çözemediğim bir sorunum var.

Kodla Büyü

leoahmet353

Site Gezgini
Olay şu arkadaşlar, kamu hespları bilgi sistemi (KBS) diye bir site var ya ordan maaşlarla ilgili banka listesi alıyorum. adobe reader dosyası olarak listeyi bana veriyor. listenin görünümünde herhangi bir problem yok ama listeyi çıkarmak istediğimde sayılar yerine karışık şekiller çıkıyor kağıtta. ama aynı listeyi başka bilgisayardan alınca problem yok. adobe reader olan başka bir dosya açıyorum onu çıkardığımda ise herhangi bir sorun olmuyor. Sebep nedir acaba kafayı yiyecem. denemediğim şey kalmadı çözemiyorum sorunu..

Yardımlarınızı bekliyorum..

fox it oldu hocam çok sağolun. ama kafam almıyo valla bu dosya ile alakalı bir durum olsa gerek. ama başka bilgisayarda nasıl düzgün çıkıyo onu da anlamıyorum.

hocam aynı problem bizim m.yrd bilgisayarındada vardı.foxit kurdum ve sıkıntı giderildi.

yazıcının sürücüsünü silip, yeniden kurmayı da deneyebilirsiniz. Benzeri başıma gelmişti bu şekilde hallettim.

2 tür yazıcı sürücüsü türü var. GDI ve PCL. Bundan kaynaklanabilir.

GDI (Graphical Device Interface – Grafik Gereç Arayüzü) popüler olarak kullanılmakta olan Windows işletim sistemlerinin standart yazım tanımlama dildir. Windows çalışan bilgisayarınıza hangi yazıcıyı bağlarsanız o yazıcının Windows sürücüsünü yüklediğinizde artık yazıcıyı GDI üzerinden kullanabilrsiniz. Yazıcı sürücüsü ilgili yazıcıya GDI komutlarının karşılığını bildirmektedir. Örneğin bir sayfa atla komutu belirli bir yazıcı için X komutu ise sürücü de bu belirtilir ve Windows yazıcıya sayfa atlama komutu verecek iken X komutunu göndereceğii bilir. Tüm Windows yazılımları da GDI komutlarını bilir ve bunları kullanır. Bu sayede yazıcıya özel bilgileri tüm yazılımların ayrı yarı bilmesi gerekmez.

PCL ise Windows işletim sisteminden önce popüler olmuş yazım tanımlama dillerindendir, halen kullanılmaktadır. Örneğin standart yazıcı kontrol dillerinde Türkçe harfler olmadığı için eski DOS tabanlı yazılımlardan (örneğin muhasebe yazılımları) Türkçe karakterleri doğru basabilmek için PCL destekli yazıcılara ihtiyaç duyulur.

Bu kavramlar arasındaki farktan kaynaklanıyor olabilir.

Nokta vuruşlu yazıcıda resiim çıktısı alındığında mesela 10100101101010101010101 gibi çıktı alıyordum sayfalarca ama tabiki benimki farklı bişeydi.

Geri