öğretmen maaşları dudak uçuklatıyor

Kodla Büyü

gringo

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bu ülkelerde öğretmen maaşları dudak uçuklatıyor
http://www.memuruz.net/bu-ulkelerde-ogretmen-maaslari-dudak-ucuklatiyor/?pid=1

ABD: Öğretmenlik, bayan mesleği olarak görülüyor. Ortalama 3 bin dolar maaş alıyorlar. Sosyal tesis, öğretmenevi ve kampı yok. Öğretmenin kıyafet zorunluluğu da yok. Öğretmenin en büyük sorunu öğrencilerin disiplinsiz oluşu. Emeklilik için 55 yaş ve en az 20 yıl hizmet süresi isteniyor.
Almanya: Öğretmenler görev yapacakları kurumu kendileri bulmak zorunda. Öğretmenlik, toplumda tatili çok olan, yaptıkları hiçbir iş olmayan, tembel memur kesiminin mesleği olarak görülüyor. Emeklilik için 63 yaş ve en az 35 yıl çalışma şartı var. Kıdemine göre 2-3 bin dolar arası maaş alıyorlar.
Avustralya: 1. derecedeki bir öğretmen ortalama 2 bin 500 dolar maaş alıyor. Emeklilik yaşı 55. İndirimli imkanlar veya sosyal tesisleri yok.

Fransa: Stajyer bir öğretmenin maaşı bin 100 dolar civarında. 30 yıllık bir öğretmen 2 bin 500 dolar civarında net maaş alıyor. Öğretmenlerin çeşitli kariyer grupları var. Öğretmenlere eğitsel faaliyetler için ek ödenek veriliyor. Maaş karşılığı 26 saat derse giriyorlar. Emeklilik yaşı minimum 60.

Japonya: Öğretmen toplumsal hizmetçi olarak kabul ediliyor. Yeni başlayan bir ilkokul öğretmeninin maaşı aylık 2 bin dolar civarında. 25 yıllık öğretmenler 65'inden sonra emekli oluyor.

Çin öğretmenlerine bakınız

Çin: Öğretmene saygı gösterilmesi kanun gereği. Genel olarak banka memurlarıyla aynı maaşı alıyorlar. Çin'de öğretmenler günü 10 Eylül'de kutlanıyor. Öğretmenevi, lokal, kamp yok. Özel kıyafet zorunluluğu yok

Saçma sapan bir haber.

Demek ki dünyada bu işin hakkını veremeyen bir sürü öğretmen olduğu gibi, bu işin önemini kavrayamayan bir sürü odun varmış.

bundan ne çıkaralım??

Şimdi şöyle bir durum var,

önemli olan maaşları değil, alım güçleri ve yaşam standartlarıdır. aşağı yukarı saydığınız ülkelerde öğretmenler 5000tl civarı maaş alıyor.ülkemizde ise ekdersle birlikte ortalama 2200 civarı. yani bizim iki katımız alıyorlar.

Ancak o ülkelerde ev kirası, gıda malzemeleri, halktan alınan verdi oranı, araba fiyatları, vs... bilmek lazım.

Gerçi OECD'nin sanırım yıllık raporu var. Gayrisafi milli hasılada 50küsürüncü sıradayken yaşam standartı bakımından 97 ülkeyiz sanırım. Bu arada ülkemiz en hızlı büyüyen 7. ülke olmasına rağmen, diğer değerler çok geriden geliyor.

İşin aslı, ülkemizin gelirinin %55'i , %5lik bir kesimde toplandığı için, bizlerin alacağı daha çoooook uzun yollar var....

Olayın neresinden baktığına bağlı. İstersen öğretmeni yüceltirsin, istersen yerden yere vurursun.

Malesef insanımız karamsar ....

Öğretmenim bizim işimiz eğitmek. Eğer bu insanlar eğitilmiş olsa bize gerek kalmaz.

O konuda sıkıntı yok zaten, öğretmenlik fedakarlık isteyen bir meslektir. Fakat gerek insanların gerek hükümetin gözünde öğretmenler değersizleştirildi, itibarı ellerinden alındı.

İtibarsızlaştırma olayına katılıyorum. Öğrenciye sesleniyorsun, duymamazlığa verip kaçıyor.
Ama işin temeli yine eğitim. Eğitim ŞART...

başka ülkelerde öğretmenler paşalar gibi bizde sürünüyo edebiyatına iyi gider bu haber

Bir ara devlet başkanı, öğretmen maaşları yüksek. neden eylem yaptıklarını anlamadım demişti. Galiba onu desteklemek için bir haber yapmışlar. Devir böyle ağza düşene bir tekmede biz vuralım demişler.

Son olarak Türkiye'deki öğretmenlerin derse bilerek geç kaldıklarını. Öğrenci velilerine klima laptop vs. aldırdıklarını. ilk 1 hafta son 2 hafta ders işlemediklerini. Hiç araştırma geliştirme yapmadıklarını. derse ve eve giderken hiç eğitim materyali taşımadıklarını. derste borsa oynadıklarını. Öğrenciyi insan değil torna malzemesi gibi gördüklerini..... daha fazla saymaya vaktim yok yazmayı unutmuşlar.

hayber' Alıntı:
Son olarak Türkiye'deki öğretmenlerin derse bilerek geç kaldıklarını. Öğrenci velilerine klima laptop vs. aldırdıklarını. ilk 1 hafta son 2 hafta ders işlemediklerini. Hiç araştırma geliştirme yapmadıklarını. derse ve eve giderken hiç eğitim materyali taşımadıklarını. derste borsa oynadıklarını. Öğrenciyi insan değil torna malzemesi gibi gördüklerini..... daha fazla saymaya vaktim yok yazmayı unutmuşlar.

Bir kısmına katılıyorum ancak. Bütün bir camia için söylenemez.

bir öğretmen hizmetliden, memurdan, şöförden, imamdan, polisten daha az maaş alıyorsa kimse öğretmenin maaşını tartışmasın. bu ülkede hem kutsal meslek diyeceksiniz sonrada en düşük maaşı verceksiniz. öğretmene her türlü lafı söyleyeceksiniz ne iş yapıyor diyeceksiniz sonrada eğitimin kalitesi düşüyor diye öğretmene kızacaksınız. öğretmeni velinin öününe atacaksınız öğretmen dayak yeyincede kızacaksınız

Maaşımız isterse 50bin dolar olsun, giderlerimiz bunun kat kat fazlası olunca bir anlamı kalmıyor...

hayber' Alıntı:
Temel neden isteksizlik....Bilerek değil ama belkide öğretmenler, geleceğe umutsuz baktıklarından Derse isteksiz giriyorlardır.Bununda nedenini zamsızlık olarak düşünüyorum.Değer verdiğinize, değerli olduğunu hatırlatmak gerekir.
Diğer görüşlerinizin her kelimesi, tamamen haksızlık.

milli eğitim bakanı "okullar keşke olmasa"
okul müdürü " tatil günler okul çok güzel"
öğretmen " yarın keşke kar yağsada tatil olsa"
öğrenci "zil ne zaman çalacak"
veli " okul dediğin hep masraftan başka bir şey değil"

okula girerken yavaş adımla zil çalınca kaçarcasına gittiğiniz okullarda ne eğitim verebilirsiniz ki?

Öğretmenlik mesleği artık hep maaşlarla birlikte anılır oldu, bu konu öğretmenleri küçültüyor ne yazık ki

crescent' Alıntı:
Öğretmenlik mesleği artık hep maaşlarla birlikte anılır oldu, bu konu öğretmenleri küçültüyor ne yazık ki

Geleceğe umutla bakamayanlara, geleceği emanet edemezsiniz. Öğretmene Emanet edilen bir evrak değildir.Bu kadar BOL :+1: maaşa çalışan öğretmenden şikayet etmeye kimsenin hakkı yok. Madem zamsızlık denen sorun var ve öğretmenlik mesleği maaşlarla birlikte anılır olmuş.;
Ertelene ertelene buralara gelen Bu sorunu halletmesi gerekenler, halletsinler artık.

Geri