çıktı almak için makina?

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım laboratuvarda çıktı almak için nasıl bir makina önerirsiniz? öğrencilerin ödev çıktılarını alabileceği çıktı maliyeti fazla olmaya bir makina önerebilecek var mı? öğrencilerin internet kafelerde çıktı almaya yönlendirmeyip okulda böyle bir sistem kurmak için ne önerirsiniz?

4 renk var br tüp 15 tl kendin doldurabilirsin. yaklaış 10000 çekim yapar. sayfaya düşen maliyet fotokopiten daha ucuz makine yaklaşık 300 tl civarında ayrıca kablosuz

hocam kartuşla olmaz eğer siyah beyaz düşünüyorsan hp lazerlerden al bence çok dahaiyi ve maliyeti de ucuz

labda da kullanacağın için sana lazer lazım arkadaşım.Aynı zamanda tanklardaki mrekkep devrilir felan başına iş gelir al sana makine bozuldu. Ama biz öğretmenler odasına aldık ve çok güzel okulun 8 sınıfının öğretmeni de faydalanıyor ve renkli çıktısı da var, tek dezavantajı hızının yavaş olması. Lab için uygun değil, ev için düşünülebilir ben evde samsung ml1610 kullanıyorum ve şuan 16.000 sayfa çıktı almışım halen de alıyorum tabi 8-10 defa dolum yapmışımdır. Ev için tanklı model düşünülebilir, okulda da düşünülebilir ama kullanım yeri olarak lab uygun değil.Ve hız yavaş. Ama önerim olarak brother markayı da düşünebilirsin 2040 modeli var süper bence dk. 25 sayfa veriyor

benim için hızın önemi yok aslında.önemli olan tek şey maliyet. çok ekonomik olmalı özellikle kartuş hemen bitmemeli olabildiğince fazla çıktı almalıyım kartuştan ve kartuş maliyetide fazla olmamalı :/

Hocam lazerden şaşma biz samsung scx 4300 kullanıyoruz memnunuz.
Lazerlerde samsung u gayet başarılı buluyorum ml-2250-2251 serisi 5 yıldır kullanıyoruz tık yok.

Renkli çıktı senin için gerekliyse o zaman yukarıdaki önerileri dikkate al derim.

hocam peki bu samsungların bi toneri ne kadar çıktı almayı sağlar ve ücret olarak bi bilginiz var mı toner ve makşne fiyatarı hakkında?

1 kg toner tozu alırsın 40 TL o toz sana yaklaşık 20.000 sayfa verir ona göre düşün derim. Mürekkep işi sıkıntılı lab da.

mürekkep bende düşünmüyorum aslında. ya şöyle bir sistem düşünüyo müdür bi araştır dedi de. öğrencilerin ödevlerini araştırdıklarında çıktı alacaklara bir yazıcı sadece onun için kullanılacak. internet kafelere para vermelerini azaltmak için. velini biri veli toplantısında int. kafelere çok para verdiğini söyledi de ordan çıktı bu iş :wink:

Geri