antipc' Alıntı:Yeni bakanımızın branşlara yönelik ihtiyaç sırasına bakarak ben artık bu bölüme(BÖTE) kimse bakmaz demiştim. Geçende gazetede yeni açılmış birözel üniversitenin Eğitim Fakültesi'nde BÖTE bölümünün açıldığını gördüm! BÖTE mezunuyum ama malesef tavsiye edemiyorum. Fen ve Teknoloji artık yok gibi bir bölüm. Başka bir konuda da belirtmiştim 94'le Urfa'da görev yapan Fen ve Teknoloji öğretmeni tanıyorum. Bu branşlardan iş sahası en geniş olan Hemşirelik. Yalnız onda da sözelşmeli alım sıkıntısı var, gittiğiniz yerde 10 sene kalıyorsun, hareket edemiyorusnuz. Sağlık Bakanlığı kadrolu alım yapmıyor.DKAB şu anda gözde gibi duruyor ama ne olacağı belli değil. En iyisi neyi istiyorsa onu yazsın gitsin. Seneye ne olacağı bile belli değil bu memlekette!
ilyas33' Alıntı:vay be eskiden hemşirelik 120 barajını aşan herkese geliyordu şimdi böte ile beraber anılır oldu adı.
rasim535' Alıntı:Güncel
Sizce BÖTE hâla tercih edilebilir bir bölüm mü...
joombal' Alıntı:rasim535' Alıntı:Güncel
Sizce BÖTE hâla tercih edilebilir bir bölüm mü...
BÖTE yerine Teknik eğitimlere yönelin.
blue123' Alıntı:hocam hemşirelik gerçekten çok iyi bir seçenek....önü hiçbir zaman kapnmaz...çünkü geçen sağlık bakanlığı açıkladı..önümüzdeki 5 yıllık sürede yanlış olması ama 200bin sağlık çalışanına ihtiyaç var dedi...anlaşılan yeni yapılan devlet ve özel hastanelere gerekli çok ihtiyaç var...ve bu daha sağlık meslek liselerinde bile etkisini gösterdi ..çoğu sağlık meslek lisesi anadolu liselerinin puanlarını geçmiş durumda...tercih sizin ben sadece fikrimi yazdım...kolay gelsin..
amip33' Alıntı:Sözel'i ve ezberlemesi iyiyse Din K. başa yazar belki. Nasıl olsa bu hükümet 20 yıl daha iktidar kalır, Din K. normunda sorun çıkmaz. :mrgreen:
Arkasından hemşirelik yazarsa iş bakımından iyi olur. Herkes hemfikir zaten bu konuda.Puanlara bakacak olursak Din veya Hemş. tutma ihtimali çok yüksek sanırım?
Böte işi bitmiştir hocam maalesef. Çocuk 4 yıl sonra abi katili olmasın yazdırma boşver. :mrgreen: :mrgreen:
rasim535' Alıntı:Kardeşimin Lys puanı böte için yeterliymiş sizce tercih etmeli mi?
4 yıl bittikten sonra atanamama yada atanıp norm fazlası olma durumu hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim.
Diğer tercih edebileceği branşlar puanına göre
Din KAB öğretmenliği
Fen Bilgisi öğretmenliği
Hemşirelik.
birçok akrabam var hemşire olan, ankarada büyük bir hastanede bile 1200'e çalışıyorlar. evet özel hastanede rahat iş buluyorsun ama düşük maaşla... ataması şu an 72 civarında sanırım, ama o puanı bile alamayan bir sürü hemşirelik mezunu var. bizim için düşük bir puan olabilir ama onların temeli olmadığından dolayı alamıyabiliyorlar... ben tavsiye etmiyorum bu mesleği... öğretmen olsun çok daha iyi...amip33' Alıntı:Hocam gözü kapalı Hemşirelik yazsın.
-Kpss'den hikaye bir puanla atanır.
-Yok ben para kazanayım derse, özel hastanelerde rahat iş bulur.
-Hemşirelik bana göre değilmiş derse akademik personel ihtiyacı çok fazla, ve daha fazla olacaktır herkesin oraya yüklenmesi sebebiyle. (Bizim Böte'nin tavan yaptığı yılları düşün, çeşitli mühendisliklerden bizim bölümde araş.görevlisi oluyordu adam yokluğundan)
-Mezun olana kadar iş imkanının kısıtlanmasına imkan yok. Her tarafa deli gibi özel hastane açılıyori devlet hastaneleri büyüor gelişiyor.
Rüzgara Karşı'' Alıntı:birçok akrabam var hemşire olan, ankarada büyük bir hastanede bile 1200'e çalışıyorlar. evet özel hastanede rahat iş buluyorsun ama düşük maaşla... ataması şu an 72 civarında sanırım, ama o puanı bile alamayan bir sürü hemşirelik mezunu var. bizim için düşük bir puan olabilir ama onların temeli olmadığından dolayı alamıyabiliyorlar... ben tavsiye etmiyorum bu mesleği... öğretmen olsun çok daha iyi...amip33' Alıntı:Hocam gözü kapalı Hemşirelik yazsın.
-Kpss'den hikaye bir puanla atanır.
-Yok ben para kazanayım derse, özel hastanelerde rahat iş bulur.
-Hemşirelik bana göre değilmiş derse akademik personel ihtiyacı çok fazla, ve daha fazla olacaktır herkesin oraya yüklenmesi sebebiyle. (Bizim Böte'nin tavan yaptığı yılları düşün, çeşitli mühendisliklerden bizim bölümde araş.görevlisi oluyordu adam yokluğundan)
-Mezun olana kadar iş imkanının kısıtlanmasına imkan yok. Her tarafa deli gibi özel hastane açılıyori devlet hastaneleri büyüor gelişiyor.
bilen yok galiba?blume2004' Alıntı:tef de artık bilgisayar öğretmenliği yok mu yahu meslek liseleri için bilgisayar öğretmeni olmak isteyen nereyi yazmalı?