Özel hizmet tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozkan16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozkan16

Site Gezgini
9/2 meslek lisesinde görev yapıyorum. aynı derece ve kademeye sahip bir arkadaş bordrosunda yazan özel hizmet tazminatı yazabilir mi?
benim özel hizmet tazminatım 578.08 lira

herkesin aynı değil.

A. Eğitim Öğretim Tazminatı:

I- a) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolarda
fiilen öğretmenlik yapanlardan;
-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 100
-3-4 derecelerden aylık alanlar......................................................................................... : 95
-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 85

4.dereceye düşene kadar aynı.

meslek liselerinde meslek öğretmenleri 9/2 diye bir kademe derecesi olamaz.

8/1 den başlarlar zaten siz nasıl 9/2 oldunuz. memurunuz geri geri saymış olmasın :)

Hacker' Alıntı:
meslek liselerinde meslek öğretmenleri 9/2 diye bir kademe derecesi olamaz.

8/1 den başlarlar zaten siz nasıl 9/2 oldunuz. memurunuz geri geri saymış olmasın :)

Endüstriyel sanatlar eğitim fakültesi mezunuyum. asıl sorunda burdan çıkıyor zaten. bu fakülteden mezun olanlar meslek lisesine atanabiliyor fakat 9/1'den başlıyorlar.
ayrıca teknik öğretmenlik tazminatında da sorunlar yaşıyoruz.

Hocam sizin derecenizde ve özel hizmet tazminatınızda hata var 8/1'inden başlamanız gerekir ve özel hizmet tazminatı 680 filan olması gerekir. Aşağıdaki listeye göre sizinki 100 olması gerekir 4 yıllık tef muzunu iseniz.

A. Eğitim Öğretim Tazminatı:

I- a) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolarda

fiilen öğretmenlik yapanlardan;

-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 100

-3-4 derecelerden aylık alanlar......................................................................................... : 95

-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 85

b) (a) bendinde sayılanlardan Uzman Öğretmen unvanını kazanmış olanlara ayrıca;

-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 20

-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 15

c) (a) bendinde sayılanlardan Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara ayrıca;

-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 40

-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 30

II- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşa göre aşağıdaki oranlarda ilave Eğitim Öğretim Tazminatı ayrıca ödenir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmez.

a) Bilgisayar, bilgisayar bakımı ve onarımı-işletme, elektrik, elektronik, elektro mekanik taşıyıcılar (asansör), gemicilik, gemi elektroniği ve haberleşme, gemi makineleri, güverte-güverte avlama, makine, iş makineleri, döküm-izabe, metalişleri, model, motor, tesviye, telekomünikasyon, tekstil dokuma, tekstil boya-baskı desen, tekstil iplikçilik-iplik, tekstil kalite kontrol, tekstil örme, endüstriyel elektronik, mikroteknoloji, radyo televizyon;

-En az 4 yıl yükseköğrenim görenler................................................................................ : 15

-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler................................................................................ : 10

derecenizde hata yok esef mezunları 9/1'den başlar. fakat bunun dışında tüm haklardan yararlanabiliyor olmanız lazım. özel hizmet tazminatı dahil.

Hocam bende esef mezunuyum.. Meslek lisesindeyim.... 9/1 den başlarsınız ve öze hizmet tazminatınız 680.1 olması gerekir... Eğer şimdiye kadar bu şekilde hesaplanmadıysa geriye dönük alabilirsiniz hepsini....

SHİFT+DEL' Alıntı:
Hocam bende esef mezunuyum.. Meslek lisesindeyim.... 9/1 den başlarsınız ve öze hizmet tazminatınız 680.1 olması gerekir... Eğer şimdiye kadar bu şekilde hesaplanmadıysa geriye dönük alabilirsiniz hepsini....
SHİFT+DEL hocama katılıyorum fakat bazı yerlerde uygulama farklılık gösterebiliyor. örneğin benim bordromda öz. hiz. taz. 578TL fakat ayrıca ödeme yapılan başka bir kalem daha var onu da resimde kırmızı işaretli yerde görebilirsiniz. eğer sizin bordronuzda da bendeki gibiyse sorun yok demektir.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    315.8 KB · Görüntüleme: 1,094
leventgenc' Alıntı:
SHİFT+DEL' Alıntı:
SHİFT+DEL hocama katılıyorum fakat bazı yerlerde uygulama farklılık gösterebiliyor. örneğin benim bordromda öz. hiz. taz. 578TL fakat ayrıca ödeme yapılan başka bir kalem daha var onu da resimde kırmızı işaretli yerde görebilirsiniz. eğer sizin bordronuzda da bendeki gibiyse sorun yok demektir.

hocam ek dersi niye sildin, nazar değer diye mi? :)

bilisim-tef' Alıntı:
leventgenc' Alıntı:
SHİFT+DEL' Alıntı:

hocam ek dersi niye sildin, nazar değer diye mi? :)
aynen hocam :))

BBNET
Geri