öğretmen pc sorunlarım -- yardım lütfen :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sadbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sadbt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar yeni atandığım okulda öğretmen bilgisayarında birden çok sorunum var:

1) açılışta windows masaüstü ekrana gelir gelmez bir wordpad açılıyor ve içinde shellclass info yazan bir şeyler çıkıyor?

2) açılışta siyah ekranda dhcp sayımı yapıyor ve bilgisayarın açılışı gecikiyor?

3) pc ilk açtığımda açılmıyor yani ekrana görüntü gelmiyor. ama kasadan kapatıp tekrar açınca açılıyor?

netteki çözümleri denedim olmadı yapamadım. format atiyim diyorum bios ta da şifre var. phonix bios. kafayı yicem artık

Hocam pili çıkarıp biraz bekleyin hatta açma tuşuna da bir kaç kere basın statik elektrik kaybolsun sonra takınca şifre sıfırlanmış olur.

btrci' Alıntı:
Hocam pili çıkarıp biraz bekleyin hatta açma tuşuna da bir kaç kere basın statik elektrik kaybolsun sonra takınca şifre sıfırlanmış olur.

deniyorum hocam sağolun cevap verdiğiniz için

Pili çıkar 5-10 sn bekle
Sonra flash veya cd den boot edip windows kur
Dhcp sayımı falan biostan ağ ayarları ile ilgili olabilir
Anormal bir durum var mı kontrol et bios ayarlarını

Dhcp sayımı boot ekranında 1.açılış bölümü ağ seçildiği içindir biosa gir boot menüsünden 1. öncelikli HDD sonra 2.yi CD-DVD seç F10 ile kaydet çık düzelir.

hasari' Alıntı:
Dhcp sayımı boot ekranında 1.açılış bölümü ağ seçildiği içindir biosa gir boot menüsünden 1. öncelikli HDD sonra 2.yi CD-DVD seç F10 ile kaydet çık düzelir.
biosta şifre var hasari hocam :( bios pilini çıkardım 5 dk bekledim sıfırlanmadı şifre. cmos jumperlarını da bulamıyorum yok :(

Hocam,büyük ihtimal virüs var. Bu hata uyarıları o yüzden. Sistem dosyalarına zarar vermiş olabilir. Tarama yaptırın.

sadbt' Alıntı:
hasari' Alıntı:
biosta şifre var hasari hocam :( bios pilini çıkardım 5 dk bekledim sıfırlanmadı şifre. cmos jumperlarını da bulamıyorum yok :(

Pilin takıldığı yuvada kısa devre yaptır. Elek sökülü old durumda. Pil yuvasına kontrol kalemi ile iti tarafada değdir. Statik elk gitsin.

BİOS un başka çaresi yok.

Geri