İçerik Filtreleme

Kodla Büyü

yağmur07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar internet kafeleri denetliyorum. Aklıma bişey takıldı. İnternet kafeciler diyelim ki bilgisayara akınsoftu kurdu. Bunu sadece kafe ücretini hesaplatmak için kulanabilirler mi? İçerik filtrelemenin aktif olup olmadığını nerden anlayabilirim?

Hocam veya Polisim :) kurulu bir makinadan yasaklanmış bir müstehcen siteye girin. eğer filtre aktif ise otomatikman kapanacaktır. açık değilse rahatça girebilirsiniz :)

milli eğitim bile bütün müstehcen siteleri tam olarak engelleyemezken bu şekilde bir aramayla intrnet cafe de filtre yoktur demek yanlış olur. Akınsoft'un son sürümlerinde kendi içerisinde filtre var zaten, cafeplus filtre gibi bir program client bilgisayarlarda kuruludur, o yoksa hangi filtre yazılımını kullandığını ve TİB onayını sorarsınız.

polis değilim malesef BT öğretmeniyim :( İnternet kafe denetleme komisyonuunda görevliyim ilçede. yanımızda polis de var tabi.. ben sadece şunu anlayamadım. Mesela akınsoft veya handycafe vb program kurulu bilgisayarda.. Ama bunu sadece kafe ücretini hesaplama için kullanıyor olabilirler mi? Yani içerik filtreleme yapıyor mu, bu ayrı bişey mi ikisini birlikte mi yapıyor mu programlar? nasıl anlıcam?

Hocam ayrı çalışıyor sağ altta bildirim alanında görünüyor gözlük takmış bir adam resmi(iconu) var. Üstüne tıklayınca program açılıyor. Bu program sayesinde herhangi bir bilgisayar adult bir içeriğe ulaşmaya çalıştığında uyarı verip engelliyor.

Geri