çıktı alamıyorum

Kodla Büyü

ahmet_baba_70

Site Gezgini
okulumuza yeni alınan kyocera çok fonksiyonlu fotokopi makinesinden çıktı alamıyorum. servisten gelen elemanlarda bilmiyor. kullanıcı girişi falan mı gerek? yetkilendirme mi gerek? nasıl olacağını çözemedim. daha ilk defa böyle bir makineyle karşılaşıyorum. sinyal gittiği belli çünkü ışığı yanıp yanıp sönüyor, bilgisayarda da makine uyku modunda diyor başka birşey yok.

evet sürücüsünü yükledim. normal herşeyi yapıyor ama hiçbir bilgisayardan çıktı gönderilmiyor. ben kullanıcı konusuyla ilgili bir durumdur diye düşünüyorum. yani şifreli falan girip mi çıktı alınabilecek acaba?

Hocam kullanıcı kılavuzuna göz atın. Bize de birileri hibe etti docujet diye bir fotokopi makinası, yazıcı sürücüsünü kurduğum halde çıktı alamıyordum. Tabi bunun dışında herşeyi yapıyordu makina. Kılavuza göz attığımda ethernet kablosunu takıp öyle kurulum yapmıştım ve hallolmuştu problem. Ethernet girişi varsa bir de öyle deneyin hocam kurulumu...

Zaten herşeyi takılı şekilde kuruyorum. çünkü kaçıncı kurma oldu bilmem. yarın tekrar herşeyi söküp kabloları değiştirip deneyeyim olmazsa hocam inşallah düzelir.

Calışma modu fotokopi ise ondan da olabilir. Üstünde düğmeler varsa " Fax, fotocopy, printer" printer e basın, açıp kapayın makinayı.

evet o şekilde tuşlar var. hep kullanıcı-şifre üzerinde yoğunlaştığımdan o şekilde hallolacağını düşünmedim hiç. ama her çıktı alınacağında basmak gerekecekse biraz garip geliyor.yani fotokopi için bas, çıktı için bas.

abi bağlantı noktasında bişi var. kurulumu siz mi yaptınız. İp verdiler mi makineye?

ilk başta adamlar kurdu gitti.ben yoktum. sonra sorduk bu iş olmuyor diye adamda bilemedi. ben de denemelerim sonucunda birşey elde edemedim. makinenin ip si falan var. eski makineyle çok uğraştığım için o ayarları falan yaptım hepde bu işin içinden çıkamadım.

makine üzerinde özellikler numaratör var. tıklayınca cihaz bilgisi yazar. İP ye bir daha bakın hocam. kurulumu sonra bilikte yapalım isterseniz

şu anda okuldan çıktım ben. olmayınca hp yazıcıyı kullanın ben biraz araştırayım dedim. yarın ben tekrar birdaha gözden geçireyim olmazsa, kurulumda yardımcı olursanız sevinirim.

Geri