Ülkemizde bilişim teknolojileri eğitiminin durumu

Kodla Büyü

bucepholus

Aktif Üye
Arkadaşlar 2011 senesinde yazdığım bazı notlarımı sizlerle paylaşmak isterim:

Böyle bir başlığın altına yazı yazabilmek için öncelikle böyle bir öğretim programının olması gerekiyor tabi ki.Öncelikle mevcut durum hakkında bazı tespitler yapmakta fayda var.İlköğretim I. kademede böyle bir ders yok II. kademede ise seçmeli ders olarak seçilirse var ve diğer seçmeli dersler gibi haftalık ders saati 1 saat.Seçmeli derslerde notla değerlendirme yok bunu da ek olarak belirtelim.Çünkü bunu bilmeyen eğitimciler ve eğitim müfettişleri mevcut. Notla değerlendirme olmaksızın ülkemizde herhangi bir dersin (özellikle de bu pekiştireçlerin en önemli olduğu ilköğretim çağında) verimli olacağı kanısında değilim.Ayrıca temel bilişim becerilerinin kullanımı ve bilim teknolojileri dersinin karıştırılması konusunda bu alanın gerçekten felsefe olarak tam anlaşılmadığı açık.Facebook kullanmak,twitter twitlemek bilen birini bilgisayar kullandığını zannetmek gerçekten bu alana yaklaşım tarzımızda ne kadar geri kalmışlığımızın göstergesi.
Bizde zaten belli felsefeye yada amaca göre bir sistem oturmak yerine bir uygulamaya (proje demiyorum dikkat ederseniz ) göre amaç yada felsefe oluşturulmaya çalışılır ve çoğunlukla da oluşturulamaz.Esasen bu sadece bilişim alanında değil bizim genel olarak eğitim sistem(!)imizin sorunsalıdır. Altyapı sağlanmadan bodoslama başlatılan projeler(!) bunlar sayesinde parasına para katan kompradorlar örnekleriyle doludur ülkemiz.Ama elden ne gelir ülkemizde giyilen kisveler değişse de bunların siyasilere sağladığı güç ve destek hiç bir zaman değişmez.
Sonuç olarak eğitim ile alakalı bir konu dönüp dolaşıp siyasete geliyorsa cerahat tam olarak da buradadır aslında ama neşter nerede bunu da bilenler söylesin artık...

Geri