classfire' Alıntı:
Akşamları 2 3 saat dolanmak için bir bisiklete ihtiyacım var. Genellikle asfalt yollarda kullanacağım bisikleti. Varsa önereceğiniz bisikletlerin linkleri veya kendi bisikletiniz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim dostlar.
Hocam öncelikle bende yeni başladım pedallamaya...
Bisiklet süren arkadaşlarımdan edindiğim bilgi öncelikle dağ bisikleti almak yönünde oldu. Scott marka 750 serisi bir dağ bisikleti aldım 29 jant... Hem arazide hem düz yolda rahatlıkla kullanılıyor. Dağda ormanlık arazide şehir içinde rahatlıkla kullanılıyor. Tekerlekleri kalın. Rahat sürüş sağlayabiliyorsun...
Fakat biz haftasonları da grup halinde çıkıyoruz. Düz asfalt yolda biraz hızlı olsun diyorsan Yol bisikleti al derim. Yol bisikletleri asfalt yolda kullanımı daha bir güzel oluyor. Tekerlekleri ince ve bisiklet hafif. Açıkçası bende almayı düşünüyorum.
Hocam bütçene göre bisiklete bakmalısın. Açıkçası bende pedallamaya başlamadan "bir bisiklet en fazla ne kadar olabilirki diye düşünüyordum?" ama gerçekten çok kaliteli çok güzel markalı bisikletler var... Yani araba modelleri gibi... Bir Şahin var Bir de Mercedes var gibi...
Alacağın bisikletin hem markasına bakmalısın hemde üzerinde setlere... İyi bir marka alayım dersen Scott, Cube, Merida, lapierre, Ghost,
Mosso, Specialized vs. markalara bakabilirsin. Eğer Türk yapımı dersen Salcano, Sedona, Kron vs. markalara bakabilirsin...
Bisiklet gerçekten güzel bir spor... Özellikle grupla çıkarsan daha eğlenceli oluyor... Youtube'da İki Teker bir adam ve Asla Durma kanalları takip edebilirsin. Özellikle İki teker bir adam kanalı çok bilgilendirici.
Şimdiden İyi Pedallamalar...