Önerisi olan?

Kodla Büyü

yildizli_85

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Pansiyonlu bir okulda görev yapıyorum ve okuldaki interneti pansiyona taşımam istendi (e-Etüt vb dersler için). Pansiyonla okul arasında yaklaşık 50-60 mt mesafe var. Okulun birinci katından pansiyonun 3. katına taşıyacağım. Nasıl bir sistem kurmamı tavsiye edersiniz?

kablosuz sistem olacak hocam. çekim gücü yüksek access pointle halledecen

cat6 kablo ile çekersen işini garantiye alırsın diğer kablosuz yöntemler sağlıklı değil.

hasari hocam, cat6 kablo hava şartlarından fazla etkilenmez mi? iki bina arası yaklaşık 30 mt mesafe kablo açıktan geçecek.

kablosuz kullanın..biz 2 ayrı okul binasında bu şekilde kullanıyoruz interneti..airties'ın access pointleriyle işinizi görürsünüz..

Kabloyla daha ucuza mal edersin hocam. cat6 zaten kaliteli bir kablo. 80 metreye kadar da çalışıyor diye biliyorum ben...

hasari' Alıntı:
cat6 kablo ile çekersen işini garantiye alırsın diğer kablosuz yöntemler sağlıklı değil.

cat6 ile ben zamanında modeme 100 metre uzaktaki BT sınıfıma internet çekmiştim. Okulun bir odasından duvara dayalı olarak 90-100 metre BT sınıfına gitmişti. 10-15 metrelik bi kısmı boşlukta sallanıyordu sadece. Ozaman internet 1 mbit idi ve sorunsuz yetiyordu 15+1 bilgisayara.

Boşlukta sallanan kısım rüzgarla duvara sürtündükçe kesilmişti sadece öyle bir sorun olmuştu.

Elektrik tesisatında kullanılan ince borular var. Onun içerisinden CAT 6 ile taşıma yapabilirsin (sağlam bir tel ile iki bina arasında gerdirerek). Ömürlük olur. Geldiğim okulda yapmıştık, mesafe 100 metreye yakındı.

yildizli_85' Alıntı:
hasari hocam, cat6 kablo hava şartlarından fazla etkilenmez mi? iki bina arası yaklaşık 30 mt mesafe kablo açıktan geçecek.
Dış etkenlerden mutlaka etkilenir altta bir arkadaş elektrik borularından geçirmiş bunu yaparsan ömürlük kullanırsın yoksa senelik kablo değiştirirsin.

Alacağın AP Mesh veya WDS özelli olmasına dikkat et. Bu özellik ile kablosuz bağlamayı denersin olmaz ise dediğim gibi cat6 kablo çekersin. :)

Geri