bilisimci009
Üye
ücretli olarak görev yapıyorum 2 ay oldu ama maaş olarak 300 tl gibi bir komik rakam alıyorum ayrıca 100 lirasıda yola gidiyor. o yüzden bırakmak istiyorum. Siz ne dersiniz?
Hocam çok ama çok ihtiyacın yoksa kesinlikle bırak. Şu an sana yapılan modern kölelik. Bunu kendine yaptırma. Öğretmensin sen. Değerini bil lütfen. En az 1000 tl almiyorsan yapma bu işi. Çok ciddi söylüyorum.bilisimci009' Alıntı:ücretli olarak görev yapıyorum 2 ay oldu ama maaş olarak 300 tl gibi bir komik rakam alıyorum ayrıca 100 lirasıda yola gidiyor. o yüzden bırakmak istiyorum. Siz ne dersiniz?
birinci cümlene katılırım..myesil' Alıntı:Dönemin ortasında bırakmak bence hoş bir durum değil. Ayrıca 300 TL'nin neresi komik anlamadım.
myesil' Alıntı:Dönemin ortasında bırakmak bence hoş bir durum değil. Ayrıca 300 TL'nin neresi komik anlamadım.
haftalık 13 saat hocam iki gün gidiyorum.s.alkaya' Alıntı:Aylık 300 tl alması için 1 ay boyunca 33 derse girmesi gerekiyor. Yani haftalık olarak 8 saate giriyor demektir. Bence eğer böyle ise derslerin aynı gün olması gerekir yani en fazla iki gün giderek bu ücreti alabilirsiniz.
Acaba haftalık mı 300 tl alıyorsunuz? Haftalık 30 saat derse giren biri yaklaşık olarak aylık 1080 tl alıyor.
hocam vala geçen ay bayram tatili falan 300 tl aldım bu ay ise eksiksiz tamamladım 360 tl aldım. yani 450 yi bırak 400 tlyi bile göremedim. Haklısınız hocam tam bir emek sömürüsü.s.alkaya' Alıntı:Sayın Hocam haftalık 13 saate haftada 120 ayda yaklaşık 450 480 tl yapar. Haftalık 13 saat giriyorum diyor ve eksiksiz derse girmenize rağmen 300 tl alıyorsanız bu işte bir yanlışlık var.
Kaldı ki benim şahsi kanaatim bu ücret çok az ve ücretli öğretemenlik tam bir saçmalık. Emek sömürüsü. Maaş vermeyeyim diye çabalamanın ürünüdür...
siz tamamen konuyu yanlış anlamışsınız.myesil' Alıntı:Ücretli öğretmenliğin çalışma şartları başlangıçta bellidir. Şartlar bildiğim kadarıyla sonradan değişmiyor. İşe başlamadan kaç saat derse girip, ne kadar ücret alacağınız belli. Dolayısıyla okullar açıldığında başvuru yapılan görev, ne oldu da birden kenara atılıverdi.
Ücretli öğretmenliğin şartları, ek ders durumları hakkında zaten konuşulacak birşey yok. Yerlerde sürünüyor.
Ayrıca 300 TL 'yi neyin karşılığında aldığınızı da unutmayalım. Belki kaba bir örnek olacak ama, doktor olup özel hastanenin birinden gelen 15000 TL geri çevirip ücretli öğretmenlik mi yapmak istediniz. Belki zaten 300 TL de kazanamıyordunuz. Ama şartları başından belli olan bir görevden aldığınız parayı (miktarı önemli değil) komik bulmanıza anlam veremiyorum.
300 TL ile 30 öğrencinin karnı öğle yemeğinde güzel bir şekilde doyurulabilir. Ve bu onlar için hiçte komik olmaz...