çalışılan ilçe mi /ikametgah mı?

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Eşi öğretmen olanlar için, iliçi eş durumunda tercih listesi acilirken, eşin çalistigi ilce mi yoksa ikametgahinin olduğu ilcemi yoksa her ikisidemi açiliyor? Bilgisi olan var mi?

OZOGUL' Alıntı:
Herikiside açılıyor hocam
Hocam ne kadar eminsin acaba? İl mem i aradim yok sadece calistigi yer acilir dedi.forumlarda baktim ikisi de acilir diyen var sadece biri diyen de...
Bilgi kesinse çok sevinecem :) zira calistigi yerde bi tane belki o da zorla açarlarsa açarlar..

Hocam Meb in ne yapacağı belli olmaz. Ama herikisininde açılması gerekiyor. Zamanı geldiğinde görüp öğreneceğiz ozaman.

Daha önce özürden ikametgaha göre tayin imkanı hiç verilmedi diye biliyorum. Yönetmelikte var ama uygulanmıyor.

Hocam emin değilim ama mantıken çalıştığı yer açılır. Çünkü MEB'e ne eşinizin nerede oturduğu?

Diyelim ki işyeri Tuzla'da (İstanbul), ev Gebze'de (Kocaeli), bu durumda elbetteki İstanbul açılır. Çünkü MEB'i bağlayan iş adresidir. Ev adresine bakmaz bile.

Mantiken baksa iste direk İkametgaha bakmasi gerekir. Okulda mi aile bütünlüğünü sağlayacak yoksa ev demi? Artik herşey e sistem üzerinden yapılabiliyor.adamin TC sini gir olsun bitsin..neyse öyle de boyle acacagi iki okul onuda puani yüksekler alir...

EynelMefer' Alıntı:
Mantiken baksa iste direk İkametgaha bakmasi gerekir. Okulda mi aile bütünlüğünü sağlayacak yoksa ev demi? Artik herşey e sistem üzerinden yapılabiliyor.adamin TC sini gir olsun bitsin..neyse öyle de boyle acacagi iki okul onuda puani yüksekler alir...
..
hocam manisa merkez izmir bornovadan 15-20dk sürmüyor. eşlerden biri manisa merkezde çalışıyor ve bornovada oturuyorsa size göre izmir açılması lazım. ne kadar mantıklı.

benzer örnekler çok verilebilir. yukarıdaki arkadaşta tuzla - gebze örneğini vermiş....

birde bu konuda farklı uygulama yapılan iller de var. (genelde büyükşehirler)

istanbulda görev yaptığım için biliyorum. ist.da görev yeriniz merkez ilçelerden biriyse diğer merkez ileçeler de açılıyor. ama şile - silivri vb.. merkeze bağlı olmayan ilçelerse sadece o ilçe açılıyor...

Hocam adrese Dayalı isteme İLİÇİ özür durumunda oluyor. Verilen örnekler anlamsız.

başvuru ekranında üstte özrün bulunduğu ilçe diye açılır kutudan kendiniz seçiyordunuz geçen yıllarda.

O zaman ben gideyim istediğim yerden ev tutup ikametimi alayım. Sonra da özür grubundan tercih yapayım sizce bu mümkün mü ilginç?!

Öncelikle özürün oluşması lazım. Eşlerin farklı ilçelerde görev yapması yani. Bu var ise buna ek olarak ikametgah adresinide dahil edebiliyorsunuz. Yani siz A ilçesinde eşiniz B ilçesinde ve ikametinizinde C ilçesinde olması lazım bilmem anlatabildim mi? :)

OZOGUL' Alıntı:
Öncelikle özürün oluşması lazım. Eşlerin farklı ilçelerde görev yapması yani. Bu var ise buna ek olarak ikametgah adresinide dahil edebiliyorsunuz. Yani siz A ilçesinde eşiniz B ilçesinde ve ikametinizinde C ilçesinde olması lazım bilmem anlatabildim mi? :)
Hocamin dedigi dogrudur bizzat kendim 3 yildir her özür atamasinda esimin ve ikametgahimin bulundugu okullari secebiliyordum subatta ikametgahimin oldugu ilcedeki okula atandim

wixland' Alıntı:
OZOGUL' Alıntı:
Öncelikle özürün olmasi lazım. Eşlerin farklı ilçelerde görev yapması yani. Bu var ise buna ek olarak ikametgah adresinide dahil edebiliyorsunuz. Yani siz A ilçesinde eşiniz B ilçesinde ve ikametinizinde C ilçesinde olması lazım bilmem anlatabildim mi? :)
Hocamin dedigi dogrudur bizzat kendim 3 yildir her özür atamasinda esimin ve ikametgahimin bulundugu okullari secebiliyordum subatta ikametgahimin oldugu ilcedeki okula atandim

Durum aynen boyle zaten..a da es,b de ben,c de ev..büyükşehrin merkez olmayan uç ilçesi işte.. Sormakta ne kadar hakliymisim degilmi, herkes bisey söylüyor hatta mem bile olmuş olayı gozardi edip bu iş olmaz diyor...asil ilginc olan bu..

Re: Ynt: çalışılan ilçe mi /ikametgah mı?

wixland' Alıntı:
OZOGUL' Alıntı:
Hem ikamet ettiğin hem de eşinin çalıştığı ilçedeki okullar birlikte seçilebilir mi.

@egunay hocam evet herikisi birlikte tercih edilebiliyor.
@EynelMefer hocam, eşinle ayrı yerde ikamet etmiyorsun değil mi? :)
Ayrı ikamet ediyorsanız kim eş durumu istiyorsa karşı tarafın ikameti geçerli oluyor diyelim ozaman :)

Geri