Özel hizmet tazminatı YARDIM

Kodla Büyü

mustafasavas1

Site Gezgini
Arkadaşlar ben evli eşi çalışmayan 9/3 ortaokul bilişim tekn. Öğretmeniyim. Maaşımda sanırım bir yanlışlık var. Özel hizmet tazminatı diğer öğretmenlerden farklı. 744 TL olarak gözüküyor. Diğer branş öğretmenlerinin ki 620 civarında bu fark nereden geliyor. Sanırım aldığım ayları geri ödemem gerekecek. Özel hizmet tazmitanı nasıl hesaplanıyor. Sizin bodroda kaç gözüküyor özel hizmet tazminatı. Ortaokulda görev yapanlar yardımcı olabilir mi?

hocam özel hizmet tazminatı farkı teknik eğitim mezunları için geçerli bir fark
ancak meslek lisesinde çalışıyor olman gerek. ilkokul ya da ortaokulda verilmiyor.
okulunuzda maaşları hazırlayan kişi ile ya da mal müdürlüğü ile görüş.
sonra faiziyle istemesinler.

hocam benim de kafam karıştı. az önce memurla görüştüm. diğer branşlarla teknik branşların özel hizmet tazminat değerleri aynı sanırım bizimkilerde de yanlışlık var. katsayı girişleri mal müdürlüğünden yapılıyormuş. memur orayla görüşüp bilgi alacak. öğrenince paylaşırım.

Bu hesaba 620 tl özel hizmet tazminatı almamız lazım. Benimse aldığım 744. Benim anlatmak istediğm bu farkın nereden kaynaklandığı.

Bu özel hizmet tazminatları en düşük devlet memuru maaşının(bundan emin değilim ama buna benzer bir şeydi) %80 i, % 130'u gibi oranlara göre verilir. Bu tutarlar kadroya göre değişir. MEsela mühendisler farklı, teknikerler farklı, normal öğretmenler farklı, teknik öğretmenler farklı alır. Birde şöyle bir incelik var , siz teknik eğitim fakültesi mezunu olsanız bile meslek lisesinde görev yapmıyorsanız teknik öğretmen olarak görülmüyorsunuz.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0505-1.htm
yukardaki linkte II SAYILI CETVEL Özel Hizmet Tazminatı bölümüne bakın. Orada oranları falan var.

Geri