Önlü arkalı çıktıda kaymalar nasıl engellenir?

Kodla Büyü

arslanxw

Aktif Üye
Mesajlar
151
arkadaşlar okulumuzun sergisi var, davetiye hazırlıyoruz. davetiye önlü arkalı olacak şekilde wordde 2 resimden oluşuyor. sorunumuz şu: çıktı alırken birinci sayfaya 2 tane ön yüz, ikinci sayfaya da 2 tane arka yüz resimlerini koyup önlü arkalı çıktı almak istiyoruz. resimleri kılavuz çizgi ile düzgün hizaladığımıza eminim ama milimetrik kaymalar oluyor. bunu nasıl önleriz?
 
Re: Ynt: Önlü arkalı çıktıda kaymalar nasıl engellenir?

Resimleri özelliklerinden, resmi kare yapın yeterli
 
o milimetrik kaymalar kağıttan yerleşiminden ya da kagıdı alırken kaynaklanıyordur o zaman. Eğer bundan değilse aynı tasarımı photoshopta oluşturma imkanınız varsa onu deneyin. Kaymalar wordden kaynaklanıyorsa Jpg yani resim olarak çıktı alırken kayma olmayacaktır diye tahmin ediyorum.
 
Yazıcıya tek defada önlü-arkalı yazdırma modunda gönder.
 
halk' Alıntı:
Yazıcıya tek defada önlü-arkalı yazdırma modunda gönder.

Aynen, kendiliğinden arkalı-önlü çıktı verebilen bir yazıcı kullanın. Eğer kağıdın bir yüzüne çıktı aldıktan sonra elle çevirip diğer yüze çıktı alırsanız büyük ihtimalle kayma olur. Ama kendiliğinden arkalı-önlü çıktı veren yazıcı kağıdı aynı hizada kendisi aldığından daha iyi olacaktır.
 
halk' Alıntı:
Yazıcıya tek defada önlü-arkalı yazdırma modunda gönder.
hocam her iki yazıcı türünde de denedik olmuyor maalesef, matbaa basımı olmayınca kaymalar olabilirmiş, matbaacı dedi.
yorumlarınız için de hepinize teşekkür ederim.
 
Re: Ynt: Önlü arkalı çıktıda kaymalar nasıl engellenir?

Kare resim bile olsa boş word belgesinde mevcut bulunan space yani boşşuk satırları göze görünmezler. Ama yerleşimi etkiler.
Bir yada iki karakter dahi olsalar bunların paragraf genişlikleri ve punto büyüklükleri resim yerleşiminde etkili. olur.
Sadece 1 satır yada resimler arasındaki 2. Bir satırın da
Punto ve paragraf genişlikleri ile oynasanız diyorum.
 
Geri
Üst