Ülkemin tarihi, turistik ve kültürel değerleri projesi

Kodla Büyü

GulsahCengiz

Site Gezgini
Ülkemin tarihi, turistik ve kültürel değerleri

Oluşturulacak bir web sitesi ile Türkiye’nin tarihi, turistik ve sadece Türkiye’ye has kültürel değerlerin tanıtımının yapıldığı bir proje tasarlanması hedeflenmiştir.
Projeye partner olacak okullarda kendi bölgelerine ait tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtımını yapacakları bir web sitesi tasarlamaları beklenmektedir.
Bu web sitesine video, müzik, slayt show, resim, grafik , ziyaretçi defteri, sayaç gibi özellikler eklenecektir.
İleriye yönelik dileğimiz ise bu güzel yerleri şehirlerimize, okullarımıza karşılıklı ziyaretler yaparak görmek, bilgi paylaşımında bulunmaktır.
Ayrıca bu proje ile öğrencilerimizin yeni dostluklar kazanmaları da güzel olacaktır. Email , MSN, Skype kullanılabilecek iletişim araçları olacaktır.
Bu projeye okulumuzun web tasarımı kulübü öğrencileri bilgisayar öğretmenleri başkanlığında katılacaktır.İlköğretim ve Lise kulüplerinden en istekli ve başarılı öğrenciler seçilmiştir.
Biz İstanbul’da faaliyet gösteren bir özel okuluz. Marmara Bölgesini biz alıyoruz bu nedenle. Marmara bölgesi haritası üzerinde şehirleri belirtip, bu şehirlere link verip açılan sayfalarda da bu illere ait tarihi turistik ve kültürel değerleri, yemekleri, türküleri gibi konulara resim, video, müzik, doküman, grafik ekleyip sitemizi okul web sitemiz altında ilk olarak yayınlayacağız. Daha sonra tüm bölgeler bitince ayrı bir domanin name altında tüm sayfalara link verilecek olan bir anasayfadan yayınlamayı hedeflemekteyiz.
Bu projeye ilköğretim, lise, fen lisesi, kısacası kendine güvenen her öğretmen ve öğrenciyi bekliyoruz. Bu tamamen bir gönüllülük esasına dayalı olarak yapılacak bir projedir ve Türkiye’yi tanıtmak amaçlı tamamen öğrencilerin el emeğiyle yapacağımız bu projenin en az 7 ortaklı (7 bölge olduğu için) olması gereklidir. Türkiye’de birbirini tanımayan, sadece teknoloji yoluyla iletişim kurup, ülkesi adına kültürünü, tarihi mirasını tüm dünyaya tanıtmak amacıyla(daha sonra bu sitenin İngilizceye çevrilmesi işinide yapmak istiyoruz biz şahsen) kişilerin nasıl başarıyla bir proje yürütülebileceğini göstermek amacındayız. Proje sonunda yerel, ulusal, yazılı ve görsel basında da bu projenin tanıtımını yapmayı hedeflemekteyiz.
Projemize ortak olmak isteyen okulları bekliyoruz.

Gülşah Cengiz
Bilgisayar Öğretmeni-İstanbul
gulsahteacher@hotmail.com

Evet comenius gibi, ama comenius'un prosedürleri çok fazla. Etwinning'e yazdım bu konuyu dün şu ana kadar çok ciddi bir geri dönüş yapan ülke olmadı.Bekliyoruz ama yinede , Bende kendi ülkemiz okullarıyla yapmaya karar verdim. Umarım destekleyenler çıkar.

BBNET
Geri