Özür durumu ve Zorunlu Hizmet

Kodla Büyü

webtiger

Aktif Üye
Arkadaşlar eşimin bu sene ocak ayı itibariye zorunlu hizmeti 4 yıl olan okulda 2.5 senesi doluyor.Özür durumunda zorunlu hizmeti 3 yıl olan bir okul yazarsa zorunlu hizmeti bu sene tamamlamış olur mu ?

İlgili yönetmelikte şöyle bir madde var ?

Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görev yapan zorunlu
çalışma yükümlüsü öğretmenlerden herhangi bir nedenle görev yeri değiştirilenler,
atandıkları yer için öngörülen zorunlu çalışma süresine tabi tutulurlar. Bunların zorunlu
çalışma yükümlülüğünün hesabında daha önce görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü
öngörülen eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Hocam zorunlu hizmetini tamamlar. Özür durumu ile başka bir ile geçiyorsa haziranda il dışı isteyemez.

Şimdi eşim özür durumunu il içine isteyecek yani benimde bulunduğum ile istemiş olacak.Yazın isteğe bağlı il dışı veya il dışı olmazsa özür durumu isteyebiliyor mu ?

eşiniz bu sene yaza 3 yılı doluyor mantık olarak 3 yıl da biten bir okulda olsaydı dolardı hocam ve yaza tayin isteyebilirdi. seneye ocak şubat gibi dolar gibi gözüküyor

Bazi arkadaslar il ici 4 yillik yerden 3 yillik yere gectigi icin iller arasi atama istemesi icin 1 sene daha beklemesi gerektigini soylediler.Bakanliga ulasamiyorum Alo 147 ise net bir bilgi veremiyor.

İl dışı tayin için aynı ilde 3 yıl çalışmanız gerekir hocam. Eşiniz aynı il içinde yer değiştireceği için 3 yılı eylül ayında dolacaksa hem zorunlu hizmetini tamamlar hem de tayin isteyebilir. Yok Eylül'de 2,5 yıl oluyorsa 2016 mart gibi zorunlu hizmeti biter.

zorunlu hizmet dolunca tayin hakkı geliyor diye biliyorum ama aynı ilde 3 yıl olayı kafa karıştırıcı

Mesele şu arkadaşlar.Biz bir an önce zorunlu hizmeti bitirmek istiyoruz.Kısa dönem askerlikten dolayı benim buradaki zorunlu hizmetim yarım dönem uzamış durumda haliyle atama döneminde 1 yıl daha uzamış oldu.Bu yüzden bu yöntemi denemek aklımıza geldi. Okuldan arkadaşımın dediğinde göre eşim 4 yıllık zorunlu hizmet alanından 3 yıllık zorunlu hizmet alanına geçişte meb iller arası atamayı o yıl için yaptırmıyormuş.1 sene bekletiyormuş. Ama 4 yıllık zorunlu hizmetten 4 yıllık zorunlu hizmete özür durumu yaparsa eşim o zaman iller arası tayin hakkı veriyorlarmış.Benimde kafam iyice karıştı. :cry:

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin
Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler başlığındaki
MADDE 28
3.Fıkranın son cümlesi ile bu isteğimizin nafile olduğunu gösteriyor.
" Ancak, zorunlu çalışma süresi yönünden daha önce görev yaptığı hizmet alanından daha az süre öngörülen hizmet alanlarına atananlar, atandıkları
tarihten itibaren en az bir yıl geçmeden herhangi bir nedenle yer değiştirme isteğinde bulunamazlar."

Konya İl Meb bu maddeyi bana söyledi.Atama isteyebilmesi için en az 1 yıl çalışmış olması gerektiğini söylediler.

Geri