çünkü formatörmüşüm

Kodla Büyü

hamuş

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 4 saat bilişim dersim var formatörüm. Okulumuzda 1. sınıf öğretmenleri sınıflarına ingilizce ve halk oyunu için para karşılığı öğretmen tutarak ders verdiriyorlar. Öğrenci başı ingilizce için 10 tl, halk oyunu için 15 tl her neyse müdür bilgisayar öğretmenide bilgisayar dersi versin demiş ama ben mesai saatleri içinde ve ücret talep etmeden verecekmişim çünkü formatörmüşüm tam ücret alıyormuşum kendimi çok kötü hissettim bana sorulmadan sen mecbursun der gibi böyle bişey olur mu çok moralim bozuldu ben başladım derslere arkadaşlarda yakın arkadaşlarım bişey diyemedim ama bu şekilde davranılması hiç hoşuma gitmedi ne yapacağımı bilemedim zorla bana yaptırabiler mi bu şekilde

Re: para karşılığı

hocam yakın arkadaş hatrıdır falan deme tepkini koy şimdi bunu isterlerse devamı gelir, iyilik yapayım diyosun sonra arkadan enayi demisini çok güzel biliyorlar :( bende benzer şeyler yaşadım taviz verme bence

itiraz etseniz sonuç alırsınız bence.

not:başlığı değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

wertyu6' Alıntı:
itiraz etseniz sonuç alırsınız bence.

not:başlığı değiştirmenizi tavsiye ediyorum.
farklı bir alan açmadan nasıl değiştirecem başlığı hocam teşekkürler bu arada uyarınız için

normalde idare size böyle bir görevi veremez ancak işin içine hatır meselesi girince durum değişiyor, ne yapacağınız size kalmış
benim fikrimi sorarsanız : Herkes(ingilizce ve halk oyunları) hatır işi yapsaydı yani ücret almadan yapsalardı size de yapın derdim ancak burada durum farklı, siz ekdersinizi alırken formatör görevlendirmesindeki maddelere göre alıyorsunuz ve bildiğim kadarıyla orada bu şekilde ders verme diye bir durum söz konusu değil. diğer açıdan okulda yapacak başka işiniz yoktur canınız sıkılıyodur ders vermek isteyebilirisiniz , dediğim gibi karar sizin.

işte bu duruma geldik... okulda en rezil durumda olan kişileriz..neymiş..ben de toner dolduracakmışım..yazıcıların tonerleri çabuk bitiyormuş, okul devamlı para veremezmiş doldurtmak için.... yazıklar olsun bizi bu hale düşrenlere...

Hocam bence üslup düzgün olsaydı ders verebilirdiniz ücret almadan..Ama tavır çok yanlış ...Ben olsaydım bu tavır üzerine kesinlikle ders vermezdim..Hiçbir yönetmelik vs..de sizi bağlamaz...Böyle bir göreviniz yok ama yazı tebliğ edersede itiraz edersiniz..
dipnot: en kısa zamanda tayin isteyin :)

müdürün bilgisayar öğretmeni girsin dediğini kim söyledi size?artık müdürler kendileri de muhattab olmuyor sanırım.yağverleriyle haber gönderiyorlar.kötü bir durum ama benim başıma böyle birşey gelse aşağıdaki gibi cümle kurardım müdür beye.çünkü benim haklarımı koruyacak kişi benden başkası değil.ne arkadaşlarım ne de müdür.Kaldı ki uygun dil çok önemli.(bu uygun dilden anlamayacak müdür çoktur tabi de )

"Hocam keşke bana sorsaydınız benim yerime karar verirken.Bana sorulmadan böyle bir görev verilmesi "sen zaten boşsun hiçbirsey yapmıyorsun" anlamına geliyor.Okulun web sitesi,labdaki bilgisayarlar,öğretmenlerin sorunları kendi kendilerini hallolmuyor.Görevlendirme yazımda görevim olan şeyler gayet açık.Buna rağmen benim yerime karar vermişsiniz.Çok kırıldım bana en azından sorabilirdiniz.sizin gibi herkesin fikirlerine önem veren ,vizyonu geniş bir idareciden böyle birşey beklemezdim açıkçası"

Yukarıdaki cümlenin benzerini ben iki farklı müdürüme zaman zaman farklı olaylarda söyledim.ve olumlu sonuçlar aldım.son cümle aslında hoşlarına gidiyor.Böyle bir cümle kurarsanız negatif bir durum yaşayacağınızı sanmıyorum.Bir de bunu söylemeyince bundan sonra da sizin yerinize birçok şeye karar verebilirler.

Neye dayanarak size ders yazacaklarmış. O halk oyunları ve İngilizce dersleri DAHİ ders saatleri içinde yapılamaz. NEYE GÖRE YAPIYORLARMIŞ?

Ders saatleri dışında da öğrenciler gelirse kurs verirsiniz, ek dersinizi de alırsınız.

Öğretmenlere kurs isteyebilirler ama öğrencilere ne dersi verileceğini, ne zaman verileceğini bakanlık belirler. Bakanlık dersi kaldırıyor, müdür ek ders vermeden ders vermemizi istiyor.

Sınıf öğretmeni de yatacak sanırım o sırada.

Serbest zaman etkinliklerinde DAHİ eğer BT sınıfını kullanmak isterse sınıf öğretmeni kendisi gelecek sınıfıyla birlikte.

"sizin gibi herkesin fikirlerine önem veren ,vizyonu geniş bir idareciden böyle birşey beklemezdim açıkçası"

desin bakalım bizde tahlil sonuçlarını merakla bekliyoruz. :mrgreen:

fercanx' Alıntı:
"sizin gibi herkesin fikirlerine önem veren ,vizyonu geniş bir idareciden böyle birşey beklemezdim açıkçası"

hocam ne olabilir ki gerçekten ben anlamıyorum.sonuçta hepsi kendini on numara olarak görüyor.karışılıklı restleşme de bir şekilde öğretmen mağdur oluyor.

grandmasterb' Alıntı:
fercanx' Alıntı:

hocam ne olabilir ki gerçekten ben anlamıyorum.sonuçta hepsi kendini on numara olarak görüyor.karışılıklı restleşme de bir şekilde öğretmen mağdur oluyor.

bu arada sitelerdeyim hocamın dediği çok doğru.serbest etkinliklerde dahi biz giremiyoruz.zaten girebiliyor olsak fortmator olmaz derse gireriz değil mi?

düzeltme:düzeltme yapmak isteyip kendimden alıntı yaptım :)

Artık BBNET'i takip etmesem mi acaba :P Sinir katsayım git gide artıyor daaaaa :!:
müdürlere fazla hak tanındı sanırım :verymad:

arkadaşım hocam ne diyim? okuyunca kendim yaşamışım gibi moralim bozuldu...yeter artık bu muamele yeter artık...nasıl düzelecek bu işler ne olacak bilmiyorum..zor ama canını sıkma diyorum sadece.....

:lol: biran kendi müdürümü düşündüm bu cümleyi ona kursaydım aradan kaç saat geçtiğinde bana tepki verebilirdi diye

olumlu sonuç alınan müdürler varsa ne mutlu size

Öğretmenim siz kaç yıllık öğretmensiniz? Böyle zoraki işleri sakın yapmayın, tepkinizi gösterin. Rica etmeyi, insanca davranmayı öğrenenlere yardımcı olunuz...

bence mesai saatleri içinde bilgisayarları tamir ediyorum. mesai saatleri dışında ücretle verebilirim oda sizleri kırmamak için diyebilirsnz

Hocam 8- 5 çalışmamız olduğundan dolayı bu görev verilebilir.Hocam nerede çalışıyorsunuz veliler iyi bu ingilizce ve halk oyunlarına bu ücreti veriyor.

Hocam senin görevlendirmelerin arasında ders olmayan 1.2.3.4.5. sınıfların dersine girmek varmı? Yok

Onun için girmene de gerek yok. Bana 2. sınıflardan böyle bir talep geldi. Bende dedim ki bakanlık 1. kademede böyle bir dersin gereksiz olduğunu düşünmüş ve bizim derslerimizi kaldırmış, bende girmiyorum tepki olarak dedim. Ve işin içinden sıyrıldım.

Geri