Üniversite tercihi yardım?

Kodla Büyü

bravehard2010

Süper Üye
Süper Üye
Slm arkadaşlar bu yıl ünv sınavına girdim.Bir soru dahi çözmüşlüğüm yoktur ama sıralamam 120 000 lerde hemen hemen tüm alanlarda.Şimdi size danışmak istediğim bazı sorunlar var
-Bulunduğum ilde il merkezinde çalışıyorum.Bulunduğum ilde ünv de ;
-İnşaat müh var ikinci öğretimi yok (tercih etsem gelme ihtimali yüksek )
-İlköğretim mat var ikinci öğretim yok(tercih etsem %50 gelme ihtimali)
-Sosyoloji iki türlü eğitimi de mevcut(kesin geliyor)
-Bunun yanında yakın illerde(1,5 saat mesafede) bilgisayar müh. elektrik elektronik gibi müh lerde geliyor.
Şahsen ben sosyoloji okumak istiyorum ancak onunda mezunu çok ama ilgim var.İleriye dönük baktığımda inş mühendisliği cazip geliyor maddi açıdan.Ancak birde şu var erkenden bitirme anlmında ilköğretim mat da mantıklı geliyor.Yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere kafam çok karışık siz olsanız napardınız.

sana tavsiyem üniversiteyi yaşadığın ilde okumamandır.

bilgisayarcı olarak bilgisayar mühendisliğini tavsiye edebilirim. özel sektörde falan kendini geliştirmen kaydı ile iş imkanı iyidir.

eğer inşaat işleri ile uğraşan tanıdıkların falan varsa inşaat mühendisliği de olabilir.

yakin akraban insaat sektorunde degilse insaat muhendisliginin mantikli bir tarafini goremiyorum
hocam hangi ildesin merak ettim- o siralamaya ilk- mat- var mi ki... bazi universiteler ortak dersleri muaf etmiyor, erken bitirme olmayabilir ....
sosyoloji en kotu secim olur , sadece zaman kaybi bence

hemen hemen aynı durumdayız ziraat düşünüyorum ben bulunduğum ilçede bitek o var çünkü :) acaba sonra kurumlar arası geçişle geçebilirmiyim
birde bu yaştan sonra nasıl olur ders çalışma felan zor geliyor geçen sene inşaat müh. giden arkadaş ikinci dönem bıraktı hem dersler zor hemde farklı ilçe 70 km yol gitgel bıktı yakın olsa inş. müh. tercihim olurdu
birde arkadaş bu yeni nesil nasıl 13 sene olmuş liseden mezun olalı hiç çalışmadan girip mühendislik kazanıyorum bunlar dersanelerde yatıp kalkıp kazanamıyor hayret :)

by_zamansiz' Alıntı:
sana tavsiyem üniversiteyi yaşadığın ilde okumamandır.

bilgisayarcı olarak bilgisayar mühendisliğini tavsiye edebilirim. özel sektörde falan kendini geliştirmen kaydı ile iş imkanı iyidir.

eğer inşaat işleri ile uğraşan tanıdıkların falan varsa inşaat mühendisliği de olabilir.
Hocam yaşadığım ilde okumamandır dediniz değil mi ? o zman da gidiş geliş bir sürü sıkıntı olacak...

Geri