır kullanmıyorum. istersen 750 TL ye bırakırım. sıfır fiyatı 2000 civarında. jelli koltuk kılıfı, kask, süngerli tayt, camel bag, suluk vs. ne varsa yanında veririm. disk fren uyumlu. 3 kez dipçiklenmiş 1450 gr kadro ağırlığı. schimano deore arka artırıcı. vs. vs. gelip almak size ait. boyut: 18 inç.
yer: aydın

salcano ng650 karar vermiştim geçen tesadüfen birisinde gördüm kullanabilirmiyim dedim hoşuma gitmedi mosso legarde 1721 mdm gördüm metroda hoşuma gitti şuan fiyat araştırmasındayım bakalım en uyguna nereden denk getirebilirim diye bakıyorum. En ucuz 835 lira şuan ama istediğim boyut ve renkte yok ne yazıkki metroda 999 tl bu arada

http://urun.n11.com/yol-bisikleti/mosso ... P183884168
disk fren olması, dağa çıkmıyacağınız için şehir bisikleti olması, fiyat performans açısından iyi bir bisiklet hocam. Ben ilk başladığımda mossonun dağ bisikleti ile başladım 5000 km nin üstünde yol yapmışımdır hiç sorun çıkarmadı. Sonradan lastiklerini ince lastik yaptım ama gene memnun kalmadım. Sonra merida yol bisikleti aldım. Profesyonelleştikçe zaten daha iyisini istiyorsunuz ve alıyorsunuz. Salcano, kron, carraro gibi marklara neden bilmiyorum ısınamadım. Tabi bisiklete binerken kask ve eldiven olmazsa olmaz onlarla birlilkte alın.

Salcano'nun güzel bisikletleri de var ancak sizin sordukarınız genellikle başlangıç serisi ağır bisikletler

ben olsam salcano alacağıma decahtlon ürünü alırım

Arkadaşlar ben geçen sene sıfır Bodrum Salcano bisiklet aldım ama taş çatlasın 3-4 kez binmişimdir. Bisiklet güzel ancak oturduğum mahallede iniş çıkış çok. Ayrıca bir hevesle aldım öylece kilerde duruyor.

Şehir bisikleti alacaklar boşuna sıfır almasın benimkini alın. İlgilenen olursa bana özelden yazabilirsiniz her zaman forumu takip edemiyorum.

Geri