Üni. de çalışan teknisyenlerle BT For.Öğr. farkı?

Kodla Büyü

aradaugrarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hafta sonu lise mezunu bir arkadaşımı iş yerinde ziyaret etme fırsatım oldu.
Bir teknik bilimler meslek yüksek okulunda teknisyen olarak çalışıyor.
Yağlama laboratuvarı içerisinde 5 m2 lik bir çalışma odası var.
Eğitim fakültelerinden mezun olduğumuz için teknisyenlerle birçoğumuz muhatap olmamışızdır hatta görmemişizdir bile.
Ne yapıyorsun, görevin nedir diye sordum.
"Bu laboratuvar benim sorumluluğumda. Öğr.Elm. derse gelmeden öğrencilerin malzeme düzenlerini sağlarım. Cihazlarda sorun varsa çözmeye çalışır yapamazsam okul müdürüne bildiririm. Tamire gönderirler ya da servis gelir. Onun haricinde malzeme ihtiyacını araştırır uygun olanlarını alır faturalandırır garantilerini takip ederim." dedi.
Odasında bir masa, bilgisayar,dolap,lavabo ve misafirler için 3 koltuk vardı.
Gözümün önünden durumumuz geçti ve o andan sonra kısır döngü kafamda dönmeye başladı.

{
Teknisyen <> BT Formatör Öğretmen or
Teknisyen = BT Formatör Öğretmen or
Teknisyen > BT Formatör Öğretmen or
Teknisyen < BT Formatör Öğretmen
}

Okullarda görevli formatörlerde arkadışınızla aynı işi yapıyor. Hatta şartları daha kötü çoğunun odası bile yok. Formatörlüğün ne ile ilgili olduğunu anlatan güzel bir örnek.

{
}

işlem sonucu = Teknisyen >>>>> Formatör Öğretmen oru moru yok

çok haklısınız hocam..aynı...ve okulda değer görmememiz de ayrı bir konu.... az önce bir öğretmen arkadaş "sen nesin şimdi, yanlış anlama da ne oldun da okuldasın?" dedi.. NEYİM BEN??? FORMATÖR... OKULDA KALDIM NORM FAZLASIYIM DİYE.... ..........bu mudur yani???

sturkmen' Alıntı:
{
}

işlem sonucu = Teknisyen >>>>> Formatör Öğretmen oru moru yok

try catch arasına almaya bile gerek yok hocam :d

bende üni de teknisyen olarak çalışmıştım.sonra istifa ettim.orda hakikaten bi statümüz vardı odamız vardı.en azından işimizin bi adı vardı.burda ne idiğü belirsiz bir haldeyiz

Formatörlük isteyenlerin olmak istediği bu. Ancak okullarda asla bu düzeyde çalışamazlar. Kimse onlara oda vermez, sadece labdan sorumlu da olmazlar. Her türlü iş yaptırılır. O adamın hiç değilse görevi belli, yapacakları belli. Okul ortamında öğretmen statüsünde bi insanın bu şekilde çalışmayı kendine yedirmesi de ayrı mevzu tabii. Ancak öğretmen unvanına sahip biri, asla bunları kabul etmez. Dersimizi geri almalı ve öğretmen moduna girmeliyiz bence. Laboratuardaki aksaklıklar da bizi ilgilendirmemeli. Bunu işte böyle teknisyen görevlendirilerek milli eğitimin çözmesi gerekir. Nasıl orda teknisyen bakımını yapıyo, hoca da girip dersini anlatıyosa bizim de durumumuz aynı olmalı. Üniversitede hangi hoca eline tornavida alıp arıza gideriyo. Girip dersini anlatıyo çıkıyo. Bizim statümüz de bu olmalı arkadaşlar. Formatörlükte ısrar edersek bu işleri zaten bize yükledikleri gibi, daha nice gereksiz işleri de yaptıracaklardır.

Olayın özü para anladığım kadarıyla.
MEB yeni bir kadro ve karşılığında 1700 TL maaşla teknisyen almaktansa zaten var olan öğretmenlerin statülerini göz ardı edip 500 TL ekders ile daha fazla işi yaptırma düşüncesiyle böyle bir yol izlemiş olmalı.

pythagorean' Alıntı:
Formatörlük isteyenlerin olmak istediği bu. Ancak okullarda asla bu düzeyde çalışamazlar. Kimse onlara oda vermez, sadece labdan sorumlu da olmazlar. Her türlü iş yaptırılır. O adamın hiç değilse görevi belli, yapacakları belli. Okul ortamında öğretmen statüsünde bi insanın bu şekilde çalışmayı kendine yedirmesi de ayrı mevzu tabii. Ancak öğretmen unvanına sahip biri, asla bunları kabul etmez. Dersimizi geri almalı ve öğretmen moduna girmeliyiz bence. Laboratuardaki aksaklıklar da bizi ilgilendirmemeli. Bunu işte böyle teknisyen görevlendirilerek milli eğitimin çözmesi gerekir. Nasıl orda teknisyen bakımını yapıyo, hoca da girip dersini anlatıyosa bizim de durumumuz aynı olmalı. Üniversitede hangi hoca eline tornavida alıp arıza gideriyo. Girip dersini anlatıyo çıkıyo. Bizim statümüz de bu olmalı arkadaşlar. Formatörlükte ısrar edersek bu işleri zaten bize yükledikleri gibi, daha nice gereksiz işleri de yaptıracaklardır.

pythagorean hocamın da dediği gibi bir statüye sahip olabilmemiz,ekdersi için bu işe razı,muhtaç ya da istekli çok olduktan ve derslerimiz kaldrıldıktan sonra zor.

pythagorean' Alıntı:
:++: BİŞEYLER YAPALIM DİYORUM KİMSEDEN SES ÇIKMIYO!!!!!!!!!!!!!!!

Geri