çok da ümitsiz olmamak lazım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brvysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

brvysl

Aktif Üye
değerli arkadaşlar,
-branş olarak sıkıntılıyız hem ciddi ciddi...
-maaşlar orta düzeyde ama adaletsiz...
-eğitim sistemi reform geçiriyor hemde oldu bitti şeklinde (iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum)....
...
maddeleri saymakla bitmez.hepsini de kabul ediyorum. ama şahsen şöyle düşünüyorum( herkes görüşüme katılmayabilir). hergün bu forumu ziyaret ediyorum bakıyorum da hep olumsuzluk, hep ümitsizlik ve hep eleştiri var. ya mesleğin başında biri olarak hergün içim kararıyor. yani bi şekilde bu mesleği seçtik bu yola baş koyduk. hergün amacımız bir öğrenciyi kurtarmak olmalı bence. bakanlık bunları duymaz, bilmez hatta yapma der.Ama Allah görür. yani kısaca sıkıntıları bu kadar da tartışıp asıl amacımızı unutmamak gerekiyor bence. aksi takdirde kendi kendimize psikolojik açıdan zarar veririz.
Nasihat vermek veya akıl vermek gibi bir niyetim yok sadece düşüncelerimi açıkladım.kusura bakılmasın...

tamam hocam sana katılıyorum ben.Ama ben 13 sene 6 ay meslekte yapmadığım fedakarlık kalmadı Allah bilsin.Hiç mi iyi birşey olmaz.Hiç mi 24 kasımda öğretmene çam sakızı çoban armağanı bakanlık teşekkür etmez.Müdür olacaksan sendikaya üye olmalısın yandaki iyi okula geçmek için üye olmalısın.Ben neler yaşadım neler.Yazsam roman olur.Tartışa tartışa yaza yaza birilerinin dikkatin çekiyoruz geçen sene bana burada yazdığım birşeyden ötürü üstten telefon bile açıldı rahatsız olmuş beyefendiler.

bence bu formdaki arkadaşlar karamsar olmakta haklı yıllardır MEB in kahrını çeker ama zulmunüde görür. yıllardır çözümsüz kalan sorun bitmedi bitmeyecek gibide. üç bakan değişti sorun bitmedi

brvysl' Alıntı:
değerli arkadaşlar,
-branş olarak sıkıntılıyız hem ciddi ciddi...
-maaşlar orta düzeyde ama adaletsiz...
-eğitim sistemi reform geçiriyor hemde oldu bitti şeklinde (iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum)....
...
maddeleri saymakla bitmez.hepsini de kabul ediyorum. ama şahsen şöyle düşünüyorum( herkes görüşüme katılmayabilir). hergün bu forumu ziyaret ediyorum bakıyorum da hep olumsuzluk, hep ümitsizlik ve hep eleştiri var. ya mesleğin başında biri olarak hergün içim kararıyor. yani bi şekilde bu mesleği seçtik bu yola baş koyduk. hergün amacımız bir öğrenciyi kurtarmak olmalı bence. bakanlık bunları duymaz, bilmez hatta yapma der.Ama Allah görür. yani kısaca sıkıntıları bu kadar da tartışıp asıl amacımızı unutmamak gerekiyor bence. aksi takdirde kendi kendimize psikolojik açıdan zarar veririz.
Nasihat vermek veya akıl vermek gibi bir niyetim yok sadece düşüncelerimi açıkladım.kusura bakılmasın...

Mesleğin başında olduğunuzu söylüyorsunuz o yüzden bu konularla ve çekilen sıkıntılarla ilgili fazla bir şey yaşamadığınızdan böyle düşünüyorsunuz sanırım. Forumdaki negatif havanın sorumluları buraya yazan öğretmenler değil onlara çektirenler. Yani hayatta karşı karşıya kaldığın gerçekler var kitabi bilgilerle olmuyor kusura bakmayın. Ayrıca buraya yazan arkadaşların asıl amaç dediğiniz amacı unuttuklarını nereden çıkarttınız. Emin olun arkadaşların %99 u öğrencilerine birşeyler öğretmek ve onlara faydalı olmak için çabalıyor. Bence bu negatif duruma karşı aldığınız tavır yanlış. Sürekli yaşanan olaylar zaten insanlarda psikoloji bırakmadığı için buraya yazıp rahatlamaya ve o duruma karşı neler yapılabileceğine dair çözüm yolları aramaya çalışıyorlar. Yaşananları görmezden gelmeye çalışıp onları yokmuş gibi farzetmekle yaşananlar yaşanmamış olmuyor veya o yaşananların tekrar yaşanmamasını sağlamıyor.

Geri