Ücretsiz windows isteyenler içeriye...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar SourceForge sitesinde ayın projesi olan ReactOS diye bir işletim sistemi var. Şu an alfa aşamasında. İddiası şu: Bütün windows programlarını eksiksiz ve hatasız çalıştıracağız. Hatta şimdiden winrar, nero, ofis gibi bir çok program çalışıyormuş. Görünüm menüler vs. windowsun tıpkısının aynısı. Bunun hakkında şunu diyenler de var: Rus hackerlar win2000'in kaynak kodlarını ele geçirdi. Oradan geliştirmeye devam ediyorlar. Tamamlandığında windows 8 ile muadil olacak.

Ev kullanıcıları windowsu zaten korsan kullanıyor. Ama internet kafeler için bu korsan kullanma işi pek kolay değil. Korsan kullanıyorlarsa bile sürekli diken üstündeler. İnternet programlarını, oyunları vs. çalıştıracak windows görünümlü bir işletim sistemi tamamlanmış olsa küçük ölçekli firmalar, internet kafeler vs. bunu tercih ederler.

http://www.reactos.org/

hocam gerçekten hep böyle birşey hayal ederdim umarım dediğiniz gibi tamamlandığında tüm windows programlarını çalıştırabilen bir işletim sistemi olur bir de office programı olarak anlış görmediysem abiword kullanıyor görsellerinde http://www.reactos.org/screenshots hani bir linux işletim sisteminde çalışan programlar bulunmakta.

Bu projeyi bir kaç yıldır takip ediyorum ve test ediyorum. Hatta bir ara bir arkadaş ile Türkçe çeviri yapacaktık iş yoğunluğundan yapamadık.

Written completely from scratch, ReactOS is not a Linux based system, and shares none of the UNIX architecture.

Enteresan sıfırdan windows benzeri işletim sistemi yazdık demiş adamlar. Takip edelim bakalım.

İnşallah yaparlar herkese free olur ama o zaman kullanılacak programlar nasıl olacak. Onlarıda yeniden mi yazıp adını değiştirip ücretsiz dağıtacaklar. Eski sistem devam edecekse değişen çok birşey olmaz. İşletim sistemi free ama pro lar ***** li. :shock:

system32 klasörüne windowsCodecs.dll dosyasını atmak istiyorum yardım edin olmuyorrrrrr

virtual pc programında kurdum. kurulum aşamasında hata vermedi. FAkat açılırken virtual PC hata verdi. Deneyen oldu mu

Geri