İçeyi Kapsayan Bir Kablosuz Ağ Kurmak

Kodla Büyü

kumruli

Aktif Üye
1 Km çaplı bir alanda 300/500 kişinin kullanabileceği bir ağ kurmak istiyorum. Bu büyüklükte bir sistemi nasıl kurarım ?

ıspartada benzeri bir uygulama varmış sanıırm. Büyük otellerde de var. şifreyi giren aylık yada günlük kullanabilecek..

kumruli' Alıntı:
1 Km çaplı bir alanda 300/500 kişinin kullanabileceği bir ağ kurmak istiyorum. Bu büyüklükte bir sistemi nasıl kurarım ?

ıspartada benzeri bir uygulama varmış sanıırm. Büyük otellerde de var. şifreyi giren aylık yada günlük kullanabilecek..
..
hocam telekom duymasın :)

öğrenilirse tüm zararını sizden tazmin eder :D

BaRBaRYaN' Alıntı:
kumruli' Alıntı:

..

Telecomun zararı yok ki hocam. Bu işinde yasal bir yolu olmalı

kumruli' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
kumruli' Alıntı:

..

Telecomun zararı yok ki hocam. Bu işinde yasal bir yolu olmalı
..
maalesef yok hocam. aynı apartmanda 2 kişi bile adsl yi paylaşsa telekom ceza kesebiliyor. kaldıki siz tüm ilçe diyorsunuz.

ama şunu yapabilirsiniz. İNTERNET BAĞLANTISI OLMAYAN ama ilçe çapında tüm bilgisayarların dahil olabileceği bir WAN kurabilirsiniz. buna kimse bişey diyemez. ama internetin olmadığına telekomu inandırmanız lazım

açık alanda bu işi yapan cihazlar var. ama isteyen istedii yerden giremez araya duvar girdikçe sıkıntı olur.

Bu gün bu işi düzgün yaptığını sandığım bir firma ile görüştim.

http://www.tokoglu.com.tr/

Kurulum ve alt yapı maaliyetinin 20.000 dolar civarında olacağını ve aylık 1000 kullanıcı için ise 1000-1200 tl ödemem gerekebileceğini söyledi. Artık ayrıntılı bilgiyi gidip alacağız.

Bazı yerlerde kredi yurtlarda kalan öğrencilere satmak için (1000 kişinin üzerinde) bu sitemi kurmuşlar. uşak merkezde de sistem kurulu imiş

kumruli' Alıntı:
Bu gün bu işi düzgün yaptığını sandığım bir firma ile görüştim.

http://www.tokoglu.com.tr/

Kurulum ve alt yapı maaliyetinin 20.000 dolar civarında olacağını ve aylık 1000 kullanıcı için ise 1000-1200 tl ödemem gerekebileceğini söyledi. Artık ayrıntılı bilgiyi gidip alacağız.

Bazı yerlerde kredi yurtlarda kalan öğrencilere satmak için (1000 kişinin üzerinde) bu sitemi kurmuşlar. uşak merkezde de sistem kurulu imiş
..
tüm bunları yaptığınızda İNTERNET SERVİS SAĞLAYICI oluyorsunuz ve
1. tüm abonelerinizin (yararlanıcılarınızın) IPLOG larını tutmanız gerekir. 1 kişi bile suç teşgil eden illegal bir mesaj yazdığında yada yayın yaptığında log tutmadıysanız sorumlusu sizsiniz.
2. parayla sattığınız her abonelik için fatura kesmeniz gerekir, kesmezseniz ilk şikayette maliye tepenize biner vergi kaçırma suçundan
3. 4. ... ikinci maddenin getirdiği bir sürü yükümlülükle uğraşmak zorunda kalırsınız. (şirket kurma, muhasebe kayıtları tutma, teknik techizat vb..)

BaRBaRYaN' Alıntı:
tüm bunları yaptığınızda İNTERNET SERVİS SAĞLAYICI oluyorsunuz ve
1. tüm abonelerinizin (yararlanıcılarınızın) IPLOG larını tutmanız gerekir. 1 kişi bile suç teşgil eden illegal bir mesaj yazdığında yada yayın yaptığında log tutmadıysanız sorumlusu sizsiniz.
2. parayla sattığınız her abonelik için fatura kesmeniz gerekir, kesmezseniz ilk şikayette maliye tepenize biner vergi kaçırma suçundan
3. 4. ... ikinci maddenin getirdiği bir sürü yükümlülükle uğraşmak zorunda kalırsınız. (şirket kurma, muhasebe kayıtları tutma, teknik techizat vb..)
Heves kırmak gibi olacak ama 2 ve 3. maddeler olursa hesap karışır. Tahsil ettiğiniz 100 TL 'nin 18i KDVdir. Kalan miktarın ortalama %20 si gelir vergisidir. Stopaj, ıvır zıvır derken geliri yarıya bölüp kar zarar hesabını ona göre yapmanız gerekir.

Geri