Ücretli öğretmen araştırması!

Kodla Büyü

samsat86

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, 81 il valiliğinden ücretli öğretmen sayısına ilişkin bilgi istendiği, Artvin, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Hakkari, Kastamonu, Mardin, Ordu, Osmaniye, Siirt, Vanve Yozgat hariç, 69 valilikten cevap geldiği belirtildi.Türk Eğitim-Sen’in araştırmasına göre, 69 ilde 71 bin 960 ücretli öğretmen görev yapıyor.

Ücretli öğretmenlik mecburen olmalı, 120 bin açığı devlet hemen kapatsa ileriki yıllarda öğretmen alımı yapılmaz, şu eğitim fakültelerinde okuyan öğrenciler ve daha sonraki okuyacak öğretmen adayları nasıl atanacak peki? Ben böyle düşünüyorum.

Yeni öğretmenler emekli olanların yerine atanacak. Ayrıca Türkiye büyüyen bir ülke her yıl öğretmen ihtiyacı artmaktadır. O yüzden ücretli öğretmenlik olmamalı. Tüm ihtiyaçlar kadrolu olarak giderilmeli. Açık ise 120 bin falan tamam ancak ileri düzey lkeler gibi 20-24 lü sınıf mevcudu sayılarına ulaşırsak gerçek öğretmen ihtiyacı şu anda atanmayı bekleyenden fazla olacaktır.

hadi 80 bin desek her yıl 30-40 bin atama yapıyor. Bu açık bi kaç yıla kapanır. Şuan ki öğrencileri zor günler bekliyor :cry:

Dersaneler kapanınca özel okullara dönüşüp 3 bin tl ye öğrenci kaydedecekler, şehirlerde rağbet görebileceğini düşünüyorum, eğer bu olursa milli eğitimde öğretmen ihtiyacı biraz olsun azalabilir

10 yıllık öğretmenim. Gördüğüm ücretli öğretmen görevlendirme nedenlerini yazayım..
1-MEB'in plansızlığı,
Şuan 2-3-4-5 yaşındaki çocuk sayısını biliyorsanız, 13 yıl sonraki lise öğretmeni ihtiyacını biliyorsunuz demektir. Buna göre öğretmen sayını hazırlama şansları var.
2-Maaş eşitliği, en sıkıntılı ve sorunlu yerdeki öğretmenle en rahat yerdeki öğretmenin maaşı, ek dersi aynı, hatta ulaşım kolaylığından dolayı en rahat yer daha az masraflı bile olabiliyor. Bu da öğretmenleri tayine zorluyor.
3-Kadrolu meslektaşlarım, 15 saat derse girip de maaş karşılığını ancak dolduran, bırakın toplamda 30 saati, "zorunlu ek ders görevi" için bile tanıdık torpili bulup yerinden kıpırdamayanlar var.
4-İl ve ilçe MEMlerde torpilini bulup görevlendirmeyle merkez okula gelen öğretmenler.. hatta bunlar yıllarca kadroyu işgal ettiklerinden yerlerine kadrolu öğretmen gelmiyor.. Mecburen ücretli..
...

Geri