öğrenci pclerine CS-GTA vb oyunları yüklüyorlar nasıl engel

Kodla Büyü

Malkoçoğlu

Site Gezgini
sevgili arkadaşlar okulda öğrenci pc lerine CS-GTA gibi oyunların portable olanlarını(kurulumsuz direk çalışan)yüklüyor öğrenciler ya flash bellekten yada yerel disk d ye kopyalayarak oyunları yüklüyorlar buna nasıl engel olabilirim yardımcı olabilir misiniz :D

filtre programı kur.. herşeye karışabilirsin.. cd sürücü ve usb leri pasifde yapabilirsin.. çözümler çok.. gördükçe disipline gönderirsin vb.. ilk 2-3 öğrenci yanar ama..

junior shrerif var çalısıyor ama mecburen d yi korumaya almıyorum bide bu oyunları portable olarak bulmuşlar flash bellekten exe dosyasını açıp oynuyorlar
hele bazen cs de ağ bile kuruyorlar bazen denk geliyorum ama yapım gereği öğrencilere de çok sert davranamıyorum kıramıyorum onları sadece yakalayınca siliyorum oyunları

net support kurmamıştım ama artık kurmam lazım heralde
ben xp işletim sisteminden oyunların exe dosyalarını engelleyebilecek bir komut olabilir mi diye merak etmiştim

Değerli Hocam,
Acizane kanaatim egellemekten daha iyi yöntemler bulmak lazım.
1) Öğrencilere alternatif oyunlar oynaması için imkanlar verebilir (Örn: bilgisayar-ve-internet-oyunlari-f61/mario-tarzi-guzel-bir-oyun-labda-kullaniyorum-t44239.html )
2) sık kullanılanlar bölümüne güzel site adresleri ekleyebilir,
3) şiddet içeren oyunları neden oynamaması gerektiğini öğrencilere anlatacak bir konuşma hazırlayıp her sınıfa bunu çok ciddi bir şekilde anlatabilirsiniz, "bundan dolayı bu oyunları oynamanızı istemiyorum" diyebilirsiniz.
4) Şunu da unutmamak gerekir ki bir çoğumuz küçüklüğünde bu ve benzeri şiddet içeren oyunları bir kez de olsa oynamıştır. öğrencilerin duygularını da anlayarak çok da fazla üstlerine gidilmemesi gerekir bence. Arada tek tük bu oyunları oynayanlarla da birebir ilgilenerek olumsuz sonuçlara vardırılması engellenebilir.
5) Sonuçta öğretmen kontrolünde olan öğrencinin oyun oynaması, internet kafelerde kontrolsüz olmasından daha iyidir.

suvari' Alıntı:
Değerli Hocam,
Acizane kanaatim egellemekten daha iyi yöntemler bulmak lazım.
1) Öğrencilere alternatif oyunlar oynaması için imkanlar verebilir (Örn: bilgisayar-ve-internet-oyunlari-f61/mario-tarzi-guzel-bir-oyun-labda-kullaniyorum-t44239.html )
2) sık kullanılanlar bölümüne güzel site adresleri ekleyebilir,
3) şiddet içeren oyunları neden oynamaması gerektiğini öğrencilere anlatacak bir konuşma hazırlayıp her sınıfa bunu çok ciddi bir şekilde anlatabilirsiniz, "bundan dolayı bu oyunları oynamanızı istemiyorum" diyebilirsiniz.
4) Şunu da unutmamak gerekir ki bir çoğumuz küçüklüğünde bu ve benzeri şiddet içeren oyunları bir kez de olsa oynamıştır. öğrencilerin duygularını da anlayarak çok da fazla üstlerine gidilmemesi gerekir bence. Arada tek tük bu oyunları oynayanlarla da birebir ilgilenerek olumsuz sonuçlara vardırılması engellenebilir.
5) Sonuçta öğretmen kontrolünde olan öğrencinin oyun oynaması, internet kafelerde kontrolsüz olmasından daha iyidir.

kelimesi kelimesine katılıyorum.

oyuna izin vermeyince çocuklar bt sınıfına uğramıyorlar bile. Biz teknolojiyi amacına uygun kullanamıyoruz.Nedenini bilmiyorum ama bundan eminim.Hocam benzer sorunları ben de yaşadım.Toptan oyun oynamayı yasakladım.İnternetle ilgili yönelim de sadece msn ve facebook ile sınırlı.Ödev ile gelen öğrenci sayısı 800 kişiden haftada en fazla 5.(ki bu rakam en iyi rakam)Milli eğitimin internet filtresi sayesinde bu konuda henüz rahatım.Ultra surf falan bile kullansalar sınıftaki durumdan anlıyorum birşeyler döndüğünü ve müdahale edebiliyorum.
Kısaca ben yasaktan başka çare bulamadım.

bt dersinde bu oluyorsa durum vahim. biz geçen senelerde bt dersini oyun oynayarak geçiştirenlere(branşı bt olmayan) kızarken, sitem ederken, bt öğretmeninin böyle yapması hiç hoş olmaz.

bt dersi dışında ise öğrencileri tespit edin ve ders dışında sınıfa almayın ama d:yi de deepfreeze ya da benzer programla korumak daha iyi gibi

Ben yanyana iki BT sınıfı (15+1) olan bir okuldayım ve aynı anda iki sınıfa birden yetişemiyorum.
Net supportla her iki sınıfı da idare edebiliyorum.
4 ve 5 lere girdiğim için bir ders bir sınıfla, ikinci derste de diğer sınıfla ders işliyorum. Böylelikle her iki sınıfta da oyun oynayabiliyorlar. Bu kural sene başından beri gayet iyi bir şekilde gitmekte.
Oyunu tamamen yasaklamaktan sa sizin belirleyeceğiniz, zeka türü oyunları ve klavye mouse etkinliklerini geliştirici oyunları oynatmanın yararı olacağı kanaatindeyim.
İznim dışında getirilen oyun cd ve flash belleklerle ilgili de, öğrencileri sene başında uyarmıştım, Uyarılarımı dinlemeyenlerin oyun cdlerini ve flash belleklerine el koyuyorum bir sonraki karne dönemine kadar. Pek bir sorunla karşılaşmadım.

Şiddet içeren oyunlara karşı da geliştirilmiş bir savunma mekanizması da var : içimizdeki vahşet duygusunu bilgisayarda atıyoruz , gerçek hayatta yapsak daha mı iyi.

Oyunları engellemek için net support tavsiyesine katılıyorum. Net support ile dosya dağıtım işlemi de yapabildiğiniz için usbleri komple kapatabilirsiniz.

Geri