öğrencilerin müstehcen sayfaya girmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan antiak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

antiak

Aktif Üye
Slm arkadaşlar, dün 5. sınıflardan birisinin veli toplantısı vardı katılamadım. Toplantıda 1 öğrenci velisi öğrencilerin serbest kalınan zamanlarda çıplak kadın resmi açtığını iddia etmiş. Sınıf öğretmenide bana söyledi. Veli ile görüşmeye değer mi sizce ya da ne yapılmalı böyle bir durumda.

Anlamadım hocam serbest kalınan zaman derken Bilişim dersinde serbest zaman mı kastediliyor ?

sayın hocam internet o kadar kötü bir ortam ki bazen yandaki bir reklamda bile müstehcen bir şeyler çıkabiliyor siz de çok iyi bilirsiniz.
benim önerim öncelikle chrome ve adblock plus kurmak ve virüs ve casus yazılımlardan bilgisayarı arındırmak buna rağmen öğrenci kötü niyetliyse arkaya döndüğünüz bir anda çok pratik bir şekilde yine yanlış bir şey açabilir. dikkatli olmak düşüyor bizlere. öğrenciye sıkıyı baştan iyi vermek lazım bir de öğrenciler birbirini tutarsa yine ortaya çıkarmak zor. bir de u düzeni yoksa yine zor. bunun dışında hala da olmuşsa böyle bir terbiyesizlik kimse açan onu araştırın onu iyice tembihleyin birebir konuşun hocam. veliye de bunları anlatın bu internetin böyle melanet bir şey olduğunu. bizim her türlü filtre bile olsa sonuçta bir arama sonucunda da müstehcen şeyler çıkabiliyor.
bu gençlik ne olursa olsun bu pisliğin içinde büyüyecek bugün görmese yarın görecek aslolan çocuğa iyi bir kişilik aşılamak ve kamil bir iman verebilmek. ancak her kişi kendi kendini koruyabilir bu şekilde.
10 yıllık öğretmenim benim labımda da bir kaç defa böyle terbiyesizlikler oldu ne yalan söyleyim? hemen müdahele ettim ama ne kurarsanız ne yaparsanız yapın öğrenci kötü niyetli oldu mu bir yolunu bulur. ha o kişileri çok ciddi bir şekilde uyardım bir daha olmadı ama bugün bir öğrenci hocam ben sizi ayakta uyutur böyle bir şey açarım dese iddiacı olmam olabilir.

Geri