çok acil! kullanıcı hesabı görünmüyor.

Kodla Büyü

destinaa88

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar memurumuzun bilgisayarında kullanıcı hesabının adını değiştirdim. yönetici olarak atadı kendisi ben de karışmadım ama yeni oluşturduğum hesap gelince diğeri silindi ve şu an masaüstünde olması gerekn hiçbir belge görnmüyor. kullanıcı hesaplarından bakıyorum ama eski hesap silinmiş, eski adını versem geri gelir mi acaba :? bütün dosyalar gitti çok kötü bişey yaptım istemeden, yardım lütfen :(

Hesap adı değiştirmekle dosyalar silinmez öğretmenim. Eski hesap adıyla duruyor olabilir.Ayrıca Çalıştır-->cmd , net user komutunu çalıştırın, kullanıcıları göreceksiniz.

Arkadaşlar aynı durum benimde başıma geldi hem de memur bilgisayarında:P...Nasıl eski hale çevirebilirim anlatabilecek olan var mı acaba???

Merhaba;

Kullanıcı adını değiştirmek o kullanıcının görünen adını değiştirmek anlamı taşır. Yani aslında Windows ta benim gördüğüm kadarıyla sadece ismi değiştirir ve artık bu isimle anılır. Klasöre dokunmaz. Klasör adının görünüp görünmediğine;

Başlat -> Çalıştıra gelin cmd yazın entere basın
çıkan ekranda net user yazın entere basın aşağıda sistemde kayıtlı kullanıcıları göreceksiniz. Eğer kullanıcıları görebiliyorsanız zaten dosyanız document setting altında duruyor demektir. Gizli klasörleri göster seçeneği ile şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer bir şekilde sistemden user bilgisi silindi ise kullanıcı adını ekle diyerek klasörler yerinde duruyorsa aynı isim olduğundan yeni klasör açmayacaktır ve klasörü kullanabilirsiniz. Bunlar kullanıcı dosyasının silinmediği durumlarda geçerlidir tabi. Dosya silindi ise ve sistemde yeni kullanıcı oluştur derseniz size bir klasör açacaktır sistem eskisini bulup getirmez. Bunu söylede test edebilirsiiz. "Abc" adında bir kullanıcı oluşturun. Sonra kullanıcıyı sistemden sil diyin (klasörü sakla seçeneğini seçerek) veya klasörün adını değiştirin ("Abc1" gibi) artık o user a ulaşamazsınız ta ki klasörün adını eski haline getirerek veya Yeni bir kullanıcı ekle diyerek aynı klasörü kullanabilirsiniz. İnternette araştırın eğer hiç sonuç bulamazsanız son olarak yine düşük bir ihtimalle sistem geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Geri